Loading...

Αεροπορική εκδρομή Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Νάπολη - Καμπανία - Ελλάδα του Σαλέντο

Τιμή ατόμου από
895
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
10ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Ιταλία με αναχώρηση 18/7, 1/8, 15/8 & 29/8/2022. Νάπολη - Ματέρα - Τάραντας - Λέτσε - Καλημέρα - Στερνατία - Καλλίπολη - Οτράντο - Κοριλιάνο Ντι Οτράντο - Ουστούνη - Μαρτίνα Φράνκα - Αλμπερομπέλο - Σορρέντο - Σαλέρνο - Κάπρι - Ποζιτάνο - Αμάλφι - Αρχαία Ποσειδωνία (Πέστουμ) - Πομπηία. Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, πρωινό, μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, αρχηγός - συνοδός. Ενημερωμένες τιμές για καλοκαίρι 2022.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Νάπολη - Ματέρα - Τάραντας - Λέτσε

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την Aegean για Νάπολη. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την "Καππαδοκία της Ιταλίας", την Ματέρα (Matera), την φημισμένη πόλη των τρωγλοδυτών της Δύσης. Όλη η παλιά πόλη είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο! Υπόσκαφες εκκλησίες, αγιογραφίες στους βράχους, τρώγλες (τα λεγόμενα Σάσι), που από άγριες, σκοτεινές και υγρές σπηλιές, μετατράπηκαν σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παζολίνι, γύρισε εδώ όλα του τα έργα με θέμα τη ζωή του Χριστού. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το Σάσο Μπαριζάνο και το Σάσο Καβεόζο. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Χερσόνησο του Σαλέντο, "το τακούνι της μπότας της Ιταλικής χερσονήσου", με στάση και επίσκεψη στον Τάραντα (Taranto). Η πόλη αυτή ιδρύθηκε το 706 π.Χ. από Λακεδαιμονίους, δίνοντάς της το όνομα του μυθικού ήρωα Τάραντα, γιου του Ποσειδώνα. Σήμερα αποτελεί μία μεγαλόπρεπη μητρόπολη του νότου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων το Μαρ Πίκολο, το Μαρ Γκράντε, το νησί της Τσιταντέλλας κ.ά. Τελικός προορισμός μας για σήμερα είναι μια πόλη-κόσμημα, το Λέτσε (Lecce), η "Φλωρεντία του νότου", ή η "Μέκκα του μπαρόκ". Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 8Piu 4* . Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λέτσε - Καλημέρα - Στερνατία - Λέτσε

Το ιστορικό κέντρο του Λέτσε περικλείεται από τείχη με τρεις πύλες. Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια, θα δούμε την πλατεία Sant Oronzo (Σαντ΄Ορόντζο), το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό, το μεσαιωνικό κυβερνείο, την Σάντα Κρότσε και άλλα αντιπροσωπευτικά κτίρια του περίφημου μπαρόκ Λετσέζε (barocco Lecesse). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε κάποια από τα ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο και να συναντήσουμε τους τελευταίους ελληνόφωνους ραψωδούς της Γκρέτσια Σαλεντίνα να μας καλωσορίζουν με το: "Kalos Irtate" και μας βροντοφωνάζουν "Εμεί εν είμαστε Γκρέτσι. Εμεί είμαστε οι Γκρέτσι"… Αρχικά επισκεπτόμαστε την Καλημέρα (Calimera), την "πύλη της Γκρετσία", πνευματική και πολιτιστική πρωτεύουσα της περιοχής, που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο μόρφωσης των κατοίκων της και την έντονη ελληνική τους συνείδηση. Μια στήλη, δώρο της Ελλάδας (μετά από αίτημα των κατοίκων να τους σταλεί ένα κομμάτι πέτρα από την Ακρόπολη σαν σύμβολο της κοινής ρίζας), μας καλωσορίζει με την επιγραφή "Ξένη εσύ δεν είσαι εδώ στην Καλημέρα". Συνεχίζουμε για το χωριό Στερνατία (Sternatia), όπου διατηρούνται τα περισσότερα ελληνικά ήθη και έθιμα, καθώς και τα τοπωνύμια. Θα δούμε το φημισμένο υπόγειο ελαιοτριβείο, την πόρτα "Φιλία" και τον σύλλογο "Χώρα Μα" (Η Χώρα μας), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε ηλικιωμένους γκρεκάνους και να μιλήσουμε μαζί τους. Επιστροφή στο Λέτσε. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λέτσε - Καλλίπολη - Οτράντο - Κοριλιάνο Ντ΄ Οτράντο - Λέτσε

Η σημερινή μας διαδρομή ξεκινάει από "το μαργαριτάρι του Ιονίου", την Καλλίπολη της Απουλίας (Gallipoli), την όμορφη πόλη, σύμφωνα με την ελληνική της ονομασία. Θα περπατήσουμε στα λιθόστρωτα δρομάκια, θα δούμε την ελληνική κρήνη, τα σπίτια με τα μπαλκόνια, τις σκάλες και τις στοές και θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του Giovanni Coppola. Συνεχίζουμε για το Οτράντο (Otranto), την αρχαία ελληνική αποικία των Κρητών Υδρούντα. Η πόλη, που υπήρξε το μεγαλύτερο λιμάνι της νότιας Αδριατικής και κέντρο ακτινοβολίας του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και τα γύρω χωριά (ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού) αφανίστηκαν από τους Τούρκους το 1480, αφού μετά από θηριωδίες και λεηλασίες, κατέσφαξαν όλους τους κατοίκους. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε στον επιβλητικό Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Μαρτύρων το εξαιρετικό ψηφιδωτό δάπεδο με υπέροχα θέματα (το δένδρο της ζωής, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον βασιλιά Αρθούρο δίπλα στον Αδάμ και την Εύα, τον Κάιν και τον Άβελ, Ισλαμικά μοτίβα, ζωδιακά σύμβολα και φιγούρες από την κλασική μυθολογία), καθώς και τις κρύπτες των μαρτύρων. Επόμενος σταθμός μας το Κοριλιάνο Ντ΄ Οτράντο (Corigliano d'Otranto), ένα ακόμα από τα ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο, όπου θα επισκεφθούμε το κάστρο Ντέλι Μόντι, την πλατεία του Αγίου Νικολάου, την Κάτω (Νότια) Πύλη (Cau Porta) με την επιγραφή "INVIDIA INOPIA FA" (η ζηλοφθονία φέρνει δυστυχία) κ.ά. Επιστροφή στο Λέτσε. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λέτσε - Ουστούνη - Μαρτίνα Φράνκα - Αλμπερομπέλο - Λέτσε

Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι η "Λευκή Πόλη" Ουστούνη (Ostuni), που βρίσκεται στην καταπράσινη περιοχή της Απουλίας, στην καρδιά του μεγαλύτερου ελαιώνα της χώρας. Η πόλη αυτή είναι κτισμένη στην κορυφή ενός λόφου για προστασία από εισβολείς. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στον λαβύρινθο από σοκάκια, σκάλες και καμάρες, θα δούμε τα σπίτια και τους μικρούς κήπους, το Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, τον οβελίσκο του άγιου Ορόντιου (Σαν Ορόνζο) - προστάτη της πόλης - και φυσικά θα απολαύσουμε τη θέα της γύρω περιοχής με φόντο την Αδριατική. Επόμενος σταθμός μας η Μαρτίνα Φράνκα (Martina Franca), που μέχρι την επανένωση της Ιταλίας το 1861 ήταν μια πλήρως περιτοιχισμένη πόλη με 24 πύργους και 4 πύλες, όμως για να καλυφθούν οι πιο σύγχρονες απαιτήσεις, τα τείχη και οι περισσότεροι πύργοι κατεδαφίστηκαν και σήμερα μόνο 4 αναγεννησιακές και μπαρόκ πύλες εξακολουθούν να υπάρχουν και να οριοθετούν την παλιά πόλη από το πιο σύγχρονο τμήμα της του 19ου αιώνα. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης - ένας λαβύρινθος από στενά δρομάκια με ασβεστωμένα σπίτια που στέκονται δίπλα σε κτίρια μπαρόκ. Περνώντας από την πύλη του Αγίου Στεφάνου (Porta di Santo Stefano), θα δούμε το Palazzo Ducale του 1668 που σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο, μία Βιβλιοθήκη και το Γραφείο τουριστικών πληροφοριών, την Βασιλική του Σαν Μαρτίνο - του προστάτη της πόλης - την εκκλησία του Αγίου Δομίνικου (Chiesa di San Domenico) κ.ά. Στη συνέχεια μας περιμένει το περίφημο χωριό των τρούλων, το Αλμπερομπέλο, με τα κατάλευκα ιδιόρρυθμα σπίτια και τις κωνικές τους στέγες να δημιουργούν ένα σκηνικό παραμυθιού. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια και στις παραδοσιακές του αγορές. Επιστροφή στο Λέτσε. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Λέτσε - Αρχαία Ποσειδωνία (Πέστουμ) - Πομπηία - Νάπολη

Πρωινή αναχώρηση για το Πέστουμ (Paestum), την αρχαία Ποσειδωνία, που από τα ερείπιά της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της Μεγάλης Ελλάδας. Ο ναός Basilica αποτελεί το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή και είναι αφιερωμένος στην Ήρα. Εδώ και οι ναοί του Ποσειδώνα και της Αθηνάς. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα και τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και θα θαυμάσουμε μια "ζωντανή" αρχαία πόλη. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, την πολύχρωμη, ζωντανή και γοητευτική Νάπολη, την γενέτειρα του τενόρου Ενρίκο Καρούζο, την πατρίδα του Πουλτσινέλα (πρόσωπο της Κομέντια ντελ’ Άρτε), της πίτσας, της σάλτσας Napoletana και της σαλάτας Caprese,. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH Panorama 4* . Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νάπολη, Περιήγηση

Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην Νάπολη, μία από τις πιο παλιές και πλούσιες σε ιστορία και πολιτισμό ευρωπαϊκές πόλεις. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο, ένα υπαίθριο μουσείο, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, θα δούμε τα γραφικά σοκάκια, τις μεγαλόπρεπες εκκλησίες, τα μαγαζάκια και τις πιτσαρίες και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας. Χρόνος ελεύθερος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Νάπολη - Σορρέντο - Νάπολη

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το γοητευτικό Σορρέντο, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα περπατήσουμε στην κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολης. Εδώ μπορείτε να γευθείτε το λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε. Επιστροφή στη Νάπολη και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νάπολη - Κάπρι … ο κήπος της Εδέμ, το νησί της Dolce Vita - Νάπολη

Πρωινό , μεταφορά στο λιμάνι απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) με προορισμό έναν από τους πιο διάσημους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, το κομψό και φινετσάτο νησί Κάπρι. Φθάνοντας στη Marina Grande θα ανέβουμε με τελεφερίκ στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι, τη Χώρα, όπου θα επισκεφθούμε τους διάσημους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni - σήμα κατατεθέν του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και shopping. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Ανακάπρι (Άνω Κάπρι), όπου βρίσκεται η Villa San Michele και να ανεβείτε με τελεφερίκ στην κορυφή του Monte Solaro (589 μέτρα, το ψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα). Συγκέντρωση στη Marina Grande, επιβίβαση στο ταχύπλοο για το Σαλέρνο και επιστροφή στη Νάπολη. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Νάπολη - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι - (Ραβέλλο) - Νάπολη

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι του Σαλέρνο, απ΄ όπου θα αναχωρήσουμε με καραβάκι (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φθάσουμε στην "μητρόπολη της ακτής", το γραφικό Αμάλφι, που χάρισε το όνομά του στα 50 χιλιόμετρα της ακτογραμμής. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και να περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε με πουλμανάκια HOP ON-HOP OFF (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305 μέτρα χωριό Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο (Villa Rufolo) με τον πύργο, τους κήπους της και θέα που κόβει την ανάσα. Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για τη Νάπολη. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Νάπολη - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος το πρωί μέχρι την ώρα της αναχώρησης για το αεροδρόμιο και την επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2022
Αναχωρήσεις 18/7, 1/8, 15/8 29/8
Δίκλινο 895€ 995€
Μονόκλινο 1395€ 1495€
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών 595€ 695€
Φόροι +450€ +450€

Πτήσεις με Aegean

Α3 680

Αθήνα - Νάπολη

08:10-08:55

Α3 681

Νάπολη - Αθήνα

15:50-18:30

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Νάπολη - Αθήνα με Aegean.

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.

 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.

 • Ξεναγός στην Πομπηία.

 • Ξεναγός στην Ποσειδωνία.

 • Ξεναγός στην Ματέρα.

 • Ξεναγός στο Αρχαιολογικό μουσείο της Νάπολης.

 • Αρχηγός-συνοδός.

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, εάν και όπου απαιτούνται (City Taxes), ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 450€.

 • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 70€ και από άλλες πόλεις: 140€ με Aegean (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).

 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, χώρους επίσκεψης και λοιπά αξιοθέατα.

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι.

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

Φωτογραφίες
6
Σικελία Ιταλία
6
6
Κάπρι Ιταλία
6
Αμάλφι
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά