Loading...

Αεροπορική εκδρομή Πανόραμα Αλβανίας

Τιμή ατόμου από
750
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
7 ημερη αεροπορική εκδρομή Πανόραμα Αλβανίας. Αναχωρήσεις: 24/3, 15 & 29/4, 18/6, 15/7, 5 & 19/8, 10 & 24/9. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* με ημιδιατροφή , ξενάγηση στα Τίρανα, εκδρομή στην Κρούγια και ξενάγηση στο εθνογραφικό της Μουσείο επίσκεψη στο μαγευτικό Δυρράχιο, ξενάγηση στο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ξενάγηση στην ορθόδοξη Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Αρδενίτσας, ξενάγηση και διανυκτέρευση στο Αργυρόκαστρο, εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού, περιήγηση στην Αυλώνα (Βλόρα), σπουδαίο λιμάνι και παλιά πρωτεύουσα της Αλβανίας, ξενάγηση στο Μπεράτι, επίσκεψη στο Ελμπασάν, μεταφορές, αρχηγός.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Τίρανα

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνα και πτήση για τα Τίρανα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της γειτονικής Αλβανίας. Προερχόμενα από ιστορικά μεταναστευτικά κύματα, τα Τίρανα είναι γνωστά για τη φιλοξενία τους που εκφράζεται σε πολλά παραδοσιακά τραγούδια με τα θερμά σύμβολα φιλοξενίας "ψωμί", "αλάτι" και "καρδιά". Στο ελεύθερό μας απόγευμα θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τίρανα ξενάγηση - Κρούγια - Τίρανα (77 χλμ.)

Πρόγευμα. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η γνωριμία με την πόλη ξεκινά με τα αναπαλαιωμένα κτίρια που δεσπόζουν στην κεντρική πλατεία, την όπερα, το κοινοβούλιο, το προεδρικό μέγαρο, το εθνικό ποδοσφαιρικό στάδιο. Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Τέλος το ισλαμικό τέμενος Ετέμ Μπέη θα ολοκληρώσει την γνωριμίας μας με την πόλη της οποίας ο πληθυσμός έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και πλέον έχει μεταμορφωθεί σε μια ζωντανή, κοσμοπολίτικη πόλη που αξίζει κανείς να εξερευνήσει. Η αποτίναξη των περιορισμών που είχε επιβάλλει το κομμουνιστικό καθεστώς εκφράζεται στη διάχυτη διάθεση του αλβανικού λαού για ελευθερία και διασκέδαση. Η έκρηξη των χρωμάτων στα κτίρια που κτίζονται και ανακαινίζονται αποτελεί την πιο χαρακτηριστική και οφθαλμοφανή ένδειξη αυτής της δυναμικής αναγέννησης. Αμέσως μετά αναχώρηση για την Κρούγια που η ιστορία της συνδέεται στενά με τον Εθνικό Ήρωα Γεώργιο Σκερντέμπεη, ο οποίος για 25 ολόκληρα χρόνια προστάτεψε την ελευθερία και τον Χριστιανισμό της πόλης από την οθωμανική αυτοκρατορία. Άφιξη και επίσκεψη στο Κάστρο της πόλης και στο Εθνογραφικό μουσείο, αφιερωμένο και αυτό στον Σκερντέμπεη. Μια μεγάλη ποικιλία ντοκουμέντων και αντικειμένων εκείνης της εποχής σου δίνουν μια ξεχωριστή αίσθηση γυρίζοντας τον χρόνο αιώνες πριν. Στην περιοχή κάτω από το μουσείο δεκάδες μικρομάγαζα πουλούν είδη λαϊκής τέχνης και ντόπια προϊόντα. Επιστροφή στα Τίρανα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τίρανα - Δυρράχιο - Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Αρδενίτσα - Αργυρόκαστρο (230 χλμ.)

Πρόγευμα. Αναχώρηση για το Αργυρόκαστρο. Πρώτη στάση της διαδρομής μας θα είναι σε μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της Αλβανίας με το μεγαλύτερο λιμάνι και μια από τις πιο αρχαίες πόλεις της Μεσογείου. Το Δυρράχιο, κτισμένο στην ακτή της Αδριατικής με τα βυζαντινά ερείπια και το βενετσιάνικο κάστρο, αποτελεί έδρα του νεότερου δημόσιου πανεπιστημίου της Αλβανίας. Θα ξεναγηθούμε στα αρχαία μεσαιωνικά τείχη και στο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο το οποίο ανήκει στον 2ο αιώνα μ.Χ., σε αυτήν τη πανέμορφη πόλη με τα σύγχρονα κτίρια, το εντυπωσιακό παραλιακό μέτωπο με τα παραθεριστικά σύγχρονα πολυώροφα συγκροτήματα που κτίστηκαν μόλις τα τελευταία χρόνια. Η παραλία του Δυρραχίου είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Αδριατική θάλασσα. Οι φανταστικές ακτές, το ζεστό θαλασσινό νερό και το υγιές κλίμα τής έχουν χαρίσει τη φήμη ενός αξιόλογου θέρετρου το οποίο προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες κάθε χρόνο. Επόμενη στάση η ορθόδοξη Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου ή Μονή της Παναγίας Αρδεύουσας ή Αρδενίτσας κτισμένη τον 13ο αιώνα στα ερείπια ενός αρχαίου παγανιστικού ναού αφιερωμένου στη Θεά Αρτέμιδα. Η μονή είναι αφιερωμένη στο Γενέσιον της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου). Βρίσκεται στην κοιλάδα της Μεγάλης Μουζακιάς στην κεντρική Αλβανία, πάνω σε έναν λόφο ύψους 200μ., ανάμεσα στα χωριά Αρδενίτσα και Λίμποφτσα. Σώζονται σχεδόν όλες οι εγκαταστάσεις του. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το θρυλικό Αργυρόκαστρο, μια πόλη μουσείο, χτισμένη εξ ολοκλήρου με την παραδοσιακή Ηπειρωτική Αρχιτεκτονική, που είναι και η μεγαλύτερη πόλη στην Νότια Αλβανία. Τα χαρακτηριστικά σπίτια μοιάζουν με πύργους όπου έχουν χτιστεί το ένα πάνω από το άλλο. Το θρυλικό κάστρο στέκεται πάνω από την πόλη σαν ένα μπαλκόνι και δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν την πανέμορφη θέα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αργυρόκαστρο - Βουθρωτό - Άγιοι Σαράντα (92 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στο Αργυρόκαστρο. Η πόλη εμφανίζεται καταγεγραμμένη στην ιστορία με το μεσαιωνικό ελληνικό της όνομα Αργυρόκαστρον ή Αργυρούπολη, όπως αναφέρεται από τον Ιωάννη ΣΤ´ Καντακουζηνό το 1336. Η θεωρία ότι η πόλη πήρε το όνομά της από την Πριγκίπισσα Αργυρώ, μυθική μορφή για την οποία έγραψε ο λογοτέχνης Κώστας Κρυστάλλης κατά τον 19ο αιώνα, καθώς και αργότερα ο Ισμαήλ Κανταρέ τη δεκαετία του 1960, είναι ψευδοετυμολογία καθώς η πριγκίπισσα λέγεται ότι έζησε αργότερα, τον 15ο αιώνα.

Η παλιά της πόλη είναι εγγεγραμμένη (2005) στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς «ως σπάνιο παράδειγμα καλά διατηρημένης Οθωμανικής πόλης, χτισμένης από μεγαλογαιοκτήμονες». Το Αργυρόκαστρο βρίσκεται σε μια κοιλάδα ανάμεσα στο Πλατοβούνι και τον ποταμό Δρίνο, σε υψόμετρο 300μ. Στην πόλη δεσπόζει το Φρούριο του Αργυρόκαστρου, όπου κάθε πέντε χρόνια διεξάγεται το Εθνικό Φολκλορικό Φεστιβάλ του Αργυρόκαστρου. Η πόλη είναι η γενέτειρα του πρώην Αλβανού κομμουνιστή ηγέτη Ενβέρ Χότζα και του σημαντικού συγγραφέα Ισμαήλ Κανταρέ. Φιλοξενεί το πανεπιστήμιο Εκρέμ Τσαμπέι. Εκτός από τους Αλβανούς, στην πόλη ζει σημαντική ελληνική μειονότητα. Το Αργυρόκαστρο, μαζί με τους Άγιους Σαράντα, θεωρείται ένα από τα κέντρα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και στην πόλη υπάρχει ελληνικό προξενείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πηγή του γαλάζιου ματιού, μια τοποθεσία απαράμιλλης ομορφιάς. Ακολουθεί επίσκεψη στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Αλβανίας και έναν από τους σπουδαιότερους της Μεσογείου, το Βουθρωτό, το οποίο προστατεύεται από την UNESCO από το 1992 ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα χαλάσματα και οι αρχαιολογικοί θησαυροί αντικατοπτρίζουν μια πλούσια ιστορία η οποία χρονολογείται από τους προϊστορικούς χρόνους. Κατοικήθηκε από τους Ιλλύριους, μετέπειτα υπήρξε ελληνική αποικία, ρωμαϊκή πόλη, βυζαντινός τόπος λατρείας και αργότερα μνημείο του ενετικού πολιτισμού. Άφιξη το απόγευμα στους Άγιους Σαράντα, μία παραθαλάσσια πόλη απέναντι από την Κέρκυρα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Άγιοι Σαράντα - Αυλώνα / Ριβιέρα του Ιονίου - Μπεράτι (265 χλμ.)

Πρόγευμα. Αναχώρηση με προορισμό το Μπεράτι, την πόλη με τα χίλια παράθυρα. Πρώτος μας σταθμός στη διαδρομή μας η Αυλώνα (Βλόρα), σπουδαίο λιμάνι και παλιά πρωτεύουσα της Αλβανίας, γνωστή για το Μουσείο της ανεξαρτησίας, το οποίο βρίσκεται στο κτήριο από όπου ανακοινώθηκε η ανεξαρτησία της Αλβανίας. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε πόλεις της επονομαζόμενης «Ριβιέρας του Ιονίου πελάγους» και θα σουλατσάρουμε σε γραφικά δρομάκια με έντονη την μεσογειακή αίσθηση. Άφιξη στο Μπεράτι αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπεράτι - Ελμπασάν - Τίρανα (115 χλμ.)

Πρόγευμα. Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κομψοτέχνημα, το Μπεράτι με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και ιστορία που μας γυρίζει στον 6ο π.Χ. αιώνα. Από τότε χρονολογείται το κάστρο που περιβάλλει το ένα κομμάτι της πόλης το οποίο είναι χτισμένο σε έναν βραχώδη λόφο σε υψόμετρο 260μ. Στο εσωτερικό του, πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και βυζαντινές εκκλησίες. Κάτω από το λόφο απλώνεται το ομορφότερο κομμάτι της πόλης με τα παλιά αρχοντικά που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα. Με τις φαρδιές προσόψεις και τα μεγάλα παράθυρά τους, μοιάζουν να είναι κτισμένα το ένα πάνω στο άλλο, δίνοντας στο Μπεράτι το όνομα της «πόλης με τα χίλια παράθυρα». Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ελμπασάν, μια πόλη με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο η οποία έχει χτιστεί δυο φορές από τους Βυζαντινούς και από τους Οθωμανούς (Τούρκους). Μετά τη σύντομη περιήγησή μας στην πόλη θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για την πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα: Τίρανα - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, έχοντας πλέον στο μυαλό και την καρδιά μας μία ολοκληρωμένη εικόνα για την γείτονα - χώρα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Τιμοκατάλογος 2023
Αναχωρήσεις 24/3, 15 & 29/4, 18/6, 15/7, 5 & 19/8, 10 & 24/9
Δίκλινο 750 €
Μονόκλινο 1.040 €
Φόροι +270 €

ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4, 5 ή παρόμοια

 • Τίρανα: Hotel Plaza 5* , Αργυρόκαστρο: Hotel Argjiro , Άγιοι Σαράντα: Hotel Brilant , Μπεράτι: Hotel Mangalem

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

 • Τέλη εισόδων στους επισκεπτόμενους χώρους

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid 19

 • Αρχηγός /συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων +270€

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα

 • Επιπλέον γεύματα από αυτά που αναφέρονται

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.

 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου 15ετίας με λατινικούς χαρακτήρες.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.

Φωτογραφίες
3
3
Αλβανία Άγιοι Σαράντα
3
Μπεράτι Αλβανία
3
Κωδ: 10
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά