Loading...

Ακτοπλοϊκή εκδρομή στην Σύρο Εβδομάδα Διακαινησίμου

Τιμή ατόμου από
285
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
4ήμερη οργανωμένη εκδρομή στην Σύρο. Αναχώρηση 9 Μαΐου. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, διαμονή, πρωινά, αρχηγός. Τιμές για Μάιο 2024
Περιγραφή

1η ημέρα: Πειραιάς – Σύρος

Συνάντηση στις 06:30 στο λιμάνι του Πειραιά, έλεγχος εισιτηρίων και πλεύση για την Σύρο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό εξ ιδίων σε μία από τις τοπικές ταβέρνες με τοπικές νοστιμιές. Ξεκούραση και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την γνωριμία μας με ένα μικρό τμήμα της της Ερμούπολης. Από την παραλία, θα μεταβούμε στην ιστορική πλατεία Μιαούλη, όπου ο αδριάντας του Ναυάρχου της Ελληνικής Επανάστασης, βλέποντας κτήρια που μαρτυρούν την ύπαρξη ενός σπουδαίου πολιτισμού. Σήμερα αποτελεί την καρδιά της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Σύρου, ιδανικό μέρος για περιπάτους. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην συνοικία, τα Bαπόρια και θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου, ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της Σύρου, όπου θα έχουμε ξενάγηση στο εσωτερικό του Ναού. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ερμούπολη – Ανω Σύρος

Πρωινό και αναχωρούμε για την πλατεία Μιαούλη. Αυτή την φορά θα επισκεφθούμε το εμπνευσμένο από το Τσίλλερ Δημαρχείο, κτισμένο από το 1898, δίνοντας ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στην περιοχή. Από την εντυπωσιακή σκάλα, φάρδους 15 μέτρων, θα εισέλθουμε στο Δημαρχείο, όπου θα θαυμάσουμε εσωτερικά το σπουδαίο κτήριο. Θα θαυμάσουμε το κεντρικό αρχαιολογικό μουσείο και δίπλα στο Δημαρχείο θα θαυμάσουμε τα κτήρια του Πνευματικού κέντρου και του Ιστορικού Αρχείου της Ερμούπολης

Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Θέατρο «Απόλλων» το οποίο αποτελεί έμβλημα της πόλης της Ερμούπολης και συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της. Η πόλη είναι δημιούργημα των προσφύγων στις αρχές του 19ου αιώνα και αποτέλεσε ένα κοινωνικό και αρχιτεκτονικό θαύμα, με εκπληκτική για την εποχή πνευματική κίνηση και τέχνη. Συνεχίζουμε για την Άνω Σύρο, φθάνοντας στο υψηλότερο σημείο όπου δεσπόζει ο καθολικός καθεδρικός Ναός του Αγ. Γεωργίου, μέσα σε ένα μεσαιωνικό συγκρότημα που περιλαμβάνει ένα καμπαναριό, ένα βαπτηστήριο και άλλα κτήρια. Η θέα από το σημείο αυτό είναι ασύγκριτη, βλέπουμε πάνω από τις στέγες της Ερμούπολης και προς τα άλλα νησιά του Αιγαίου Τήνο , Δήλο, Πάρο και Νάξο. Ολοκληρώνοντας με τον Καθεδρικό Ναό, κατεβαίνοντας θα διασχίσουμε στενά κυκλαδίτικα δρομάκια, μικρά κυκλαδίτικα σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο με ασβεστωμένες αυλές γεμάτες μπουκαμβίλιες.

Ο κεντρικός δρόμος, γνωστός και ως πιάτσα, είναι γεμάτος από καφέ, ταβέρνες και καταστήματα που προσφέρουν αναμνηστικά καθώς και έργα τέχνης, άριστης ξυλογλυπτικής τέχνης και καταστήματα με εξειδικευμένα προϊόντα και ήδη δώρων. Ανάμεσά τους βρίσκεται το μουσείο του Βαμβακάρη, με προσωπικά του αντικείμενα. Μπορούμε να πάρουμε το βραδινό μας και στην συνέχεια να αναχωρήσουμε για την Ερμούπολη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Αζόλιμνος – Επίσκεψη Οινοποιίου – Ποσειδωνία (Ντελαγκράτσια) - Γαλησσάς

Πρωινό και αναχωρούμε για μία γνωριμία με το νησί. Θα αρχίσουμε από την παραλία Αζόλιμνος, που αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μία μικρή απόδραση από την Ερμούπολη, να απολαύσουν τις τοπικές νοστιμιές και το καλοκαίρι το κολύμπι Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Οινοποιείο Παρά…κόποις. Ένα οικογενειακό, μπουτίκ οινοποιείο με έδρα στην Παρακοπή της Σύρου κάτω από τον λόφο Γερούσι. Εκεί όπου καλλιεργούνται Κυκλαδίτικες ποικιλίες σταφυλιών σε ιδιόκτητους αμπελώνες με σκοπό την παραγωγή ποιοτικών οίνων. Θα ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία οινογευσίας, απολαμβάνοντας γεύσεις και αρώματα της Σύρου. Συνεχίζουμε για την Ποσειδωνία, το αριστοκρατικό θέρετρο της Σύρου, παλαιότερα γνωστή ως Ντελαγκράτσια από την καθολική εκκλησία Μαντόνα ντε λα Γκράτσια, αλλά τελικά επικράτησε το όνομα της αρχαίας Ποσειδωνίας αφιερωμένη στον Ποσειδώνα. Συνεχίζουμε για τον Γαλησσά, ένα παραθαλάσσιο χωριό και από τα πλέον τουριστικά. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, στο μυχό του ομώνυμου όρμου και παραλία της ομώνυμης κοιλάδας που διανοίγεται μεταξύ των βουνών Χαρασσώνα και Γλάροντα. Απέχει 7 χιλ από την Ερμούπολη, η δε ονομασία του είναι αρχαία ελληνική όπως μαρτυρείται από αρχαία επιγραφή. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό εξ ιδίων σε τοπική ταβέρνα με παραδοσιακά συριανά φαγητά. Επιστροφή στην Ερμούπολη, λίγη ξεκούραση, βόλτα στα καταστήματα όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακά προϊόντα σαν την κάπαρη, τα σύκα, την πάστα μάραθου, λουκούμια κλπ.

4η ημέρα: Κυριακή του Θωμά - Θεία Λειτουργία - Πειραιάς

Συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία στον Ιερά Ναό του Αγ. Νικολάου (προαιρετικά) και ελεύθερος χρόνος στην Ερμούπολη. Στις 14:30 θα μεταβούμε στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο (Blue Star Delos) και στις 16:00 απόπλους για Πειραιά, άφιξη στις 20:00.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Μάιος 2024
Αναχώρηση 9/5/2024
Δίκλινο 285 €
Μονόκλινο 375€

BLUE STAR FERRIES

9/5/24

Πειραιάς – Σύρος

07:30 – 11:35

12/5/24

Σύρος – Πειραιάς

16:00 – 20:00

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή με την Blue Star Ferries

 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο NISAKI HOTEL 3* στην Ερμούπολη

 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σε μπουφέ

 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά

 • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός

 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

 • ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Επιπλέον γεύματα/ποτά εντός και εκτός ξενοδοχείου

 • Οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό.

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή

 • Τα δίκλινα δωμάτια είναι 15 τ.μ., με μπαλκόνι και θέα είτε στους λόφους με θέα το λιμάνι είτε στην θάλασσα

 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες

Φωτογραφίες
5
Άνω Σύρος Κυκλάδες
5
Άνω Σύρος Κυκλάδες
5
Σύρος Κυκλάδες
5
Σύρος Κυκλάδες
Κωδ: 102
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά