Loading...

Εκδρομή Βελιγράδι 4 ημέρες κωδ. 0IPA20

Επισκόπηση
4ήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι με αναχώρηση κάθε......................! Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Βελιγράδι - ξενάγηση πόλεως (προαιρετικά βραδινή έξοδος & μίνι κρουαζιέρα)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το πανέμορφο Βελιγράδι. Άφιξη μετά από μιάμιση ώρα πτήσης στο αεροδρόμιο. Άμεση αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης.Το Βελιγράδι ιδρύθηκε πριν από 7.000 χρόνια, συνδέοντας δύο μεγάλα ποτάμια το Σάββα και το Δούναβη. Στη συμβολή των δύο ποταμών υψώνεται το Οθωμανικό φρούριο Καλεμεγκνταν, που αποτελεί σύμβολο της πόλης και ίσως το πιο ενδιαφέρον αξιοθέατο. Στο πάρκο φιλοξενούνται διάφορα μικρά μουσεία και ενδείξεις για τους πολιτισμούς που πέρασαν από αυτή την περιοχή, όπως το πασίγνωστο Ρωμαϊκό πηγάδι αλλά και ο πύργος στον οποίο δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος. Σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της πόλης είναι η πλατεία Δημοκρατίας (Τρεγκ Ρεπουμπλικε) με το άγαλμα του πρίγκιπα Κνεζ Μιχαΐλο. Δεξιά της πλατείας βρίσκεται το Εθνικό Θέατρο, ακριβώς πίσω του το Εθνικό Μουσείο ενώ αριστερά ξεκινάει η γνωστή Κνεζ Μιχαΐλοβα (τον πλέον εμπορικό δρόμο της πόλης). Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας από την οδό Τερέζιε προς τη δεύτερη μεγάλη πλατεία της πόλης, τη Σλαβια, όπου στο βάθος υψώνεται ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο, ο Ναός του Αγίου Σάββα. Στη συνέχεια θα περάσουμε στην άλλη πλευρά του ποταμού για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νέου Βελιγραδίου, όπως το μουσείο του Νικολά Τέσλα, το Λευκό Παλάτι (κατοικία της Βασιλικής οικογένειας), το Σπίτι των Λουλουδιών (μουσείο και κατοικία του πάλαι ποτέ ηγέτη Τίτο). Το Νέο Βελιγράδι αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία την οποία ούτε οι ντόπιοι δεν έχουν συνηθίσει ακόμη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργά το απόγευμα θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο του Βελιγραδίου με τα περισσότερα αξιοθέατα αυτού. Θα περπατήσουμε την οδό Κνεζ Μιχαΐλοβα στολισμένη με Νεοκλασικά κτίρια, πολλές Γκαλερί, εμπορικά καταστήματα, καφέ και θα καταλήξουμε στην Σκαντάρλια από τα αγαπημένα μέρη των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών. Αυτός ο πλακόστρωτος δρόμος αποτελεί μια από τις βασικές έδρες του πιο σημαντικού θεσμού της Σερβικής ζωής της καφάνας. Πρόκειται για κάτι που μοιάζει με την Ελληνική ταβέρνα. Παραδοσιακά φαγητά, καλό ντόπιο ρακί, με συνοδεία ζωντανής μουσικής της. Στη Σκαντάρλια βρίσκονται κάποιες από τις παλιές καφάνες του Βελιγραδίου, που τα τελευταία χρόνια έχουν αναμιχθεί με καινούργια μοντέρνα εστιατόρια και μπαρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την προαιρετική έξοδο στο Νυχτερινό Βελιγράδι και την μίνι Κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάββα και Δούναβη. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα θαυμάσουμε φωτισμένα τα βασικά αξιοθέατα της πόλης και βεβαίως το μοναδικό κάστρο αυτής. Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στα ειδικά ποταμόπλοια για μια μίνι κρουαζιέρα, όπου θα δούμε την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία. Η κρουαζιέρα θα καταλήξει στο Ζέμουν (παλιά περιοχή του Βελιγραδίου), όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο Νέο Καζίνο της πόλης. Όσοι δεν αισθάνονται τυχεροί μπορούν να περιπλανηθούν στα πολύ καλά εστιατόρια και μπαρ της περιοχής αυτής. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βελιγράδι - Πεδιάδα Βοϊβοντίνας - Σρέμσκι Καρλόβσκι - Νόβισαντ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ειδυλλιακή πεδιάδα της Βοϊβοντίνα και τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα με δασώδεις λόφους κατά μήκος του Δούναβη. Θα επισκεφθούμε την μικρή κουκλίστικη πόλη Σρέμσκι Καρλοβσκι η αλλιώς όπως ονομάζεται Μπαρόκ Πόλη, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της. Θα δούμε τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, το Πατριαρχείο, τη Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία, το Νομαρχιακό Μουσείο, το πρώτο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης από το 1790, καθώς και το γνωστό ιστορικό παρεκκλήσι της Ειρήνης. Συνεχίζουμε για το μοναδικό Νόβισαντ, που το διασχίζει ο ποταμός Δούναβης. Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας και πολιτιστικό, οικονομικό, και εμπορικό κέντρο της χώρας που παραπέμπει στην παντοδύναμη εποχή της Αυστρο-Ουγγαρίας. Στην αριστερή όχθη απλώνεται η πεδινή περιοχή της Μπάτσκα και από την δεξιά όχθη απλώνονται οι πλαγιές της Φρούσκα Γκόρα. Το κέντρο της πόλης κοσμούν ιστορικά κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών τα οποία σήμερα στεγάζουν υπηρεσίες, ιδρύματα, μουσεία και γκαλερί τέχνης. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βελιγράδι (προαιρετική εκδρομή - Τόπολα - Οπλενακ)

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη, για να περιπλανηθείτε εξ ιδίων την πόλη. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στην προαιρετική εκδρομή στην Τόπολα, στον λόφο Οπλενακ και στο Μοναστήρι Μανασιτζα. Για όσους συμμετάσχουν στην εκδρομή, αναχώρηση για την πόλη Τόπολα, την καρδιά των Αμπελόκηπων γνωστή για την παραγωγή κρασιού και κέντρο ιστορικών γεγονότων κατά την διάρκεια του 18ου, 19ου, και 20ου αιώνα. Επόμενος σταθμός μας ο λόφος του Οπλενακ, όπου θα δούμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με περίφημα ψηφιδωτά και νωπογραφίες, το σπίτι της Βασιλικής οικογένειας και το μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς που χτίστηκε από τον Βασιλιά Πέτρο. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με την επίσκεψη στο Σέρβικο Ορθόδοξο Μοναστήρι Μανασιτζα που ιδρύθηκε από το Δεσπότη Στέφαν Λαζάρεβιτς στο 1406 και είναι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα. Περιβάλλεται από τεράστια τείχη και πύργους. Το 1979 ανακηρύχθηκε Μνημείο Πολιτισμού εξαιρετικής σημασίας και προστατεύεται από την Δημοκρατία της Σερβίας, ενώ έχει εισέλθει και στην λίστα της UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βελιγράδι - Άβαλα - Αθήνα

Μετά από το πρωινό μας, αναχώρηση για το βουνό Άβαλα, το οποίο βρίσκεται 16χλμ νοτιοανατολικά του Βελιγραδίου με υψόμετρο 511 μέτρα. Εκεί βρίσκεται & ο ομώνυμος πύργος τηλεπικοινωνιών με ύψος 204 μέτρα, που είναι και ο υψηλότερος των Βαλκανίων. Η πανοραμική θέα του Βελιγραδίου σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα.
 


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Προαιρετικά & είσοδοι μουσείων
Ενήλικες
Παιδιά έως 12 ετών
Βραδινή έξοδος & μίνι Κρουαζιέρα 45€ 25€
Εκδρομή Τόπολα – Οπλενακ 60€ 30€

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά