Αεροπορική εκδρομή Αγίου Πνεύματος στη Χίο

4 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή

Αεροπορική εκδρομή Αγίου Πνεύματος στη Χίο

Τιμή ατόμου από
295
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
4ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Χίο με αναχώρηση Αγίου Πνεύματος 10/6/2022. Νέα Μονή Χίου - Αυγώνυμα - Ανάβατος - Πυργί - Μεστά. Αεροπορικά εισιτήρια με Sky Express, αποσκευή έως 20 κιλά & χειραποσκευή έως 8 κιλά, 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Erytha Resort 4* στον Καρφά, ημιδιατροφή, μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, αρχηγός - συνοδός. ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ τιμές για Αγίου Πνεύματος 2022
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Χίος, περιήγηση πόλης

Συγκέντρωση στις 09:30 το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Χίο. Άφιξη στις 11:50, επιβίβαση στο πούλμαν και η γνωριμία μας με το νησί ξεκινά από το περίφημο και καλοδιατηρημένο κάστρο του. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της πόλης της με έκταση 180.000 τ.μ. και τα τείχη του περικλείουν οικιστικό σύνολο, με 650 κατοίκους περίπου. Αφού θαυμάσουμε τόσο τον υπέροχο χώρο, όσο και την μαγευτική θέα, θα καταλήξουμε στην πόλη της Χίου για να επισκεφτούμε την βιβλιοθήκη Κοραή και το λαογραφικό μουσείο Αργέντη μιας και στεγάζονται στον ίδιο χώρο. Η Βιβλιοθήκη του Κοραή είναι μια από τις παλιότερες και μεγαλύτερες βιβλιοθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα, μιας και η συλλογή της απαριθμεί περισσότερους από 250.000 τόμους. Στο κτίριο της Βιβλιοθήκης και συγκεκριμένα στο δεύτερο όροφο, στεγάζεται το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργέντη. Το μουσείο περιλαμβάνει μια αξιόλογη συλλογή με ενδυμασίες, καθώς και πολλά κεντήματα από διάφορα χωριά του νησιού. Τα υφαντά, τα εργαλεία, τα σκεύη, οι χαλκογραφίες, οι πίνακες, τα πορτραίτα των αρχόντων καθώς και διάφορα ξυλόγλυπτα αντικείμενα βοηθούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει την καθημερινή ζωή των Χιωτών στη διάρκεια των αιώνων 17ο και 19ο. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ και φαγητό στην πόλη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας στον Καρφά. Τακτοποίηση και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε πλούσιο μπουφέ και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νέα Μονή Χίου - Αυγώνυμα - Ανάβατος

Πρωινός μπουφές και αναχώρηση για την Νέα Μονή Χίου, κτίσμα του 11ου αιώνα και αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Καλύπτει μια έκταση 17.000 τετραγωνικών μέτρων και γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Σήμερα το Μοναστήρι κατατάσσεται στα μνημεία που είναι υπό την προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έπειτα θα επισκεφτούμε το χωριό Αυγώνυμα. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων και συγκαταλέγεται στα Μεσαιωνικά χωριά του νησιού με τον ιδιότυπο φρουριακό αρχιτεκτονικό ρυθμό τους. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα και με μικρά παράθυρα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για να προστατεύονται από τις πειρατικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα. Πολλά σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους, ακόμα υπάρχουν τα περάσματα (κτισμένες σήμερα πόρτες) από σπίτι σε σπίτι για να υπάρχει οδός διαφυγής, όταν ο εχθρός έμπαινε στο ένα σπίτι. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε, κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα, το μεσαιωνικό - βυζαντινό χωριό Ανάβατος. Ο "Μυστράς" του Αιγαίου, παρόλο που σήμερα είναι ένα έρημο χωριό, κουβαλάει ως τις μέρες μας την ιστορία του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στην πόλη και ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε πλούσιο μπουφέ και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε (προαιρετικά) κρουαζιέρα στις πανέμορφες Οινούσσες. Εν πλω διαδρομή ανατολικά της Χίου για περίπου μία ώρα και φτάνουμε στο γραφικό λιμανάκι, όπου μας καλωσορίζει η χάλκινη γοργόνα, με το στέμμα και το ιστιοφόρο στο αριστερό της χέρι, σήμα κατατεθέν που χαρακτηρίζει τη ναυτική παράδοση του νησιού. Περπατώντας στην πλατεία Ναυτοσύνης, συναντάτε το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, το πρώτο άγαλμα στην Ελλάδα, που αφιερώθηκε στους απολεσθέντες ναυτικούς. Επίσκεψη στο εντυπωσιακό Ναυτικό Μουσείο και χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στις πεντακάθαρες βοτσαλωτές ή αμμουδερές παραλίες, που βρίσκονται περιμετρικά του νησιού. Έπειτα, αφού γευτούμε φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακούς μεζέδες σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια, θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για την επιστροφή μας στην Χίο. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πυργί - Μεστά - Χώρα - πτήση για Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το «ζωγραφιστό χωριό», όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και παρ' όλες τις αλλοιώσεις που επέφεραν σε αυτό ο χρόνος και οι ανθρώπινες επεμβάσεις, το Πυργί αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ζωντανό μεσαιωνικό θρύλο. Ακολούθως θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο, το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική του πηγάζει από τη Βυζαντινή περίοδο και το ίδιο το χωριό είναι χτισμένο σαν ένα κάστρο. Τα σπίτια, μικρά και πέτρινα, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος. Η βόλτα στα μικρά σοκάκια του χωριού, κάτω από τις καμάρες που σχηματίζουν τα μπαλκόνια, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Άφιξη στη Χώρα, με χρόνο για φαγητό και αγορά τοπικών προϊόντων και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Αγίου Πνεύματος 2022
Αναχώρηση 10/6
Ξενοδοχείο Erytha Resort 4*
Δίκλινο Classic θέα θάλασσα 295€
Μονόκλινο Classic θέα θάλασσα 405€
3ο άτοµο 265€
3ο άτομο παιδί έως 5 ετών 155€
3ο άτομο παιδί 6-12 ετών 205€

Πτήσεις µε Sky Express

Αθήνα – Χίος: 10/6

GQ       

11:00 – 11:50    

Χίος – Αθήνα: 13/6

 GQ

19:15 – 20:05

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Sky Express.

 • Αποσκευή έως 20 κιλά & χειραποσκευή έως 8 κιλά.

 • 3 διανυκτερεύσεις στο Erytha Resort 4* στον Καρφά.

 • Ημιδιατροφή.

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο.

 • Αρχηγός εκδρομής.

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Φ.Π.Α.

 • Πρωτόκολλα Covid ’19

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων 75€ το άτομο.

 • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου.

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 • Η προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες αξίας 25€ το άτομο.

 • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως.

 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι.

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
8
Χίος
8
Χίος Άγιος Ισίδωρος
8
Μαστιχόδεντρο Χίος
8
Ελληνικός καφές & χιώτικοι λουκουμάδες!
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά