Loading...

Αεροπορική εκδρομή Λαπωνία - Φιλανδία

Τιμή ατόμου από
1995
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Παραμυθένια Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στον Αρκτικό Κύκλο. Αεροπορικά με Aegean, Διαμονή σε 3*/4*, ημιδιατροφή, εορταστικά δείπνα, μεταφορές, εκδρομές, κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό, Βόρειο Σέλας, Ελσίνκι, Τάμπερε, Βάασα, Όουλου, Τόρνιο, "Σαφάρι" με Χάσκις, Ροβανιέμι/Χωριό του Άγιου Βασίλη, Φάρμα Ταράνδων, Βόλτα με έλκηθρα, "Σαφάρι" με Snowmobiles, Κάστρο Πάγου, Ράνουα/Πάρκο Άγριας Ζωής, Λάχτι. Αναχωρήσεις: 23/12 & 27/12.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Ελσίνκι, Περιήγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ελσίνκι. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον λουθηρανικό Καθεδρικό ναό, το Πανεπιστήμιο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την περίφημη Εκκλησία των Βράχων, το μνημείο του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας Σιμπέλιους, το νέο κτίριο της Όπερας και το Ολυμπιακό Στάδιο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ελσίνκι - Τάμπερε - Βάασα

Πρωινή αναχώρηση για την Φινλανδική πόλη και λιμάνι Βάασα (Vaasa), που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της παραλιακής περιοχής του Βοθνικού κόλπου, στη δυτική ακτή της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Φινλανδίας, το Τάμπερε (Tampere), που είναι κτισμένο ανάμεσα σε δύο λίμνες, τη Νασιγιάρβι και την Πουχαγιάρβι. Μετά τη σύντομη παραμονή μας στην πόλη, θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας στην Βάασα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βάασα - Όουλου - Τόρνιο, Βόρειο Σέλας

Η σημερινή μας πανέμορφη διαδρομή προς τον βορρά, θα μας οδηγήσει αρχικά στην πόλη Όουλου, την τέταρτη μεγαλύτερη της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες βόρειες πόλεις του κόσμου. Όουλου στη γλώσσα των Σάαμι, δηλαδή των Λαπώνων, σημαίνει "νερό πλημμύρας". Η πόλη βρίσκεται στο στόμιο του ποταμού Οουλουγιόκι και αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της Φινλανδίας. Συνεχίζουμε για την πόλη Τόρνιο, που στο παρελθόν υπήρξε ενιαίο οικιστικό σύνολο με την πόλη Χαπαράντα της Σουηδίας, όμως στις αρχές του 19ου αιώνα χωρίστηκαν από τους Ρώσους, όταν ο ποταμός Τόρνιο ορίστηκε ως φυσικό σύνορο των δύο χωρών - της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και στη συνέχεια θα βγούμε για "το κυνήγι του Βορείου Σέλαος" (Aurora Borealis). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τόρνιο - Σαφάρι με Χάσκις - Κέμι, Κάστρο Πάγου - Τόρνιο

Σήμερα μας περιμένει μία συγκλονιστική αρκτική εμπειρία: το "σαφάρι με χάσκις", όπως ονομάζεται, είναι μια μεγάλη διαδρομή 10 χιλιόμετρων, που θα διανύσουμε με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις μέσα σε ένα παρθένο και μαγευτικό περιβάλλον! Σε κάθε έλκηθρο θα υπάρχουν δύο επιβαίνοντες - ένας που θα το οδηγεί και ένας επιβάτης, οι οποίοι θα αλλάξουν θέσεις στο μέσον της διαδρομής. Και οι δύο θα φορούν τις ειδικές θερμικές στολές που θα τους δοθούν. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα απολαύσετε τον καφέ σας και θα ενημερωθείτε για την φύση της περιοχής και τη ζωή των χάσκις. Και βέβαια ακόμα και κατά την περίπου 45λεπτη οδική μας μετάβαση στο αγρόκτημα των χάσκις, θα απολαύσετε την πανέμορφη ύπαιθρο και θα δείτε τον τρόπο ζωής των ντόπιων. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο καταπληκτικό Κάστρο Πάγου του Κέμι, ένα κάστρο που τον χειμώνα "κτίζεται" από φρέσκο χιόνι με διαφορετικό σχήμα και μορφή κάθε φορά και την άνοιξη λιώνει, και το οποίο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο, ένα εστιατόριο, παρεκκλήσι και χώρους ψυχαγωγίας. Η κατασκευή του διαρκεί περίπου πέντε εβδομάδες και απαιτούνται τόνοι χιονιού μέχρι να ολοκληρωθεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τόρνιο - Ροβανιέμι/Χωριό του Άγιου Βασίλη, Σαφάρι με Snowmobiles, Φάρμα Ταράνδων, Βόλτα με Έλκηθρο - Τόρνιο

Μια ολοήμερη εκδρομή γεμάτη εμπειρίες μας περιμένει σήμερα. Φθάνοντας στο Ροβανιέμι θα επισκεφθούμε το πιο μαγικό χωριό του κόσμου, το χωριό του Άγιου Βασίλη και θα γνωρίσουμε τον ίδιο και τα ξωτικά του στο γραφείο του! Στη συνέχεια, κινούμενοι με snowmobiles (μηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού) πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος, θα φθάσουμε σε μια παραδοσιακή Λαπωνική φάρμα ταράνδων, την οποία επισκεφθούμε και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε το πώς οδηγείται ένα έλκηθρο με τάρανδους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τόρνιο - Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό - Ράνουα, Πάρκο Άγριας Ζωής - Τόρνιο

Άλλη μια συναρπαστική μέρα μας περιμένει σήμερα: μια εκπληκτική κρουαζιέρα διάρκειας 3,5 ωρών με το παγοθραυστικό Sampo στον Βοθνικό κόλπο. Ειδικές θερμικές στολές διατίθενται σε όλους όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά κατά την στάση που θα πραγματοποιήσει το πλοίο - μια εμπειρία από μόνη της! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Πάρκο Άγριας Ζωής που βρίσκεται στην Ράνουα και είναι το βορειότερο του είδους του παγκοσμίως. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί 50 διαφορετικά είδη ζώων στο σύνολο των περίπου 200, όπως λύγκες, αρκούδες, λύκους, άλκες, ελάφια κλπ., που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τόρνιο - Λάχτι

Πρωινή αναχώρηση για το Λάχτι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Λάχτι - Ελσίνκι - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και πτήση για την Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Χριστούγεννα 2020 - Πρωτοχρονιά 2021
Αναχωρήσεις 23/12/20 & 27/12/20
2κλινο 1995 €
3ο άτομο έως 12 ετών 1795 €
1κλινο 2195 €

Πτήσεις:

ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ Α3 764 08:55΄- 12:40΄

ΕΛΣΙΝΚΙ - ΑΘΗΝΑ Α3 765 13:25΄- 17:00

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, parking φόροι πόλεων: 300€

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 70€ και από άλλες πόλεις: 140€ με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΕΛΣΙΝΚΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 • Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3/4

 • Ημιδιατροφή

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος

 • Βόλτα με έλκηθρα ταράνδων, σαφάρι με χάσκις και με snowmobiles

 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό!

 • Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη

 • Επίσκεψη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Ράνουα

 • Χριστουγεννιάτικο δείπνο στις 24/12 ή Πρωτοχρονιάτικο δείπνο στις 31/12 (μέρος της Ημιδιατροφής)

 • Αρχηγός-συνοδός

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών*

 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, parking φόροι πόλεων: 300€

 • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 70€ και από άλλες πόλεις: 140€ με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές λόγω καιρικών συνθηκών ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Σημαντικές σημειώσεις για το snowmobile safari:

  •Κάθε άτομο που οδηγεί snowmobile πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών και να έχει έγκυρη άδεια οδήγησης μαζί του.

  •Σε κάθε συμμετέχοντα στο snowmobile safari θα δοθεί απαραίτητος ρουχισμός και εξοπλισμός που περιλαμβάνει: Ολόσωμη φόρμα, μπότες, μάλλινες κάλτσες, γάντια, κασκόλ, μπαλακλάβα (fullface) και κράνος.

  •Τα παιδιά έως 14 ετών για λόγους ασφαλείας κάθονται σε έλκηθρο το οποίο τραβάει το snowmobile που οδηγεί τοπικός συνοδός.

  •Για τα πιο μικρά παιδιά συνιστάται ένας από τους γονείς να κάθεται μαζί με το παιδί στο έλκηθρο για την άνεση και την ασφάλεια του.

  •Παιδιά άνω των 14 ετών και με ύψος πάνω από 140 cm μπορούν να κάθονται ως συνεπιβάτες πίσω από τον γονέα τους σε ένα snowmobile πληρώνοντας όμως την τιμή του ενήλικα.

  Μερικά tips για την ένδυσή σας

   Ντυθείτε με αρκετές στρώσεις ρούχων. Χρησιμοποιείστε πολλά αλλά λεπτά (σε πάχος) ζεστά ρούχα, παρά λίγα και πολύ χοντρά.

  •  Θα σας κρατήσουν ζεστούς και ταυτόχρονα θα έχετε την δυνατότητα να αφαιρέσετε κάποιο ρούχο σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει. Προτεραιότητα είναι να μείνετε στεγνοί.

  • Πρώτα μια λεπτή μπλούζα η ισοθερμικό, αποφύγετε καθαρό βαμβάκι, λινό ή άλλα παρόμοια υλικά που κρατούν υγρασία.  Προτιμήστε ρούχα με συνθετικές ίνες.

  • Το επόμενο  θα πρέπει να είναι ένα πλεκτό πουλόβερ, μπλούζα ή fleece. Αυτό θα σας κρατήσει ζεστούς. Επίσης  παντελόνι ή μπουφάν του ski ή snowboard θα ήταν ιδανικό. 

  • Χοντρές  κάλτσες (το καλύτερο θα ήταν να φορέσετε 1 λεπτό και 1 ή 2 χοντρά  ζευγάρια κάλτσες το ένα πάνω στο άλλο)

  • Μπορείτε να έχετε μαζί σας, ισοθερμικά λεπτά γάντια, γιατί θα σας δοθούν από τους υπευθύνους ειδικά γάντια να φορέσετε πάνω από τα δικά σας για την οδήγηση του snowmobile . 

  • Επίσης, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας, μια καλή ενυδατική κρέμα, καθώς ο κρύος αέρας μπορεί να ξεράνει το δέρμα και τα χείλη σας.

  Πώς πρέπει να ντυθούν τα παιδιά;

  Ομοίως με τους ενήλικες. Θυμηθείτε τις λεπτές και ζεστές στρώσεις ρούχων που αναφέραμε πιο πάνω. Όσο τα παιδιά είναι σε κίνηση, θα ζεσταίνονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι ενήλικες, επομένως μια στρώση από τα ρούχα τους  μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί. Τα μικρότερα παιδιά, όπως τα μωρά και τα νήπια, πρέπει να ‘’προστατεύονται’’ με περισσότερα στρώματα, καθώς δεν κινούνται τόσο πολύ.

Φωτογραφίες
4
Χριστουγεννιάτικες διακοπές!
4
Σαφάρι Χάσκι
4
Καλά Χριστούγεννα !
4
Φάρμα ταράνδων, Λαπωνία
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά