Loading...

Αεροπορική εκδρομή Καππαδοκία και Χερσόνησος της Ερυθραίας

Τιμή ατόμου από
665
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
8ήμερη οργανωμένη εκδρομή στην Καππαδοκία! Ικόνιο, Ιεράπολη / Παµούκαλε, Έφεσο, Κιρκιντζέ και Σµύρνη, Καισάρεια, Προκόπι, Κοιλάδες Πασαµπάγκ, Ιχλάρα & Γκιόρεµε, Ουτσχισάρ, Άβανος, Σινασσός, Βουρλά, Αλάτσατα, Τσεσµές. Αναχωρήσεις 2023 : 24/3. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία, ημιδιατροφή, εκδρομές, διασκέδαση με χορό των Δερβίσηδων, αρχηγός. Ενημερωμένες τιμές για Χειμώνας - άνοιξη 2023
Περιγραφή

1η ηµέρα: Αθήνα - Καισάρεια - Προκόπι

Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω Κωνσταντινούπολης για µια από τις σηµαντικότερες πόλεις της Κεντρικής Ανατολίας, την Καισάρεια, την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και την µεγαλύτερη πόλη της. Άφιξη και σύντοµη περιήγηση στην πόλη, στην οποία δεσπόζει το κάστρο µε τα τεράστια τείχη και τους πύργους του, που σώζονται σε άριστη κατάσταση. Συνεχίζουµε οδικώς µέχρι το Προκόπι (Ουργκούπ), στην καρδιά της Καππαδοκίας, που θα αποτελέσει τη βάση µας για να εξερευνήσουµε την ευρύτερη περιοχή µε τα λαξευτά πετροµονάστηρα και τις τρωγλοδυτικές κατοικίες κατά τις επόµενες τρεις µέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα: Προκόπι - Άβανος - Κοιλάδα Πασαµπάγκ - Προκόπι, Προαιρετική βόλτα µε αερόστατα

Σήµερα το πρωί ξεκινάµε την εξερεύνηση της Καππαδοκίας, της ηφαιστειογενούς αυτής περιοχής, όπου ο άνεµος και η βροχή εργάστηκαν επί αιώνες για να σµιλέψουν τη λάβα και να δηµιουργήσουν τους γιγαντιαίους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες που συνθέτουν αυτό το υπέροχο σουρεαλιστικό τοπίο. Πρώτος µας σταθµός η Άβανος, που είναι κτισµένη στις όχθες του Κόκκινου ποταµού (Κιζίλ Ιρµάκ, ο Άλυς των αρχαίων) και φηµίζεται για τα περίτεχνα κεραµικά της. Βόλτα στην πόλη και αναχώρηση για την κοιλάδα Πασαµπάγκ (Paşabağ) (Pasabag/Paşabağları) µε τους χαρακτηριστικούς βράχους-κώνους σε σχήµα καµινάδας να αποτελούν ένα από τα συνήθη καρτ ποστάλ και τα πιο φωτογραφηµένα τοπία της Καππαδοκίας. ** Για όσους επιθυµούν να ζήσουν µια συναρπαστική εµπειρία, προτείνουµε µια µοναδική βόλτα µε αερόστατο πάνω από την περιοχή της Καππαδοκίας, που προσφέρει µαγευτικές εικόνες κατά την ανατολή του ήλιου ! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: Προκόπι - Κοιλάδα Γκιόρεµε - Ουτσχισάρ - Προκόπι - Χορός των ∆ερβίσηδων

Πρωινή αναχώρηση για την κοιλάδα Γκιόρεµε (Κόραµα, Göreme) και την οµώνυµη πόλη, µια από τις πιο χαρακτηριστικές της Καππαδοκίας, µε τα τρωγλοδυτικά σπιτάκια σµιλεµένα και χωµένα µέσα στα βράχια. Η πόλη και η ηφαιστειακή κοιλάδα της περιοχής αποτελούν µνηµεία παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς της UNESCO. Τελευταίος µας σταθµός, η πανέµορφη µικρή τρωγλοδυτική πόλη Ουτσχισάρ (Uçhisar), κτισµένη ψηλά στον βράχο, από το κάστρο της οποίας θα θαυµάσουµε την πανοραµική θέα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο και στη συνέχεια θα απολαύσουµε τον εκστατικό Χορό των ∆ερβίσηδων, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους υπό τους ήχους παραδοσιακής θρησκευτικής µουσικής, στην προσπάθειά τους να ενωθούν µε τον Θεό. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα: Προκόπι - Σινασσός - Μαλακοπή - Κοιλάδα Ιχλάρα - Καρβάλη - Ακσαράι - Ικόνιο

Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για το Ικόνιο (Konya). Κατά τη διάρκεια της διαδροµής µας θα σταµατήσουµε στην µικρή κωµόπολη Σινασσό (Μουσταφάπασά / Mustafapaşa) µε έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπου θα επισκεφθούµε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το πιο καλοδιατηρηµένο ναό της περιοχής. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό µας θα φθάσουµε στην υπόγεια πολιτεία Μαλακοπή (Ντερίνκουγιου, Derinkuyu), που είναι σκαµµένη περίπου 80 µέτρα κάτω από έναν λόφο µε ολόκληρα δωµάτια, αποθήκες, εκκλησάκια κλπ. Στη συνέχεια θα διασχίσουµε µέρος της κοιλάδας Ιχλάρα (Περιστρέµα) µε τις περίφηµες λαξευτές εκκλησίες. Επόµενοι σταθµοί µας θα είναι στον παλαιό ελληνικό οικισµό της Καρβάλης - πατρίδα του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού - και στο Ακσαράι (Αρχελαΐς), µία πόλη-σταθµός στον ∆ρόµο του Μεταξιού. Άφιξη στο Ικόνιο, την πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους από 1097 έως το 1243. Σήµερα είναι µια πόλη βαθειά θρησκευόµενη, µε πολλά τεµένη και ιδιαίτερα συντηρητικούς κατοίκους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

5η ηµέρα: Ικόνιο - Ιεράπολη / Παµούκκαλε

Πρωινή περιήγηση στο Ικόνιο και αναχώρηση για την Ιεράπολη / Παµούκκαλε, έναν ακόµα τόπο παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύµαστα µνηµεία, όπως το θέατρο µε τις 50 σειρές καθισµάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά. Το Παµούκκαλε, το "Κάστρο από Βαµβάκι", είναι επίσης διάσηµο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιµνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερµές πηγές της περιοχής - ένα πραγµατικά µοναδικό φαινόµενο. Μετά την επίσκεψή µας θα µεταβούµε στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

6η ηµέρα: Ιεράπολη - Έφεσος - Κιρκιντζέ - Σµύρνη

Πρωινή αναχώρηση για τα Μικρασιατικά παράλια. Πρώτη µας στάση η Έφεσος, που αποτελεί ένα από τα σηµαντικότερα πολιτιστικά µνηµεία του κόσµου και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής µας στον µοναδικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο θα δούµε τα ερείπια της Βιβλιοθήκης του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, το Αρτεµίσιο και άλλα µνηµεία που µαρτυρούν το λαµπρό παρελθόν της πόλης. Ακολουθεί επίσκεψη στο κοντινό χωριό Κιρκιντζέ (Şirince/Σιριντσέ), τον τόπο όπου γεννήθηκε η ∆ιδώ Σωτηρίου. Συνεχίζουµε για την Σµύρνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

7η ηµέρα: Σµύρνη, Ξενάγηση - Βουρλά - Αλάτσατα - Τσεσµές - Σµύρνη, Χερσόνησος της Ερυθραίας

Η πρωινή µας ξενάγηση στην Σµύρνη θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία µε τον Πύργο του Ρολογιού, σήµα κατατεθέν της πόλης, που δεν θυµίζει τίποτα από την παλιά ένδοξη εποχή της, πριν την Μικρασιατική Καταστροφή. Περνώντας από την προκυµαία θα δούµε κάποια διατηρητέα σπίτια, που γλίτωσαν από την καταστροφική φωτιά του 1922. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για την Χερσόνησο της Ερυθραίας (Karaburun Yarımadası) µία από τις µεγαλύτερες χερσονήσους της Τουρκίας, που µαζί µε την περιοχή της Τρωάδας αποτελούν τα δυτικότερα σηµεία της Μικράς Ασίας. Βρίσκεται δυτικά της Σµύρνης απέναντι από την Χίο και χωρίζει τον Κόλπο της Σµύρνης από τον Κόλπο της Εφέσου. Η χερσόνησος πήρε το όνοµά της από την αρχαία Ελληνική πόλη Ερυθρές που βρισκόταν στην δυτική ακτή της χερσονήσου. Πρώτη µας στάση θα είναι στην γενέτειρα του Γιώργου Σεφέρη, τα Βουρλά. Συνεχίζουµε µέχρι τα πανέµορφα Αλάτσατα, ένα κουκλίστικο χωριουδάκι περίπου 10 χιλιόµετρα έξω από τον Τσεσµέ. Αρχοντικά που θυµίζουν Μάνη, πετρόχτιστα δροµάκια, σοκάκια, γραφικά καφέ, µικρά µαγαζάκια. Θα περπατήσουµε στο γραφικό κέντρο και θα περιπλανηθούµε στις όµορφες γειτονιές, φθάνοντας µέχρι τους ανεµόµυλους µε την υπέροχη θέα. Τέλος, θα κάνουµε µια στάση στον γειτονικό Τσεσµέ µε το γραφικό λιµάνι του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο γεµάτοι υπέροχες εικόνες. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

8η ηµέρα: Σµύρνη - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα µέσω Κωνσταντινούπολης.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Χειμώνας Άνοιξη 2023
Αναχωρήσεις 22/1, 5/2, 5,24/3 26/2
Δίκλινο 665 € 690 €
3ο άτομο έως 12 ετών 565 € 590 €
Μονόκλινο 9650 € 990 €
Φόροι +280€ +280€

Πτήσεις Turkish Airlines

1η µέρα

TK 1846

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

10:00-12:25

1η µέρα

TK 2012

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

14:25-15:50

8η µέρα

TK 2325

ΣΜΥΡΝΗ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:55-17:10

8η µέρα

TK 1845

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

19:55-20:25

Παροχές

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης

 • Ξενοδοχεία 5* (Τοπικής κατηγοριοποίησης) ~ Ειδικά στην Σμύρνη η διαμονή μας είναι στο κεντρικότατο Movenpick Izmir 5* με θέα στην προκυμαία της πόλης

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Χορός Δερβίσηδων

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

 • Πολύ έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-ξεναγός

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 280€

 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι δεν αναγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (πληρώνονται τοπικά, περίπου: 80€ συνολικά)

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
7
Καππαδοκία Τουρκία
7
Παμούκαλε Τουρκία
7
Αγορά Μπαχαρικών
7
Κωνσταντινούπολη for shopping!
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά