Εκδρομή Νορμανδία-Καμπανία-Παρίσι 7 ημέρες κωδ. 0IPA8

Αεροπορική εκδρομή

Εκδρομή Νορμανδία-Καμπανία-Παρίσι 7 ημέρες κωδ. 0IPA8

Επισκόπηση
7ήμερη εκδρομή στη Γαλλία με ΙΧ! Καλοκαιρινές αναχωρήσεις! Καμεμπέρ - Λισιέ - Καλβάντος - Ονφλέρ - Ντωβίλ - Χάβρ - Ντιέπ - Λε Τρεπότ - Αμιένς - Ρέιμς - Επερνύ - Παρίσι!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Παρίσι - Καμεμπέρ - Λισιέ - Καλβάντος - Ονφλέρ (300χλμ)

Άφιξη στο Παρίσι παραλαβή του ενοικιαζομένου αυτοκινήτου και αναχώρηση για Ονφλέρ με ενδιάμεση στάση στο χωριό Camembert, όπου μπορείτε να γευθείτε & να επισκεφθείτε μονάδα παραγωγής του ομώνυμου τυριού. Επόμενη στάση το Lisieux, που φημίζεται για την παραγωγή του τυριού Livarot. Στην επαρχία της Νορμανδίας επίσης παράγεται και το ποτό Calvados. Μπορείτε να επισκεφθείτε το αποστακτήριο και να ξεναγηθείτε ως προς τον τρόπο παραγωγής του. Βρίσκεται σε έναν Πύργο από το 1954. Το χωριό Le Breuil En Auge βρίσκεται 9 χλμ μετά την πόλη Lisieux στη διαδρομή σας για την Ντωβίλ. Το απόγευμα περίπου θα φθάσετε στην Ντωβίλ. Γνωστό παραθεριστικό των Γάλλων και γνωστή επίσης και από το φεστιβάλ κινηματογράφου και το Καζίνο. Δίδυμή πόλη της και σχεδόν κολλητά είναι η Τροβίλ. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και η Ονφλέρ, φημισμένο ψαροχώρι και πανέμορφο λιμανάκι. Τάκτοποίηση στο ξενοδοχείο στην Ονφλέρ αναλόγως διαθεσιμότητας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ονφλέρ - Χαβρ - Ντιέπ - Λε Τρεπότ - Ονφλέρ (198 χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για Le Havre (30 χλμ). Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας και κέντρο ναυτικού τουρισμού. Κατεστράφη όλο το κέντρο της πόλης το 1944 στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, και τότε ανέθεσαν στον αρχιτέκτονα Auguste Perret να ανοικοδομήσει πάλι την πόλη σεβόμενος την αρχιτεκτονική της πόλης. Επόμενος σταθμός η Ντιέπ, ιστορικής συμασίας πόλη. Καταστράφηκε ολόκληρη το 1694 και ξαναχτίστηκε το 1696 ως παραθαλάσσια πόλη και μεγάλο λιμάνι, συνδέεται με συχνά δρομολόγια με το Newhaven (UK). Οι δαντελωτές παραλίες και τα ασβεστολιθικά απόκρημνα βράχια κάνουν το τοπίο μοναδικό. 34 χλμ ΒΑ βρίσκεται ένα άλλο πανέμορφο ψαροχώρι το Λε Τρεπότ. Επιστρέφουμε στην Ονφλέρ και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ονφλέρ - Αμιένς - Ρέιμς (285 χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Ρέιμς με ενδιάμεσο σταθμό την Αμιένς. Μόνο τον Καθεδρικό ναό της να δείτε αξίζει τον κόπο η επισκεψή σας. Και αυτή είχε καταστραφεί από τους 2 παγκόσμιους πολέμους, αλλά ξαναδημιουργήθηκε με πολλή καλαισθησία. Συνεχίζουμε για την επαρχία της Καμπανίας και τη Ρέιμς, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρέιμς - Επερνύ (Mercier Champagne) 57 χλμ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Επερνύ όπου παράγεται το 80% της Γαλλικής Σαμπάνιας λόγω της ιδιαιτερότητας των σταφυλιών και του κλίματος της περιοχής. Προτείνουμε να επισκεφθείτε την κάβα Mercier και να ξεναγηθείτε με το τρενάκι στις υπόγειες κάβες που διασχίζουν πολλά χιλιόμετρα υπογείως.  

5η ημέρα: Ρέιμς - Παρίσι (152 χλμ)

Πρόγευμα και περιηγηθείτε στη Ρέιμς, προτού ξεκινήσετε για το Παρίσι. Ο Καθεδρικός Ναός όπου γινόταν η στέψη των Βασιλιάδων θα σας εντυπωσιάσει. Περπατήστε στη μεγάλη λεωφόρο με τα πολλά μαγαζιά και πιείτε καφέ στα μεγάλα πλακόστρωτα καθώς περνά κινηματογραφικά από μπροστά σας σχεδόν ολόκληρη η πόλη. Συνεχίζουμε έως το Παρίσι, που είναι και ο τελευταίος σταθμός αυτής της εκδρομής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Παρίσι

Πρόγευμα και η μέρα στη διάθεσή σας για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε. Μουσεία, ψώνια, διάσημα καφέ, ρομαντικοί περίπατοι και όχι μόνο, σας τα προσφέρει απλόχερα αυτή η πόλη. Προτείνουμε να πάρετε εισιτήρια για τα ειδικά Κόκκινα λεωφορεία τα οποία κάνουν την ξενάγηση της πόλης και στα Αγγλικά. Μπορείτε να κατεβαίνετε σε κάθε στάση από τις 9 στάσεις που κάνει στο σύνολο και μετά να συνεχίζετε πάλι με το επόμενο λεωφορείο. Το εισιτήριο διαρκεί για 2 ημέρες και το αγοράζετε από το λεωφορείο. Κόστος περίπου 22€ το άτομο. Επίσης σας προτείνουμε να απολαύσετε το γαλλικό καφέ σε ένα από τα αναρίθμητα Μπιστρό, ή ένα καλό γεύμα σε κάποιο από τα φημισμένα εστιατόρια του Παρισιού.

7η ημέρα: Παρίσι - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

 

Φωτογραφίες
12
12
12
12
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Τετάρτη: 09:00-17:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00-18:00

Σάββατο: 09:00-15:00