Loading...

Αεροπορική εκδρομή Τροία - Ίμβρος - Τένεδος

Τιμή ατόμου από
350
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
4ήμερη αεροπορική & οδική εκδρομή στην Τροία, Ίμβρος, Τένεδος. Δαρδανέλια (Τσανάκαλε) - Γκεϊκλί - Καπάντεπε. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε 3*, εκδρομές, πρωινά, ημιδιατροφή, βαλίτσα ΚΑΙ φόροι αεροδρομίων, μεταφορές και εκδρομές με πούλμαν! Αναχώρηση 28/10. Ενημερωμένες τιμές για 2021
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Μάδυτος (Ετσεαμπάτ) - Δαρδανέλια (Τσανάκαλε)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Αλεξανδρούπολη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Τελωνείο Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τη διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων, συνεχίζουμε ακολουθώντας μια όμορφη παράκτια διαδρομή στο θρυλικό στενό, τα Δαρδανέλια, τον Ελλήσποντο, έναν στενό, φυσικό και διεθνώς σημαντικό πορθμό που διαχωρίσει την Ευρώπη από την Ασία και συνδέει τη Θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα) με το Αιγαίο πέλαγος και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Φτάνοντας στην αρχαία Μάδυτο (σημερινή ονομασία Eceabat), την πλησιέστερη πόλη στα πεδία των μαχών της εκστρατείας της Καλλίπολη (1915) κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα επιβιβαστούμε στο ferry boat και διαπλέοντας τον Ελλήσποντο σε 20΄ περίπου, θα φτάσουμε στο Τσανάκαλε (στη νότια (ασιατική) ακτή των Δαρδανελίων. Η πόλη οφείλει την τουρκική ονομασία του από τα περίφημα κάστρα του «Τσανάκ Καλεσί» (Φρούριο των τσανακιών) από τα πήλινα αγγεία που κατασκευάζονται εκεί από το 1740. Τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τσανάκαλε - Τροία - Γκεϊκλί - Τένεδος (Μποτζα Αντα) - Τσανάκαλε

Πρωινό και αναχώρηση για την ομηρική Τροία. Προαιρετική είσοδος για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο (εισιτήριο 50 TL), που αποτέλεσε το θέατρο των μαχών του Τρωικού Πολέμου και στο Μουσείο. Μετά το πέρας της επίσκεψης, επιβίβαση στο πούλμαν και μετάβαση στο πορθμείο του Γκεικλί (Geyikli), για να πάρουμε το πλοίο για τη γραφική Τένεδο (Bozcaada), στην οποία θα φτάσουμε σε 35΄ περίπου. Η πανέμορφη, γραφική, ελληνική Τένεδος, που πέρασε στην Τουρκία με τη συνθήκη της Λοζάνης, αποτελεί έναν τουριστικό παράδεισο υψηλών προδιαγραφών. Βέβαια, μπορεί τώρα πια να ζουν ελάχιστοι Έλληνες και τα παλιά ελληνικά αρχοντικά να κατοικούνται από Τούρκους, η παλιά όμως ελληνική συνοικία εξακολουθεί να αποτελεί το στολίδι του νησιού και τον κυριότερο πόλο έλξης των επισκεπτών. Ολόκληρη η ενδοχώρα του εύφορου νησιού μοιάζει με έναν τεράστιο αμπελώνα που εδώ και πολλούς αιώνες παράγει εξαίσια σταφύλια και εξαιρετικής ποιότητας κρασί. Το λιμάνι και η χώρα με το κάστρο και τις δύο γειτονιές, ελληνική και τουρκική, είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Θα έχουμε τον χρόνο να περιηγηθούμε στα γραφικά αιγαιοπελαγίτικα σοκάκια του, να δοκιμάσουμε και να αγοράσουμε τα ξακουστά κρασιά της και να νιώσουμε ρίγη συγκίνησης στην εκκλησία της Παναγίας, που δυστυχώς λειτουργεί μόνο ανήμερα της γιορτής της. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε με το ferry boat στο Γκεϊκλί, όπου έχει μείνει το πούλμαν, για να μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Τσανάκαλε. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τσανάκαλε - Καπάντεπε - Ίμβρος (Γκιοκτσέ Αντά) - Τσανάκαλε

Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Ίμβρο (Gökçeada). Ανάλογα με τα ωράρια των πλοίων, θα περάσουμε από το Τσανάκαλε ή θα επιστρέψουμε στην ευρωπαϊκή ακτή για να περάσουμε από το Καπάντεπε. Το ταξίδι με το πλοίο από το Καπάντεπε προς την Ίμβρο διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά. Φτάνοντας, θα περιηγηθούμε με το πούλμαν τα κυριότερα χωριά του νησιού: την Παναγιά, τόπο καταγωγής του σημερινού Οικουμενικού Πατριάρχη με την όμορφη Μητρόπολή της και το ελληνικό σχολείο, το Κάστρο (Kaleköy) με το βυζαντινό του φρούριο, το Γλυκί (Bademli), τα Αγρίδια (Tepeköy), τους Αγίους Θεοδώρους (Zeytinli) και το Σχοινούδι (Dereköy), το άλλοτε μεγαλύτερο χωριό της Ίμβρου και από τα μεγαλύτερα στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου σήμερα κατοικούν ακόμη λίγοι Έλληνες. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Τσανάκαλε. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τσανάκαλε - Μάδυτος (Ετσεαμπατ) - Αλεξανδρούπολη - Αθήνα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με το πλοίο για τη Μάδυτο (Ετσέαμπατ), στη χερσόνησο της Καλλίπολης και το Τελωνείο των Κήπων. Διάβαση των ελληνοτουρκικών συνόρων, ανάλογα με την ώρα πτήσης μας ελεύθερος χρόνος στην Αλεξανδρούπολη, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
28η Οκτωβρίου 2021
Τιμή κατ άτομο Αναχώρηση 28/10
Δίκλινο 350 €
3ο άτομο ενήλικας 350 €
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών 350 €
Μονόκλινο 445 €

Πτήσεις με Sky Express

28/10

Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

GQ 292

12:15-13:20

31/10

Αλεξανδρούπολη – Αθήνα

GQ 293

20:35-21:40

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια

 • Φόροι αεροδρομίων

 • Αποσκευή

 • Τρεις διανυκτερεύσεις

 • Ημιδιατροφή σε κεντρικό ξενοδοχείο 3*

 • Μεταφορές περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν & καράβια σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής

 • Έμπειρος αρχηγός

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών

 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 • Γεύματα και δείπνα

 • Ο φόρος διαμονής το δωμάτιο ημερησίως

 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
3
Μνημείο Dur Yolcu, Στενό Δαρδανελλίων
3
Τσαννάκαλε
3
Δούρειος Ιππος
3
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά