Loading...

Αεροπορική εκδρομή στην ακριτική Θράκη με γεύση Ανδριανούπολης

Τιμή ατόμου από
325
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
4ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Θράκη και στην Ανδριανούπολη. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε 4* ξενοδοχεία, πρωινά, αρχηγός, εκδρομές. Αναχώρηση 27/10. Early Booking 15/10/22. Ενημερωμένες τιμές για Οκτώβριος 2022
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Δέλτα Έβρου - Αλεξανδρούπολη (περιήγηση πόλης)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Αλεξανδρούπολη. Άφιξη στα ακριτικά χώματα της πατρίδας μας και αναχωρούμε για το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου στην Τραϊανούπολη. Εκεί θα ενημερωθούμε για την ιστορία του υγροβιότοπου, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας μεταναστευτικός σταθμός και τόπος διαχείμασης πουλιών. Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε λεωφορείο του Φορέα Διαχείρισης για να περιηγηθούμε στον υγρότοπο καθώς και βαρκάδα (καιρού επιτρέποντος). Επόμενος σταθμός μας η πρωτεύουσα του νομού, η Αλεξανδρούπολη. Θα επισκεφτούμε το Εθνολογικό Μουσείο, που διατηρεί την ιστορική μνήμη της ευρύτερης περιοχής της Θράκης και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, που στεγάζει την θρησκευτική ιστορία του τόπου, με βυζαντινές εικόνες, τέμπλα ναών, άμφια, σκεύη και παμπάλαια εκκλησιαστικά βιβλία. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για περίπατο στην πόλη και φαγητό. Κατόπιν μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Το απόγευμα μας ελεύθερο για σουλάτσο στην γοητευτική παραλία με τα πολυάριθμα cafe και ταβέρνες. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: Καστανιές - Κάραγατς - Αδριανούπολη - Κεσσάνη - Κήποι - Αλεξανδρούπολη

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς για Καστανιές, όπου βρίσκεται το τελωνείο. Μετά τον έλεγχο των ταυτοτήτων μας (ή διαβατηρίων) μπαίνουμε στην Τουρκία, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Κάραγατς (παλιά Ορεστιάδα). Μια μικρή γραφική κωμόπολη φορτωμένη με ιστορία, με δόξες του τραίνου «Orient Express», την Σχολή Καλών Τεχνών και το Άγαλμα - Σύμβολο της Συνθήκης της Λοζάνης. Εδώ θα απολαύσουμε τον καφέ μας σ’ ένα από τα παραδοσιακά καφενεία με θέα την πέτρινη γέφυρα του ποταμού Έβρου. Μετά θα βρεθούμε στην Εντίρνε (Αδριανούπολη), που υπήρξε ως το 1453 (Άλωση της Κων/πολης) η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εκεί στην γενέτειρα του Πορθητή Μωάμεθ Β’ θα επισκεφτούμε το Τζαμί - Μουσείο Σελίμιγιε, όπου οι μιναρέδες του είναι οι ψηλότεροι στην Τουρκία. Κατεβαίνοντας στις «ρίζες» του θα βρεθούμε στην κλειστή αγορά (kapalicarsi) Αράστα. Στην πορεία μας προς τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλη (Saraclar Caddesi) θα δούμε το Εσκί Τζαμί, την κλειστή αγορά Μπεντεστένι και την Αγορά Αλή Πασά (Αλί Πασά Τσαρσί). Ελεύθερος χρόνος για ψώνια, περίπατο και φαγητό. Για την επιστροφή μας στην Αλεξανδρούπολη θα διασχίσουμε κάθετα τα Τουρκικά εδάφη και περνώντας από Κεσσάνη και Ύψαλα θα φτάσουμε στο τελωνείο των Κήπων. Διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: Πομακοχώρια Έβρου - Σουφλί

Πρωινό και αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγιάς Πορταΐτισσας λίγο έξω από το Σουφλί. Πρόκειται για μετόχι της Μονής Ιβήρων του Αγ. Όρους, όπου η εικόνα της «Δέσποινας των Ιλασμών» είναι καλυμμένη με τα τάματα των πιστών. Στην συνέχεια μέσα από ένα όμορφο τοπίο άγριων δασών θα φτάσουμε στα Πομακοχώρια του Έβρου, τα οποία κατοικούνται από τους λεγόμενους Κιζιλμπάσηδες, μια Αλεβίτικη αίρεση Μπεκτασήδων (μουσουλμάνοι που διαφέρουν σημαντικά από τους σουνίτες και σιίτες). Πρώτη στάση μας η Ρούσσα, όπου θα επισκεφτούμε τον Τεκέ του Κιζίλ Ντελή (κορυφαίο προσκύνημα των απανταχού Αλεβιτών), τον Τουρμπέ (Μνημείο - Μαυσωλείο του Σεγίτ Αλή Σουλτάν), το Νεκροταφείο των Σεΐχηδων και των Δερβίσηδων, τους μοναδικούς στην χώρα μας μεγαλιθικούς Τάφους Ντολμέν και τις προϊστορικές Βραχογραφίες. Κατόπιν θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Δέρειο. Ελεύθερος χρόνος για περπάτημα και καφέ. Ακολουθεί η επίσκεψή  μας στο Σουφλί με την «μεταξένια» ιστορία του. Θα δούμε το Αρχοντικό Μπρίκα, ένα «κουκουλόσπιτο» του 1890, το Εβραϊκό Μεταξουργείο Τζίβρε, χτισμένο το 1909 από τον Ιταλικό οίκο Ceriano Fratelli, ενώ θα μάθουμε την ιστορία της πόλης και του μεταξιού επισκεπτόμενοι το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και γεύμα δοκιμάζοντας τοπικές γεύσεις όπως καβουρμά, λουκάνικα με πράσο ή πικάντικα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: Διδυμότειχο - Τυχερό - Φέρρες - Αλεξανδρούπολη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Διδυμότειχο, στην πόλη που αποτέλεσε τρεις φορές πρωτεύουσα του Βυζαντινού Κράτους και που ο Ι. Κατακουζηνός ΣΤ’ στέφτηκε Αυτοκράτορας το 1341. Η συνύπαρξη Βυζαντινών εκκλησιών, μουσουλμανικών τεμένων, υπολειμμάτων κάστρων, τειχών και οχυρώσεων διαμορφώνουν ένα περίεργο και ταυτόχρονα ελκυστικό οικιστικό κράμα. Πρώτος σταθμός μας το Βυζαντινό Μουσείο, ένα πολυεπίπεδο και αμφίδρομο πλαίσιο βιωματικής εμπειρίας μεταξύ επισκέπτη και ποικίλων υλικών κατάλοιπων του ιστορικού παρελθόντος της περιοχής. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο Στρατιωτικό Μουσείο, όπου στεγάζεται σε ένα 3όροφο προβιομηχανικό κτίριο του 1907 πάνω σε σχέδια Ιταλού Αρχιτέκτονα. Στο εσωτερικό του, που είναι κατασκευασμένο από ξύλο Σιβηρίας, θα δούμε οπλισμό, στολές διαφόρων εποχών, μετάλλια, παράσημα, φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής. Στο περπάτημα του κέντρου της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και το σπουδαιότερο Τέμενος της Ευρώπης, το Τέμενος Μεχμέτ Α’-Βαγιαζήτ, το οποίο στέκει πάνω από 600 χρόνια. Χρόνος ελεύθερος για περπάτημα και καφέ. Ο επόμενος σταθμός μας θα είναι το Οικοτουριστικό Κέντρο Τυχερού, όπου στο εκθετήριο του θα δούμε σπάνια φυτικά ευρήματα από το παλαιότερο Απολιθωμένο Δάσος της χώρας μας (Λευκίμης - Φυλακτού). Η επόμενη στάση μας θα γίνει στην πόλη των Φερών, όπου στο παρελθόν αποτελούσε το ησυχαστήριο των Κομνηνών. Θα δούμε το Βυζαντινό Υδραγωγείο, που στέκει εδώ και 800 χρόνια και τον εντυπωσιακό πεντάτρουλο ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας με τις σπάνιες αγιογραφίες του 11ου - 12ου αι. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη και στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» για την πτήση μας προς Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Φθινόπωρο 2022
Αναχώρηση Nefeli Hotel 4* Grecotel Grand Egnatia 4*
Δίκλινο 325 € 355 €
3ο άτομο ενήλικας 265 € 285 €
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών 255 € 215 €
Μονόκλινο 395 € 455 €

Πτήσεις με Sky Express

27/10                Αθήνα – Αλεξανδρούπολη         07:15-08:20

30/10                Αλεξανδρούπολη – Αθήνα         21:55-23:00

 

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 15/10 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό (Nefeli 4 ή Grecotel Grand Egnatia 4)

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Sky Express

 • Χειραποσκευή 8kg και αποσκευή 20kg

 • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής

 • Αρχηγός εκδρομής

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Η ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο αξίας 12€ το άτομο ημερησίως σε μενού πιάτων

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Φόροι αεροδρομίων αξίας 65€ το άτομο, Ο φόρος διαμονής του δωματίου

Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
2
2
Ποταμός Νέστος
2
2
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά