Loading...

Αεροπορική εκδρομή Παραδοσιακό Πάσχα 2023 στη μυροβόλο Χίο!

Τιμή ατόμου από
445
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
5ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Χίο. Αναχώρηση: 14/4/23. Θα δούμε Νέα Μονή Χίου - Αυγώνυμα - Ανάβατος - Πυργί - Μεστά - Χώρα. Αεροπορικά εισιτήρια, εκδρομές, αποσκευή, ημιδιατροφή (πρωινό και εορταστικά), αρχηγός. Early booking 31/3/23. ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ τιμές για Πάσχα 2023
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Χίος - Περιήγηση πόλης

Συγκέντρωση στις 15:00 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση στις 16:30 για Χίο. Άφιξη στις 17:20, επιβίβαση στο πούλμαν και η γνωριμία μας με το νησί ξεκινά από το περίφημο και καλοδιατηρημένο κάστρο του. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της πόλης της με έκταση 180.000 τ.μ. και τα τείχη του περικλείουν οικιστικό σύνολο, με 650 κατοίκους περίπου. Αφού θαυμάσουμε τόσο τον υπέροχο χώρο όσο και την μαγευτική θέα θα καταλήξουμε στην πόλη της Χίου για να επισκεφτούμε το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργέντη. Το μουσείο περιλαμβάνει μια αξιόλογη συλλογή με ενδυμασίες καθώς και πολλά κεντήματα από διάφορα χωριά του νησιού. Τα υφαντά, τα εργαλεία, τα σκεύη, οι χαλκογραφίες, οι πίνακες, τα πορτραίτα των αρχόντων καθώς και διάφορα ξυλόγλυπτα αντικείμενα βοηθούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει την καθημερινή ζωή των Χιωτών στη διάρκεια των αιώνων 17ο και 19ο. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου και τέλος αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας. Δείπνο σε μπουφέ με νηστίσιμες και αρτύσιμες επιλογές και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μουσείο Μαστίχας - Πυργί - Μεστά - Ανάσταση στο χωριό Βροντάδος

Πρωινό σε μπουφέ και από την εκδρομή μας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σήμα κατατεθέν του νησιού και συγκεκριμένα το μουσείο αυτού του προϊόντος το μουσείο μαστίχας Χίου. Βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, σύνολο μεσαιωνικών χωριών στη Νότια Χίο, στο μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται και παράγεται η μαστίχα γνωστή σήμερα σε όλο τον κόσμο. Εδώ θα μάθουμε για την παραδοσιακή τεχνογνωσία της μαστιχοκαλλιέργειας και το πως η διαχείριση της μαστίχας ιστορικά διαμόρφωσε το αγροτικό και οικισμένο τοπίο της Χίου έως και σήμερα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το «ζωγραφιστό χωριό», όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και παρ' όλες τις αλλοιώσεις που επέφεραν σ' αυτό ο χρόνος και οι ανθρώπινες επεμβάσεις, το Πυργί αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ζωντανό μεσαιωνικό θρύλο. Ακολούθως θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο, το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική του πηγάζει από τη Βυζαντινή περίοδο και το ίδιο το χωριό είναι χτισμένο σαν ένα κάστρο. Τα σπίτια, μικρά και πέτρινα, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος. Η βόλτα στα μικρά σοκάκια του χωριού, κάτω από τις καμάρες που σχηματίζουν τα μπαλκόνια, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Χρόνος για περίπατο, καφέ και φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε στο χωριό Βροντάδος για να παρακολουθήσουμε το έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Πρόκειται για μια ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ενορίες της πόλης, αυτές του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και άλλες λιχουδιές. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: πασχαλινό γεύμα και ημέρα ελεύθερη

Χριστός Ανέστη! Πρωινό και σιγά - σιγά έχοντας ελεύθερο χρόνο ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο γλέντι. Το παραδοσιακό αρνί, οι διάφοροι κρύοι και ζεστοί μεζέδες, το κοκορέτσι και οι γεμάτοι μπουφέδες συνοδεία ζωντανής μουσικής συνθέτουν το αξέχαστο Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι. Θα Νωρίς το απόγευμα θα υπάρξει προαιρετική μεταφορά στην Χώρα για το καφέ και το γλυκό μας αλλά και αγορά τοπικών προϊόντων. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες

Ελεύθερη ημέρα. Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε προαιρετικά κρουαζιέρα στις πανέμορφες Οινούσσες. Εν πλω διαδρομή ανατολικά της Χίου για περίπου μία ώρα και φτάνουμε στο γραφικό λιμανάκι όπου μας καλωσορίζει η χάλκινη γοργόνα, με το στέμμα και το ιστιοφόρο στο αριστερό της χέρι, σήμα κατατεθέν που χαρακτηρίζει τη ναυτική παράδοση του νησιού. Περπατώντας στην πλατεία Ναυτοσύνης, συναντάτε το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, το πρώτο άγαλμα στην Ελλάδα, που αφιερώθηκε στους απολεσθέντες ναυτικούς. Επίσκεψη στο εντυπωσιακό Ναυτικό Μουσείο, και χρόνος ελεύθερος για καφέ, περίπατο στα γραφικά δρομάκια και φυσικά παραδοσιακό φαγητό. Έπειτα, γεμάτοι όμορφες εικόνες, θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για την επιστροφής μας στην Χίο. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Νέα Μονή Χίου - Αυγώνυμα - Πτήση επιστροφής

Πρωινός μπουφές και αναχώρηση για την Νέα Μονή Χίου, κτίσμα του 11ου αιώνα και αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Καλύπτει μια έκταση 17.000 τετραγωνικών μέτρων και γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Σήμερα το Μοναστήρι κατατάσσεται στα μνημεία που είναι υπό την προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έπειτα θα επισκεφτούμε το χωριό Αυγώνυμα. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων και συγκαταλέγεται στα Μεσαιωνικά χωριά του νησιού με τον ιδιότυπο φρουριακό αρχιτεκτονικό ρυθμό τους. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα και με μικρά παράθυρα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να προστατεύονται από τις πειρατικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα. Πολλά σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους, ακόμα υπάρχουν τα περάσματα (κτισμένες σήμερα πόρτες) από σπίτι σε σπίτι για να υπάρχει οδός διαφυγής όταν ο εχθρός έμπαινε στο ένα σπίτι.

Χρόνος για καφέ και φαγητό και έπειτα πορεία προς το αεροδρόμιο της Χίου για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Άνοιξη 2023
Αναχώρηση 14/4/23 Golden Sand Beach Hotel 4* Grecian Castle Resort Hotel 4*
Δίκλινο 445 € 515 €
3ο άτομο ενήλικας 375 € 440 €
3ο άτομο παιδί έως 5 ετών 235 € 245 €
4ο άτομο παιδί 5 ετών 295 € 325 €
3ο άτομο παιδί 6 έως 12 ετών 355 € 405 €
Μονόκλινο 545 € 625 €
Φόροι +65 € +65 €

Early Booking:

Οι τιμές (μόνο στο Golden Sand) ισχύουν με έγκαιρη κράτηση 31/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 10%.

Πτήσεις με Sky express

14/04    

Αθήνα – Χίος

16:30 – 17:20

18/04

Χίος – Αθήνα

15:55 – 16:45

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο επιλογής σας (Golden Sand Beach Hotel 4* στον Καρφά ή Grecian Castle Resort Hotel 4* 400 μέτρα από την πόλη της Χίου)

 • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ

 • Νηστίσιμο δείπνο την Μεγάλη Παρασκευή 14/04 σε πλούσιο μπουφέ με ποικιλία ορεκτικών, σαλάτες και πεντανόστιμα κυρίως πιάτα

 • Αναστάσιμο δείπνο το Μεγάλο Σάββατο 15/04 με παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, ολόφρεσκες σαλάτες και κρεατικά

 • Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική την Κυριακή του Πάσχα 16/04 με παραδοσιακό αρνάκι στο φούρνο και πλούσιο μπουφέ με κοκορέτσι, σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά και ποικιλία γλυκών

 • Δείπνο την Δευτέρα του Πάσχα 17/04 σε πλούσιο μπουφέ με ποικιλία ορεκτικών, σαλάτες και πεντανόστιμα κυρίως πιάτα

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Sky Express με βαλίτσα 20 κιλά & χειραποσκευή 8 κιλά ανά άτομο

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο

 • Αρχηγός εκδρομής

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως

 • Η προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες

 • Ο Φόρος αεροδρομίων αξίας 65€ το άτομο

 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
6
Παραλία Μάναγρος Βολισσός Χίος
6
Χιώτικα ούζα!
6
Χίος, Μυλαράκια!
6
Χιώτικοι μεζέδες (μαστέλο ψητό & κοπανιστοπιτάκια)
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά