Loading...
Τιμή ατόμου από
495
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
5ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Μήλο με αναχώρηση Αγίου Πνεύματος 9/6/2022. Τρυπητή - Πλάκα - Σαρακήνικο - Παλιοχώρι - Μεταλλευτικό Μουσείο - Αλυκές Μήλου - Ορυχείο Αγγεριάς - Πολλώνια - Σπηλιά - Παπαφράγκα. Αεροπορικά εισιτήρια με Sky Express, φόροι αεροδρομίου, αποσκευή έως 20 κιλά & χειραποσκευή έως 8 κιλά, 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Δελφίνι στον Αδάμαντα, πρωινό, μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, αρχηγός - συνοδός. ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ τιμές Αγίου Πνεύματος 2022
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Μήλος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Μήλο με πτήση της Sky Express στις 09:45. Άφιξη στο νησί της Μήλου στις 10:25. Το αεροδρόμιο της Μήλου απέχει λίγα χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα, που αποτελεί το κέντρο του νησιού κατά τους θερινούς μήνες. Η Μήλος είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, με μακρά μεταλλευτική ιστορία, εντυπωσιακά τοπία, περισσότερες από 70 παραλίες, και εξαιρετικό φαγητό. Ξεκινάμε την γνωριμία μας με το νησί με την επίσκεψη μας στο καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα από στοές κάτω από το λόφο του Αδάμαντα, που έχει μετατραπεί σε εικαστικό χώρο), το Εκκλησιαστικό Μουσείο, ακριβώς στο κέντρο του Αδάμαντα και φυσικά το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου, με εντυπωσιακά εκθέματα και πληροφορίες σχετικά με την πλούσια γεωλογία και μεταλλευτική δραστηριότητα ανά τους αιώνες. Εν συνεχεία τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερο απόγευμα. Στον Αδάμαντα μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από καφέ, εστιατόρια και μπαρ, καθώς και η νυχτερινή ζωή της Μήλου επικεντρώνεται στον Αδάμαντα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τρυπητή - Πλάκα - Σαρακήνικο - Παλιοχώρι

Πρωινό. Σήμερα θα ξεκινήσουμε για την οδική εκδρομή γνωριμία μας με το νησί, με λεωφορείο, στις 10:00, από το ξενοδοχείο. Η πρώτη μας στάση θα γίνει στο γραφικό χωριό της Τρυπητής, ανηφορίζοντας από Αδάμαντα προς την Πλάκα, στη βάση της Πλάκας, πρωτεύουσας του νησιού. Το χωριό της Τρυπητής είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με θέα την εντυπωσιακή είσοδο του λιμανιού της Μήλου, κι εκεί θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αρχαιολογικά σημεία της Μήλου, όπως τις πρωτοχριστιανικές Κατακόμβες, το μέρος όπου ανακαλύφθηκε το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου αλλά και το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο. Η στάση αυτή θα διαρκέσει περίπου 1,5 ώρα, ανάλογα και με την αναμονή που ίσως έχουμε για την είσοδο στις Κατακόμβες (κόστος για το 2022: 4 ευρώ/άτομο). Αφήνοντας την Τρυπητή, θα κατευθυνθούμε προς τη βόρεια ακτή της Μήλου, για να επισκεφθούμε το διάσημο Σαρακήνικο. Το σεληνιακό τοπίο της Μήλου, με τους εντυπωσιακούς λευκούς ηφαιστειογενείς βράχους είναι μοναδικό στον ελλαδικό χώρο, ιδανικό για τις καλύτερες φωτογραφίες των διακοπών σας. Μετά από περίπου μία ώρα, θα αφήσουμε πίσω τη βόρεια πλευρά και θα κατευθυνθούμε προς το νότο. Η νότια Μήλος φιλοξενεί το ηφαίστειο της Μήλου και παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία κι εντυπωσιακές παραλίες. Θα κατευθυνθούμε προς το Παλιοχώρι, όπου θα έχουμε περίπου 3 ώρες για μπάνιο και φαγητό. Το Παλιοχώρι είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Μήλου, με επιλογές για φαγητό, καταπληκτικά νερά αλλά και watersports. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ ελεύθεροι να πιείτε το ποτό σας σε κάποιο ατμοσφαιρικό μπαρ της χώρας με θέα το απέραντο γαλάζιο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Προαιρετική εκδρομή στην Κίμωλο

Πρωινό και σήμερα σας προτείνουμε προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στην Κίμωλο. Η μετάβαση μας θα γίνει στο λιμάνι της Πολλώνιας, απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι για την Κίμωλο. Είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, με μοναδική ποικιλία πετρωμάτων, μεταξύ των οποίων και η κιμωλία, από όπου πήρε και το όνομά της και είναι μια μικρογραφία των Κυκλάδων με αναρίθμητες ομορφιές. Φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες με ψιλή αμμουδιά και βότσαλο σε γραφικούς μικρούς όρμους. Χρόνος ελεύθερος για κολύμπι και γεύμα εξ ιδίων σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι. Το απόγευμα επιστροφή στο ίδιο λιμανάκι. Από εκει θα μας περιμένει λεωφορείο για να μας μεταφέρει στον Αδάμαντα. Το βράδυ ένα δροσιστικό κοκτέιλ σε κάποιο από τα ατμοσφαιρικά μπαράκια του νησιού, είναι το καλύτερο κλείσιμο της ημέρας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μεταλλευτικό Μουσείο - Αλυκές Μήλου - Ορυχείο Αγγεριάς - Πολλώνια - Σπηλιά - Παπαφράγκα

Η δεύτερη οδική μας εκδρομή θα ξεκινήσει στις 10:00, για να εξερευνήσουμε τον γεωλογικό πλούτο της Μήλου. Η πρώτη μας στάση θα είναι το Μεταλλευτικό Μουσείο, με αρκετό χρόνο για να ανακαλύψουμε την ποικιλία των πετρωμάτων και την εξορυκτική ιστορία του νησιού. Στη συνέχεια θα αφήσουμε πίσω μας τον Αδάμαντα για να κατευθυνθούμε προς τις Αλυκές της Μήλου, ένα από τα σημαντικότερα σημεία παραγωγικής αλατιού του προηγούμενου αιώνα, αλλά και τα ζεστά νερά. Χάρη στον ηφαιστειογενή της χαρακτήρα, η Μήλος παρουσιάζει ακόμα γεωθερμική ενέργεια και θα επισκεφθούμε το σημείο, όπου τα ζεστά νερά αποτελούν ζωντανή απόδειξη του φαινομένου. Επόμενη στάση θα είναι το ορυχείο της Αγγεριάς, ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορυχεία της Ελλάδας, και το μεγαλύτερο ανοιχτό ορυχείο μπεντονίτη στην Ευρώπη αλλά και από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Εδώ θα μάθουμε περισσότερα για τη σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα και θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά χρώματα. Κατευθυνόμενοι προς τα Πολλώνια, θα κάνουμε ακόμα μία στάση στην ηφαιστειογενή σπηλιά του Παπάφραγκα, στη βόρεια ακτή του νησιού. Σε ένα σύμπλεγμα από μεγαλύτερες και μικρότερες σπηλιές, η σπηλιά του Παπάφραγκα είναι ανοιχτή από το πάνω μέρος και μας δίνει τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τα όμορφα νερά της παραλίας που σχηματίζεται μέσα, αλλά και τα ηφαιστειογενή πετρώματα. Τελευταία στάση θα είναι το χωριό των Πολλωνίων, για περίπου 3 ώρες, με χρόνο για φαγητό και μπάνιο. Τα Πολλώνια αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Μήλο, καθώς είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι με πολύ όμορφη παραλία και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Μήλου.

5η ημέρα: Μήλος - Αθήνα

Πρωινό και σήμερα θα κάνουμε μια πρωινή βόλτα στην Πλάκα. Η Πλάκα είναι η παραδοσιακή πρωτεύουσα του νησιού με γραφικά πλακόστρωτα στενά, μικρά καφέ κι εστιατόρια με εκπληκτική θέα στην είσοδο του λιμανιού (ιδανική βόλτα στην Πλάκα είναι το απόγευμα, για το ηλιοβασίλεμα, αλλά ακόμα και το πρωί είναι μια ωραία βόλτα). Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής με Sky Express στις 19:50 για Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Αγίου Πνεύματος 2022
Αναχώρηση 9/6/22
Ξενοδοχείο Δελφίνι
Δίκλινο 495€
Μονόκλινο 635€

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα - Μήλος- Αθήνα με Sky Express.

 • Αποσκευή 20 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά.

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Δελφίνι στον Αδάμαντα με πρωινό.

 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος.

 • Αρχηγός / συνοδός.

 • Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης για τους εκδρομείς έως 75 ετών.

 • Ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις COVID-19.

 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Το κόστος για την προαιρετική εκδρομή στην Κίμωλο είναι 25€ (περιλαμβάνει εισιτήριο καραβιού και μεταφορά με λεωφορείο από/προς λιμάνι μετακίνησης).

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα.

 • Γεύματα και δείπνα.

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

 • Ο φόρος διαμονής 0,50 € το δωμάτιο την βραδιά στο ξενοδοχείο, ο οποίος είναι πληρωτέος απευθείας εκεί.

 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι.

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
5
Μήλος
5
Μήλος Κυκλάδες
5
Μήλος Κυκλάδες
5
Μήλος Κυκλάδες
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά