Loading...

Αεροπορική εκδρομή στη μυροβόλο Χίο με γεύση από Οινούσσες (28η Οκτωβρίου)

Τιμή ατόμου από
485
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη εκδρομή 4 ημέρες σε Μουσείο Μαστίχας -| Πυργί - Μεστά - Εμπορειό - Οινούσσες - Μονή Χίου Ανάβατος - Αυγώνυμα - Κάμπος - Αγία Ερμιόνη - Άγιος Μηνάς . Αναχώρηση 25/10. Αεροπορικά εισιτήρια, πρωινό & δείπνο καθημερινά, τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*, μεταφορές, περιηγήσεις & αρχηγός εκδρομής. Τιμές για 28η Οκτωβρίου 2026.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Χίος - Άγιος Μηνάς - Ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Χίο. Άφιξη στο νησί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την ιστορικότερη μονή του νησιού, την Μονή του Αγίου Μηνά, όπου διαδραματίστηκε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές της Χίου το 1822. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στην Βιβλιοθήκη Κοραή & Μουσείο Αργέντη. Η ιδρυθείσα το 1792 Βιβλιοθήκη Κοραή δεν είναι μόνο σημαντική για τον μεγάλο αριθμό βιβλίων της (250.000 τόμοι) αλλά και για την εξαιρετική σπουδαιότητα των συλλογών της, η οποία την κατατάσσουν ανάμεσα στις μεγαλύτερες της χώρας μας. Στον 2ο όροφο του ίδιου κτηρίου όπου στεγάζεται το Μουσείο Αργέντη, θα γνωρίσουμε την Χίο του 17ου & 19ου αιώνα μέσω πινάκων, χαλκογραφιών, ενδυμασιών, υφαντών, κεντημάτων, ξυλόγλυπτων εργαλείων και σκευών αλλά και πορτραίτων αρχόντων της τότε εποχής. Θα ακολουθήσει η επίσκεψή μας στον Μητροπολιτικό Ναό, ο οποίος αποτελεί περισσότερο από 100 χρόνια ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα και ταυτόχρονα και ένα Εθνικοθρησκευτικό σύμβολο για το νησί. Κατόπιν διασχίζοντας τον πεζόδρομο «Απλωταριά» με τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα φτάσουμε στην κεντρική πλατεία «Βουνακίου», όπου θα μας οδηγήσει στην κεντρική πύλη της Καστροπολιτείας της πόλης (Κάστρο). Μέσα στα σοκάκια της με τα γραφικά παλιά σπίτια θα συναντήσουμε το Παλατάκι «Ιουστινιάνι», τον Ναό του Αγ. Γεωργίου, το Οθωμανικό Ιεροδιδασκαλείο και τα Οθωμανικά Λουτρά. Στην συνέχεια φαγητό σε κάποιο ταβερνάκι στην περατζάδα του λιμανιού και αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας στον παραθαλάσσιο οικισμό του Καρφά. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο (για τους τολμηρούς) στην πισίνα ή στην πανέμορφη «χρυσή» παραλία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νέα Μονή Χίου - Ανάβατος - Αυγώνυμα - Αγία Ερμιόνη - Κάμπος

Πρωινό και αναχώρηση για την Νέα Μονή, κτίσμα του 11ου αι. Τα ψηφιδωτά της που είναι δουλεμένα από καλλιτέχνες των Αυτοκρατορικών εργαστηρίων της Κωνσταντινούπολης, αποτελούν ένα από τα τρία κορυφαία σύνολα της χώρας μας και την τοποθετούν στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Έπειτα συνεχίζουμε για τον μεσαιωνικό οικισμό Ανάβατος. Η Καστροπολιτεία μας γεμίζει δέος, όχι μόνο, γιατί στέκει αγέρωχα στο πέρασμα των αιώνων αλλά και για την αρμονία της με το φυσικό τοπίο. Ακολουθεί ένας ακόμη μεσαιωνικός οικισμός τα Αυγώνυμα. Χωριό με εντυπωσιακό ιδιότυπο αρχιτεκτονικό ρυθμό, με πετρόχτιστα σπίτια και μικρά παράθυρα, τα οποία χρησίμευαν ώστε να προστατέψουν τους κατοίκους από τις πειρατικές επιδρομές. Χρόνος για καφέ και κατόπιν άφιξη στο παραλιακό χωριό Αγία Ερμιόνη για γεύμα με αυθεντικά τοπικά εδέσματα. Επόμενος και τελευταίος σταθμός της ημέρας ο Κάμπος, με τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών και τα παλιά αρχοντόσπιτά του. Σε ένα μοναδικό αρχοντικό του 1742, θα επισκεφτούμε το Μουσείο «Citrus», όπου θα μάθουμε την ιστορία των εσπεριδοειδών του Κάμπου και στο πανέμορφο περιβόλι του θα πιούμε τον απογευματινό μας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας με ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Προαιρετική ολοήμερη κρουαζιέρα στις Οινούσσες

Πρωινό ημέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης απολαμβάνοντας τους χώρος του ξενοδοχείου. Ενναλακτικά θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας και κινούμενοι βορειοανατολικά με το πούλμαν θα φθάσουμε στο γραφικό ψαροχώρι Λαγκάδα, όπου θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό σκάφος για να πλεύσουμε προς το νησί των Ελλήνων πλοιοκτητών, τις Οινούσσες. Μπαίνοντας στο λιμανάκι, μετά από μια διαδρομή 20 λεπτών περίπου, μας υποδέχεται το εμβληματικό άγαλμα της «Χάλκινης Γοργόνας», έργο της Μ. Παπακωνσταντίνου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ναυτικής παράδοσης του νησιού. Στο λιμάνι επίσης θα συναντήσουμε το Άγαλμα της «Οινουσσίας Μάνας» και το Άγαλμα του «Αφανούς Ναύτη», αφιερωμένο στους ντόπιους ναυτικούς που χάθηκαν στη θάλασσα. Σημαντική θέση για το νησί κατέχει το Ναυτικό Μουσείο που ιδρύθηκε και συντηρείται από την εφοπλιστική οικογένεια Λαιμού. Εντός του εκτίθενται πίνακες ζωγραφικής, ναυτικά βιβλία, όργανα και μοντέλα Οινουσσιώτικων πλοίων τα οποία όργωναν το Αιγαίο, την Μαύρη Θάλασσα και την Μεσόγειο μεγαλουργώντας στο Εμπόριο και την Ναυτιλία. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα απολαμβάνοντας φρέσκια θαλασσινά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Λαγκάδα και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μουσείο Μαστίχας - Πυργί - Εμπορειό - Λιμένας Μεστών - Μεστά - Πτήση για Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και από την εκδρομή μας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σήμα κατατεθέν του νησιού και συγκεκριμένα το μουσείο αυτού του προϊόντος το μουσείο μαστίχας Χίου. Βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, σύνολο μεσαιωνικών χωριών στη Νότια Χίο, στο μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται και παράγεται η μαστίχα γνωστή σήμερα σε όλο τον κόσμο. Εδώ θα μάθουμε για την παραδοσιακή τεχνογνωσία της μαστιχοκαλλιέργειας και το πως η διαχείριση της μαστίχας ιστορικά διαμόρφωσε το αγροτικό και οικισμένο τοπίο της Χίου έως και σήμερα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το «ζωγραφιστό χωριό», όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων, τα ονομαζόμενα «ξυστά». Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και παρ' όλες τις αλλοιώσεις που επέφεραν σε αυτό ο χρόνος και οι ανθρώπινες επεμβάσεις, το Πυργί αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ζωντανό μεσαιωνικό θρύλο. Θα επισκεφτούμε τον Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (13ος αι.), ο οποίος σώζει τα αρχικά αρχιτεκτονικά του στοιχεία και τις τοιχογραφίες του που χρονολογούνται από το 1665. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο στα ζωγραφιστά σοκάκια ή για καφέ στην κεντρική πλατεία και κατόπιν θα πάμε στο Εμπορειό, το επίνειο του Πυργί, για να φωτογραφίσουμε την ονομαστή παραλία «Μαύρα Βόλια». Στην συνέχεια μετάβαση στον Λιμένα των Μεστών, όπου δίπλα στην θάλασσα θα απολαύσουμε το γεύμα μας. Ακολούθως θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο, το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Πρόκειται στην ουσία για έναν πραγματικά ζωντανό θρύλο όπου η περίτεχνη αρχιτεκτονική του πηγάζει από τη Βυζαντινή περίοδο και το ίδιο το χωριό είναι χτισμένο σαν ένα κάστρο. Τα σπίτια, μικρά και πέτρινα, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος. Η βόλτα στα μικρά σοκάκια του χωριού, κάτω από τις καμάρες που σχηματίζουν τα μπαλκόνια, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπές Ναό του «Μεγάλου Ταξιάρχη» όπου η σπουδαία ιστορία του κρατά από το 1850. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και κατόπιν μεταφορά στην πόλη με χρόνο για τα τελευταία μας ψώνια. Έπειτα μεταφορά στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Οκτώβριος 2026
Αναχώρηση 25/10
Δίκλινο θέα θάλασσα 485 €
3ο άτομο ενήλικας 435 €
3ο άτομο έως 12 ετών 315 €
4ο άτομο έως 12 ετών 395 €
Μονόκλινο θέα θάλασσα 595 €
Φόροι αεροδρομίου περιλαμβάνονται

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 15/09 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 12%

Πτήσεις με Sky Express:

25/10

Αθήνα – Χίος

GQ 240

07:30 – 08:20

28/10

Χίος – Αθήνα

GQ 245

21:20 – 22:10

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο παραθαλάσσιο Golden Sand Beach Hotel 4* στον Καρφά, με την υπέροχη παραλία με την χρυσή αμμουδιά

  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο αμερικάνικο μπουφέ

  • Δείπνο καθημερινά σε πλούσιο μεσογειακό μπουφέ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης προς και από Χίο με την Sky Express

  • Βαλίτσα 20 kg & χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα

  • Αρχηγός εκδρομής

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου

  • Ποτά και αναψυκτικά

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

  • Η προαιρετική κρουαζιέρα στις Οινούσσες αξίας 35€ το άτομο (περιλαμβάνει και την μεταφορά μας από το ξενοδοχείο προς το λιμάνι της Λαγκάδας και αντίστροφα)

  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση με χρέωση ανά δωμάτιο ανά ημέρα

Απρίλιο έως Οκτώβριο: 1-2 αστέρων 2€ | 3 αστέρων 5€ | 4 αστέρων 10€ | 5 αστέρων 15€

Νοέμβριο έως Μάρτιο: 1-2 αστέρων 0,50€ | 3 αστέρων 1,50€ | 4 αστέρων 3€ | 5 αστέρων 4€

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

  • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

  • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

  • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

  • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

  • Βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, από τις 03/08/2026 οι ταυτότητες παλαιού τύπου (μπλε) παύουν να ισχύουν ως ταξιδιωτικά έγγραφα για χώρες της Ε.Ε. και του χώρου Σένγκεν. Για όλες τις αναχωρήσεις από την ημερομηνία αυτή και μετά, οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να κατέχουν νέα βιομετρική ταυτότητα (μορφής πιστωτικής κάρτας) ή έγκυρο διαβατήριο. Η ευθύνη για την έγκαιρη έκδοση ή ανανέωση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων βαρύνει αποκλειστικά τον ταξιδιώτη. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση αδυναμίας επιβίβασης ή εισόδου σε χώρα λόγω μη έγκυρων εγγράφων, και στην περίπτωση αυτή ισχύουν κανονικά οι προβλεπόμενοι όροι ακυρωτικών.

  • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

  • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής και των ωρών πτήσεων πριν την κράτηση

Φωτογραφίες
4
Χίος, Μυλαράκια!
4
Μαστιχόδεντρο Χίος
4
Ελληνικός καφές με λουκουμάδες! Χίος
4
Παραλία Μάναγρος Βολισσός Χίος
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά