Loading...

Οδική εκδρομή Βουλγαρία - Ρουμανία 6 ημέρες κωδ. 30B1

Επισκόπηση
6ήμερη οδική εκδρομή Βουλγαρία - Ρουμανία με αναχώρηση 26/4 & 30/4/2019! Σόφια - Βουκουρέστι - παλάτι Πέλες - Σινάια - Μπρασόβ - Πύργος Δράκουλα - Βελίκο Τάρνοβο - Μπάνσκο - Σαντάνσκι! Μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, ημιδιατροφή, ξεναγήσεις πόλεων!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Σόφια

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, συνεχίζουμε για Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά), προσπερνάμε την συμπρωτεύουσα για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων, συνεχίζουμε σε Βουλγαρικό έδαφος για να καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια. Τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σόφια - Βέλικο Τάρνοβο - Βουκουρέστι

Πρωινό, περιήγηση πόλης και αναχώρηση για πόλη Βελίκο Τάρνοβο, την μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τοποθετημένη αμφιθεατρικά πάνω από τον ποταμό Γιάντρα. Επίσκεψη του οχυρού-κάστρου στο λόφο Τσάρεβετς, τον λόφο της Τραπέζιτσας, το δεύτερο οχύρωμα στην δεξιά όχθη του ποταμού Γιάτρα, τον δρόμο Σαμοβόδσκα Τσαρσίγια, παλιό εμπορικό δρόμο στην παλιά πόλη όπου έχουν ανακαινιστεί αρκετά σπίτια και εργαστήρια και αν έχουμε χρόνο θα επισκεφτούμε το νέο μουσείο κέριων ομοιωμάτων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ρουμανία με στάση στο Ρούσε για τελωνειακό έλεγχο. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη. Συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι, το  «Παρίσι της Ανατολής». Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.

3η ημέρα: Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.α. αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν. Μεσημεριανό. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ προαιρετικά δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πέλες - Καρπάθια - Φρούριο Μπραν - Μπρασόβ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Σινάια. Επίσκεψη στο παλάτι Πέλες, τη θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου και το ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το φημισμένο φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Πολλοί θρύλοι είναι συνδεδεμένοι με το Bran Castle. Λέγεται ότι το κάστρο άνηκε στον κόμη Δράκουλα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτό. Ο κόμης Δράκουλας έζησε εκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως επισκέπτης. Τον 18ο αιώνα το κάστρο ήταν το σπίτι των Αυστριακών συνοριοφυλάκων. Το 1920 το συμβούλιο της πόλης Brasov δώρισε το Bran Castle στη Βασίλισσα Μαρία της μεγάλης Ρουμανίας, η οποία έζησε με τη βασιλική οικογένεια έως το 1947. Από το 1947 το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βουκουρέστι - Μπάνσκο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μπάνσκο. Διέλευση συνόρων και με τις απαραίτητες στάσεις για γεύμα και καφέ, θα φτάσουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπάνσκο - Σαντάνσκι - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαντάνσκι, όπου θα εχουμε την ευκαιρία για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη και για ψώνια. Αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά