Loading...

Καλοκαίρι στην Ισλανδία, ο γύρος του νησιού

Τιμή ατόμου από
3390
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
10ήμερη οργανωμένη αεροπορική εκδρομή στην Ισλανδία με αναχωρήσεις 13/07, 27/07, 10/08, 17/08, 31/08. Αεροπορικά, διαμονή 9 νύχτες σε 3* & 4*, πρωινό, 4 γεύματα, εκδρομές, μεταφορές. Παγετώνας Vatnajökull • Βόλτα με πλοιάριο zodiac στην λιμνοθάλασσα Fjallsarlon, επίσκεψη στην Reynisfjara, επίσκεψη Πάρκου Skaftafell, επίσκεψη στο φαράγγι Fjaðrárgljúfur , είσοδος στον κρατήρα Kerid, επίσκεψη πάρκου Þingvellir και του ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi, θερμές πηγές Geysir, παραλία των διαμαντιών, Σαφάρι φαλαινών στην Βόρεια Ισλανδία, μπάνιο στην λίμνη Myvatn, Namaskard, Χερσόνησος Snæfellsnes κα. ΤΙΜΕΣ για καλοκαίρι 2024
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα – Reykjavik

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα και πτήση για την Ισλανδία. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος στην διάθεση μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Χρυσός Κύκλος - Reykjavik

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου". Θα γνωρίσουμε την "εξοχή της Ισλανδίας", αρχίζοντας από το Θίνγκβελιρ (Pingvellir), μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930 και εδώ ανακηρύχτηκε η ανεξαρτησία της Ισλανδίας το 1944. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Θίνγκβαλαβατν (Pingvallavatn), τη μεγαλύτερη του νησιού. Στην περιοχή βρίσκεται και ο μεγάλος πίδακας Γκέισερ (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες παγκοσμίως, το Στρόκουρ (Strokkur), που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Γεύμα και συνεχίζουμε για το Γκούλφος (Gulfoss), τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης. Χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον κρατήρα Κέριδ (Kerið), πριν περάσουμε από την πράσινη πόλη Χβέραγερντι (Hveragerði), που αποκαλείται η "πρωτεύουσα των θερμών πηγών του κόσμου" ("hot springs capital of the world"), έχοντας θερμές πηγές που τις εκμεταλλεύονται για θέρμανση και καλλιέργειες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καταρράκτες Gljúfrafoss - Skogafoss - Πάρκο μνήμης - Kirkjubaer

Αναχωρούμε για το Νότο μετά το πρωινό μας. Περνάμε το Σέλφος (Selfoss) και τη Χέλα (Hella), έχοντας πάντα στα αριστερά μας το γνωστό ηφαίστειο Χέκλα (Ηekla), ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας με περισσότερες από 20 εκρήξεις να έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Επίσκεψη του Σέλιαλάντφος (Seljalandfoss) και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν και τον κρυμμένο καταρράκτη Γκλίγιουφραφος (Gljúfrafoss). Συνεχίζουμε για την περιοχή Σκόγκαφος (Skógafoss), τον υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας, συνδεδεμένο με πολλούς μύθους. Η Μαύρη Παραλία με την σπηλιά από βασάλτη είναι η επόμενη στάση μας. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα χαριτωμένα πουλιά puffins. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αμέσως μετά επίσκεψη στο Πάρκο Μνήμης Λάουφσκαλαβαρντα (Laufskálavarða). Σειρά να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε έχει το μαγευτικό φαράγγι Φγιάδραργλιουφουρ (Fjaðrárgljúfur). Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πάρκο Skaftafell - Βαρκάδα στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα - Egilsstaðir

Mέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Ντβεργκχαμάρ (Dverghamrar) και Χαούλδοκβιστ (Haoldukvisl), που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείο Σκέιδαρα (Skeiðará), κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε. Στην πορεία μας για τον παγετώνα Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), θα επισκεφθούμε το πάρκο Σκάφταφελ (Skaftafell) και τους καταρράκτες Χούφναφος (Hufnafoss), Μαγκνουσαρφος (Magnusarfoss) καθώς και τον Μαύρο καταρράκτη Σβάρτιφος (Svartifoss). Οι παγετωνικές λιμνοθάλασσες Fjallsarlon και Jokulsarlon, θαύματα της φύσης της Ισλανδίας είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους ταξιδιώτες. Ακολουθεί βόλτα με πλοιάριο τύπου zodiac. Το Εθνικό Πάρκο Βάτναγιοκουλ Vatnajokull) καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης. Γεύμα και συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το φάρο Χβάλνες (Hvalnes) σε μία άκρη της δαντελωτής ακτογραμμής των ανατολικών φιόρδ. Το ψαροχώρι του Ντιούπιβογκουρ (Djupivogur) με το μικρό μουσείο πετρωμάτων είναι η επόμενη στάση πριν ανέβουμε στον μοναδικό δρόμο του ΟΞΙ και για να θαυμάσουμε τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας. Επόμενη στάση το Έγκιλσταντίρ (Egilsstaðir), η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη επαρχιακή πόλη της χώρας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Το φαράγγι του Βασάλτη – Ισλανδικά άλογα - Μπάνιο στην φυσική θερμή πηγή Myvatn

Μετά το πρωινό και μέσα από τα έρημα υψίπεδα της Ισλανδίας και αφού κάνουμε μια στάση γα να χαϊδέψουμε τα Ισλανδικά άλογα, θα περπατήσουμε στο μοναδικό φαράγγι του Βασάλτη Studalgil και θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες με τα διάφορα σχήματα. Καταλήγουμε στη λίμνη Μύβατν (Mývatn), όπου μέσα στο φως του «Ήλιου του Μεσονυχτίου», θα απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά θερμά λουτρά της, τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα ιαματικά αυτά νερά είναι ευεργετική τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Husavik - Safari Φαλαινών - Φαράγγι Asbyrgi - Καταρράκτης Dettifoss – Πάρκο Krafla – Akureyri

Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι για το φωτογραφικό σαφάρι φαλαινών. Το μεσημέρι επιστροφή και συνεχίζουμε με το πανέμορφο φαράγγι Άσμπιργκι (Asbyrgi). Η διαδρομή μας προς τα νότια θα μας οδηγήσει στον καταρράκτη Ντέτιφος (Dettifoss), τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Βάτναγιοκουλ (Vatnajökull) και αμέσως μετά στο πάρκο Κράφλα (Krafla) και την ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη Βίτι (Viti). Στάση για γεύμα και σειρά έχει το Νάμασκαρντ (Námaskarð) με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης και ο Γκόνταφος (Goðafoss), ο Καταρράκτης των Θεών, που βρίσκεται στον μυχό του Έιγιαφγορδουρ (Eyjafjörður), του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας. Επόμενος σταθμός το Ακουρέιρι (Akureyri), από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας γνωστή και ως «Η πόλη του Ήλιου του Μεσονυχτίου». Διανυκτέρευση .

7η ημέρα: Κρατήρας Grabrok - Καταρράκτης Glannifoss - Borgarnes

Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε νότιοδυτικά. Θα σταματήσουμε στον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Γράμπροκ (Grábrók) με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, τη λίμνη και το δάσος του καταρράκτη Γκλάνιφος (Glannifoss). Στο Μπόργιαρνες (Borgarnes) σας προτείνουμε μία βόλτα στο παραλιακό πάρκο, μέσα στο φως του Ήλιου του Μεσονυχτίου. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Xερσόνησος Snæfellsnes – Kirkjufjel – Ólafsvík – Ρέικιαβικ

Σήμερα αναχωρούμε πολύ νωρίς το πρωί για να πάμε στο πιο φωτογραφημένο βουνό της χώρας, το Kirkjufjel, σε σχήμα πυραμίδας και τον καταρράκτη του. Συνεχίζουμε την εξερεύνηση με την Νοτιοδυτική ακτή και τα απότομα ηφαιστειακά Βράχια. Εδώ βρίσκεται και η είσοδος για το κέντρο της Γης, σύμφωνα με τον Ιούλιο Βέρν. Στάση για γεύμα και συνεχίζουμε για το Olafsvik (Όλαφσβικ), την Μαύρη εκκλησία και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, για να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην καρδιά της πόλης.

9η ημέρα: Blue Lagoon - Reykjanes – Reykjavik – FLY OVER ICELAND

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την γνωριμία της χερσονήσου Ρέικιανες, το λιβάδι της φρέσκιας λάβας του ηφαιστείου Fagradalsfjall, τις εγκαταλελειμμένες φάρμες και το ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τοπίο καθώς και των τοπικών μύθων που το συνοδεύουν. Περνάμε τη γέφυρα που χωρίζει τις δύο τεκτονικές πλάκες, την Ευρασιατική με την Βόρειο - Αμερικάνικη. Αμέσως μετά, μεταφορά στη Blue Lagoon, (προαιρετική είσοδος €130) και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν τη λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και μια ακόμη εμπειρία μας περιμένει. Το FlyOver Iceland θα σας δώσει την αίσθηση της πτήσης πάνω απο την χώρα και θα σας παρασύρει σε ενα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο επιβλητικούς παγετώνες, εκπληκτικά τοπία και αρχαία μυστήρια. Τα ειδικά εφέ, όπως αέρας, ομίχλη και αρώματα, συνδυάζονται με την κίνηση της διαδρομής για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Ρέικιαβικ στην καρδιά της πόλης.

10η ημέρα: Ρέικιαβικ - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2024
13/07, 27/07 , 07/09
10/08, 17/08, 31/08

Πτήσεις

Αθήνα Κεφλάβικ

OG 591

10:00-13:20

Κεφλάβικ Αθήνα

OG 590

06:00-14:50

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Blue Lagoon (€130: περιλαμβάνει μεταφορές, είσοδος, χρήση πισίνας, πετσέτα και ένα ποτό)

Παροχές

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρέικιαβικ - Αθήνα με απευθείας πτήσεις

 • Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση

 • 6/7 ημέρες πλήρης γύρος της χώρας με ιδιωτικό λεωφορείο

 • 9 διανυκτερεύσεις σε κεντρικά επιλεγμένα ξενοδοχεία με ιδιωτικό μπάνιο

 • Πρωινό καθημερινά

 • Όλα τα γεύματα στην εξοχή της Ισλανδίας (6)

 • Ολοήμερη εκδρομή Χρυσός Κύκλος

 • Είσοδος και πετσέτα στα "Mývatn Nature Baths"

 • Βόλτα/ γνωριμία της πόλης του Ρέικιαβικ

 • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού

 • Βόλτα με πλοιάριο τύπου zodiac στην Λίμνη Fjallsarlon του Παγετώνα Vatnajokull

 • Σαφάρι φαλαινών στην Βόρεια Ισλανδία

 • Επίσκεψη του πάρκου Skaftafell

 • Επίσκεψη του πάρκου Dimmuborgir

 • Επίσκεψη του κρατήρα Grabrok

 • Επίσκεψη του κρατήρα Krafla/ Viti

 • Επίσκεψη του Παγετώνα Solheimar

 • Επίσκεψη του πάρκου Glanni

 • Επίσκεψη του πάρκου Ásbyrgi

 • Επίσκεψη του ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi

 • Επίσκεψη του πάρκου Þingvellir

 • Επίσκεψη των πιο γνωστών καταρρακτών της Ισλανδίας

 • Επίσκεψη στην χερσόνησο Snæfellsnes

 • Εισιτήριο εισόδου στο Flyover Iceland.

 • 1 χειραποσκευή

 • 1 αποσκευή έως 20 κιλά

 • 1 προσωπικό αντικείμενο

 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

 • Ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις Covid - 19

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία (city tax) και λοιπά τέλη +680€

 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα

 • Αχθοφορικά

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας 

Φωτογραφίες
6
Χειμερινό σαφάρι θέασης φαλαινών!
6
Ισλανδία!
6
Ισλανδία, καταρράκτης Skógafoss
6
Άλογα στην Ισλανδία!
Κωδ: 48
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά