Loading...

Αεροπορική εκδρομή Καππαδοκία - Σμύρνη - Παμούκαλε

Τιμή ατόμου από
399
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
8ήμερη αεροπορική εκδρομή με αναχώρηση 22/7, 29/7, 5/8 & 12/8. Ικόνιο - Σύλλη - Νίγδη - Προκόπι - Σινασός - Νεβσεχίρ - Γκιόρεμε - Περίστρεμα - Ιεράπολη - Βουρλά - Αλάτσατα - Τσεσμέ. Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean, αποσκευή έως 23 κιλά & χειραποσκευή έως 8 κιλά, 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5*, ημιδιατροφή, μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, αρχηγός - συνοδός. Ενημερωμένες τιμές για καλοκαίρι 2022. Τιμές Early Booking για τις 8 πρώτες κρατήσεις.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Σμύρνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σμύρνη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και είμαστε έτοιμοι για ένα υπέροχο ταξίδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Σμύρνη – Ικόνιο – Ξενάγηση πόλης – Σύλλη

Πρωινό και έχοντας στο μυαλό μας πως το ταξίδι αυτό θα μας συναρπάσει, γνωρίζοντας αρχαίους τόπους και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, θα αναχωρήσουμε για την πόλη Ικόνιο. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στην πόλη Ικόνιο, η οποία έχει πολυτάραχη ιστορία και μάλιστα κατοικείται από την αρχαιότητα, θα είναι μεγάλη, αλλά θα μας εντυπωσιάσουν τα μέρη και τα τοπία που θα συναντήσουμε με το λεωφορείο, δημιουργώντας μας μια διάθεση χαράς και όχι κούρασης. Η διαδρομή αυτή μάλιστα θα μας ξυπνήσει μνήμες από το παρελθόν καθώς θα περάσουμε από ελληνιστικές περιοχές. Άφιξη στην πόλη Ικόνιο, που αρκετοί λαοί όπως οι Πέρσες, οι Φρύγες, οι Χετταίοι, οι Λυδοί, οι Σελευκίδες, οι Ρωμαίοι και βέβαια ο Μέγας Αλέξανδρος, πέρασαν και αφήσαν όλοι από κάποια χαρακτηριστικά της νοοτροπίας και της ιστορίας τους στην πόλη αυτή. Ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην ευρύτερη περιοχή με το Μουσείο Μεβλάνα, το οποίο είναι σύμβολο της πόλης με υπέροχους κήπους και τριανταφυλλιές, το Τζαμί Ince Minare, που λειτουργεί πλέον ως μουσείο, την κεντρική πλατεία του Mevlana Meydanı, με το ομώνυμο τεράστιο θολωτό τζαμί, το οποίο στο μέρος οπού βρίσκεται, μας διευκολύνει στο να βγάλουμε όμορφες φωτογραφίες. Θα δούμε επίσης το τζαμί Alaeddin Tepe, που έχει ένα απίστευτο κήπο για περπάτημα και τέλος το τζαμί Aziziye και την πολυσύχναστη γειτονιά του παζαριού του Konya, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε ψώνια, να απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα, καφέ και βέβαια έναν υπέροχο περίπατο στο παζάρι. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το διπλανό χωριό Σύλλη. Φτάνοντας λοιπόν στο Σύλλη, θα περιηγηθούμε στους δρόμους του χωριού, οι οποίοι είναι γεμάτοι με υπέροχα ξύλινα και χρωματιστά σπιτάκια, θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Ελένης και του Αγίου Χαρίτωνος, η οποία έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και θα μάθουμε λίγα πράγματα για το χωριό αυτό. Το Σύλλη ήταν πρώην οθωμανοελληνικός οικισμός και αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους του Ικονίου. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Ικόνιο, για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και να απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα. Το βράδυ, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε τους διάσημους Whirling Dervishes, οι οποίοι παρουσιάζουν μια πνευματική τελετή, χορεύοντας.

3η ημέρα: Ικόνιο – Νίγδη – Προκόπι

Πρωινό και ετοιμαζόμαστε να αναχωρήσουμε για τη Νίγδη, μια ιστορική πόλη κτισμένη σε υψόμετρο 1.300 μέτρων. Άφιξη και ξεκινάμε αμέσως την περιήγηση μας στην μικρή πόλη της Νίγδης, στην οποία κατοικούσαν Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, οι οποίοι είχαν εκδιωχτεί με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Αφού εξερευνήσουμε την πόλη, η οποία έχει αρκετά λατομεία μαρμάρου, θα επισκεφτούμε την κοντινή αρχαία πόλη Τύανα, την οποία ο Ξενοφών την αναφέρει στα γραπτά του βιβλίου Κύρου Ανάβασις, ως μεγάλη και ευημερούσα πόλη. Στην αρχαία αυτή μικρασιατική περιοχή της Καππαδοκίας, γίνονται ακόμα αρκετές ανασκαφές και μάλιστα πρόσφατα ανακαλύφθηκε εκκλησιά 1.600 ετών και νομίσματα, φαινόμενο σπάνιο για μια περιοχή στην Ανατολή. Τελειώνοντας την περιήγηση μας στην ευρύτερη περιοχή της Νίγδης, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Προκόπι. Άφιξη στην πρωτεύουσα της οινοπαραγωγής της Καππαδοκίας, το Προκόπι, καθώς στην περιοχή βρίσκεται το οινοποιείο Turasan, το οποίο προμηθεύει το 60% των κρασιών της Καππαδοκίας. Ξεκινάμε την περιήγηση, εξερευνώντας τις φυσικές ομορφιές στο Προκόπι, γνωρίζοντας επίσης και την παραδοσιακή πέτρινη αρχιτεκτονική. Θα δούμε τις "τρεις ομορφιές ή αλλιώς καμινάδες", οι οποίες είναι φυσικό χαρακτηριστικό και ορόσημο για την πόλη. Το μέρος είναι εξαιρετικό για φωτογραφίες και για να δείτε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το παλιό χωριό του Προκοπίου, με τα μικρά πέτρινα σοκάκια, τα πέτρινα σπίτια πάνω στον λόφο και το Temenniwishing Hill, οπού θα δούμε την εκκλησιά και το σπίτι, οπού έζησε και θανατώθηκε ο τότε σκλάβος Ιωάννης ο Ρώσος, ο οποίος με την επίμονη μαρτυρία του για ειλικρίνεια, σκληρή δουλειά και πράξεις συμπόνιας προς τους άλλους γύρω του, κέρδισε την στοργή του Κυρίου. Επίσης στον λόφο θα συναντήσουμε τον τάφο μιας ιστορικής φιγούρας, τον Ruknettin Kılıçarslan IV, ηγεμόνας των Σελτζούκων Τούρκων της Ανατολίας, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, τον κυνηγούσαν οι δολοφόνοι του και κατέφυγε στον λόφο Temenniο, ο οποίος γενικά ήταν κρησφύγετο για πολλούς Πρίγκιπες, Σουλτάνους και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, επειδή στον λόφο είχε μεγάλη ποικιλία τούνελ και υπογείων πόλεων. Τελειώνοντας την περιήγηση, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας στα μαγαζιά του λόφου, οπού θα θαυμάσουμε θέα 360 μοιρών. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, που βρίσκεται επίσης στην πόλη Προκόπι. Τακτοποίηση και ξεκούραση.

4η ημέρα: Προκόπι – Σινασός – Υπόγειες πολιτείες – Νεβσεχίρ

Πρωινό και αμέσως μετά αναχωρούμε για την κοντινή επαρχία Σινασό, ένα παλιό ελληνόφωνο χωριό. Άφιξη και ξεκινάμε περπάτημα στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού, τα οποία οδηγούν στην εκκλησιά των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που είναι χτισμένη το 1729. Το εσωτερικό της δυστυχώς έχει θλιβερή όψη, καθώς διακρίνονται ελάχιστες τοιχογραφίες, έπειτα από καταστροφή μετά τον διωγμό των Ελλήνων από τους Τούρκους. Επίσης στην εκκλησιά αυτή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τελεί λειτουργία σχεδόν κάθε χρόνο. Στην Σινασό πριν το 1924 ζούσαν 3.000 Έλληνες Χριστιανοί ορθόδοξοι και 500 Τούρκοι. Ακόμα θα δούμε τα πανέμορφα αρχοντικά σπίτια της περιοχής, που θα μας εντυπωσιάσουν. Αφήνουμε την εξαιρετική Σινασό και τις ομορφιές της και αναχωρούμε για την πόλη Νέβσεχιρ, οπού γύρω από αυτήν βρίσκονται οι πιο αξιόλογες και γνωστές υπόγειες πόλεις. Πρέπει να σημειωθεί πως στην Καππαδοκία έχουν ανακαλυφθεί 200 υπόγειες πόλεις. Κάποιες από αυτές μάλιστα μπορούμε να τις επισκεφτούμε κατεβαίνοντας τουλάχιστον επτά ορόφους, μέσα στη γη και κάποιες άλλες όχι λόγω ασφάλειας για τυχόν ατυχήματα. Έτσι λοιπόν φτάνοντας στο Νέβσεχιρ, θα συναντήσουμε γύρω από αυτή κάποιες από τις υπόγειες πόλεις, με την πιο γνωστή να είναι αυτή της Μαλακοπής (29 χιλιόμετρα από το Νέβσεχιρ). Οι υπόγειες πολιτείες χρησιμοποιήθηκαν από τους Έλληνες και τους Τούρκους της εποχής, ως καταφύγιο και αποθηκευτικός χώρος. Το 1907, ο Γάλλος Ιησουίτης λόγιος π. Ζερβανόν, ανακάλυψε μια από αυτές τυχαία, βλέποντας μια τρύπα στο έδαφος, την οποία κατέβηκε με προσοχή και έπειτα διαπίστωσε ότι πρόκειται για μια κατακόμβη με πολλά επίπεδα. Από το 1922 μέχρι το 1960, αυτές ξεχάστηκαν μέχρι που σήμερα τις έδωσαν ζωή με τις τουριστικές επισκέψεις ή ως ακόμα και σαν αποθηκευτικούς χώρους. Γνωστές ακόμα υπόγειες πολιτείες, κοντά στο Νέβσεχιρ, υπάρχουν στο Καϊμακλή (19 χλμ.), στην Άβανο (14 χλμ.) και στην Καρβάλη (15 χλμ.). Η επίσκεψή μας στις υπόγειες πόλεις είναι μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Στην συνέχεια και αφού τελειώσουμε την περιήγησή μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή μας, για φαγητό και για ένα απολαυστικό τοπικό τσάι. Έπειτα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι για ξεκούραση.

5η ημέρα: Προκόπι – Αερόστατα Καππαδοκίας – Γκιόρεμε – Περίστρεμα – Προκόπι

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή με τα γνωστά σε όλους αερόστατα της Καππαδοκίας. Βέβαια, όποιος επιθυμεί μπορεί να πραγματοποιήσει πτήση με τα αερόστατα απλά πρέπει να κλείσει από πολύ νωρίς το εισιτήριο ώστε να βρεθεί στην περιοχή τα ξημερώματα για να απολαύσει την πτήση του βλέποντας την ανατολή του ηλίου. Άφιξη και βόλτα στην περιοχή για να απολαύσουμε το εντυπωσιακό τοπίο με τους ιδιόμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς που προήλθαν από έκρηξη ηφαιστείου,στο οποίο μάλιστα θα φωτογραφηθούμε.Η ζήτηση και η επισκεψημότητα στην περιοχή με τα αερόστατα είναι μεγάλη, καθώς η πτήση με το αερόστατο προσφέρει απίστευτη θέα και μια μοναδική εμπειρία. Επίσης να σημειωθεί πως η πτήση δεν αποτελεί φθηνή δραστηριότητα. Αφού απολαύσουμε το εντυπωσιακό τοπίο θα αναχωρήσουμε για το Γκιόρεμε. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας, επικεντρώνοντας τα βλέμματα μας στο Open Air Museum Goreme το οποίοαποτελείένα από τασημαντικότερα αξιοθέατα της Καππαδοκίας. Το τοπίο αποτελεί προστατευμένο μνημείο της UNESCO καθώς οι εκκλησίες και τα ασκητήρια που θα συναντήσουμε στο ανοιχτό Μουσείο της περιοχής χρονολογούνται από τον 10ο και 12ο αιώνα μ.Χ., τότε που η Καππαδοκία αποτελούσε θρησκευτικό κέντρο. Πρώτη επίσκεψη μας είναι η Σκοτεινή Εκκλησιά που πήρε το όνομα της εξαιτίας του λιγοστού φωτός που μπαίνει από ένα μικρό παράθυρο. Στη συνέχεια θα δούμε την εκκλησία των σανδάλων (CarikliKilise) που πήρε το όνομα της από κάποιες πατημασιές στην είσοδο της. Ακολούθως θα επισκεφτούμε την εκκλησία των φιδιών (YilanliKilise), το όνομα της το οποίο πήρε από την τοιχογραφία του ερημίτη Αγίου Ονουφρίου καθώς επίσης θα δούμε και την εκκλησία της Πόρπης (TokaliKilise) στην οποία πρέπει να πληρώσουμε εισιτήριο για την είσοδο μας σε αυτή. Τελειώνοντας την περιήγηση μας στην περιοχή και αφού εξερευνήσαμε και μάθαμε για κάποιες από τις σημαντικότερες εκκλησίες της Ορθόδοξης Χριστιανικής ιστορίας, θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα IhlaraValleyένα μοναδικό φαράγγι 7 χιλιομέτρων στο Περίστρεμα. Άφιξη στην κοιλάδα της Ιχλάρα και αμέσως ξεκινάμε την βόλτα μας σε αυτό το πανέμορφο φυσικό τοπίο βλέποντας εκκλησίες χτισμένες σε βράχους. Η κοιλάδα λόγω των φυσικών καταφύγιων της και του άφθονου νερού της αποτέλεσε καταφύγιο Ελλήνων κατά την περίοδο των διωγμών τους από τους Ρωμαίους. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος και έπειτα θα επιστρέψουμε με το λεωφορείο μας στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπιόπου θα ξεκουραστούμε.

6η ημέρα: Προκόπι – Παμούκκαλε – Ιεράπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως θα αναχωρήσουμε για το Παμούκκαλε, το οποίο είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός, που αποτελείται από θερμές πηγές, σχηματίζοντας πισίνες από τα ανθρακικά ορυκτά, που περιέχονται στο νερό. Άφιξη στο Παμούκκαλε και ξεκινάμε την περιήγησή μας, μαθαίνοντας πως το φυσικό αυτό Τουρκικό θέρετρο είναι από τα παλαιότερα τουριστικά αξιοθέατα στη νοτιοδυτική Τουρκία και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η περιοχή αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και βρίσκεται στην επαρχία Ντενιζλί. Μην ξεχάσετε να φωτογραφηθείτε σε αυτό το καταπληκτικό μέρος με φόντο τις γαλάζιες φυσικές πισίνες. Κοντά στο Παμούκκαλε, βρίσκεται η αρχαία πόλη Ιεράπολη, την οποία θα επισκεφτούμε. Είναι μια εντυπωσιακή πόλη, που ισοπεδώθηκε από έναν τεράστιο σεισμό τον 14ο αιώνα και ανακαλύφθηκε από ανασκαφές στην περιοχή το 1887. Φτάνοντας στην διάσημη τότε λουτρόπολη, θα περιηγηθούμε σε πολλά αρχαιά μνημεία, όπως το αρχαίο θέατρο της Ιεράπολης και θα μάθουμε για τον μύθο της πύλης του Άδη για τον κάτω κόσμο, που βρισκόταν στον Ναό του Πλούτωνα. Ο θρύλος λέει πως όποιος επισκεπτόταν το σπήλαιο κάτω από τον ναό, έπεφτε νεκρός. Ο μύθος υπήρχε μέχρι που μία ομάδα επιστημόνων από το γερμανικό πανεπιστήμιο Duisburg-Essen, ερεύνησε τον αρχαιολογικό χώρο και ανακάλυψε πως υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα, που ανά περιόδους άγγιζε ακόμα και το 91% με αποτέλεσμα οι αναθυμιάσεις που ανέβαιναν στην επιφάνεια της γης να ήταν όντως επικίνδυνες για αυτούς που επισκέπτονταν το σπήλαιο. Αφού τελειώσουμε την περιήγηση, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και έπειτα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Παμούκκαλε. Τακτοποίηση και ξεκούραση.

7η ημέρα: Παμούκκαλε – Έφεσος – Σμύρνη

Πρωινό και ετοιμαζόμαστε να αναχωρήσουμε για την αρχαιά Έφεσο, μια από τις σημαντικότερες Ιωνικές πόλεις της Μικράς Ασίας. Μετά από πολύωρη διαδρομή με αρκετές στάσεις, θα φτάσουμε στην Έφεσο, όπου θα πραγματοποιηθεί η περιήγησή μας. Να σημειωθεί πως η αρχαιά Έφεσος, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα πολιτιστικά μνημεία του κόσμου, γι’ αυτό μάλιστα από το 2015 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ξεκινώντας λοιπόν την περιήγηση και τον περίπατό μας στον τότε σημαντικό αρχαίο ελληνικό οικισμό, θα αντικρίσουμε αρκετά μνημεία, νιώθοντας τον παλμό της αρχαίας ζωής. Δυο σημαντικά αρχαιά μνημεία είναι η Βιβλιοθήκη του Κέλσου και ο Ναός της Αρτέμιδος. Η βιβλιοθήκη, που φιλοξενούσε δώδεκα χιλιάδες τόμους βιβλίων, χτίστηκε μεταξύ 114 και 125 μ.Χ. από τον Ακίλα Πολεμαιάνο προς τιμήν του πατέρα του, Κέλσου Πολεμαιάνου, γερουσιαστή της Ρώμης. Στην διάρκεια του τρίτου αιώνα έγινε μεγάλος σεισμός στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και έκτοτε να μην λειτουργήσει ξανά. Από την άλλη ο Ναός της Αρτέμιδος ήταν ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, που ξεκίνησε να χτίζεται από τους Έλληνες και μετέπειτα από τους Ρωμαίους και χρειάστηκε 120 χρόνια για να ολοκληρωθεί ο Ναός. Το 356 π.Χ. ο Ναός καταστράφηκε, ξαναχτίστηκε και τα μάρμαρα του έγιναν οικοδομικά υλικά για διάφορα βυζαντινά μνημεία στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης θα επισκεφτούμε και την Βασιλική του Αγίου Ιωάννη. Τελειώνοντας την περιήγησή μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Σμύρνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με την βοήθεια του αρχηγού μας.

8η ημέρα: Σμύρνη – Ξενάγηση πόλης – Βουρλά – Αλάσατα – Τσεσμέ

Πρωινό. Αναχώρηση για το κέντρο της Σμύρνης και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας, στη γοητευτική παραθαλάσσια πόλη με βαρύ ιστορικό παρελθόν και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Θα επισκεφτούμε την πλατεία Κονάκ, την καρδιά της πόλης με τον Πύργο του ρολογιού, που αποτελεί σύμβολο για την Σμύρνη. Στη συνέχεια θα δούμε το Χισάρ Τζαμί, το παλαιότερο τζαμί της πόλης που χρονολογείται από το 1592, θαυμάζοντας την αυλή με το σιντριβάνι, τους επτά τρούλους και την καταπληκτική διακόσμηση στο εσωτερικό του Ναού. Έπειτα θα ανέβουμε στο "Βελούδινο κάστρο", το Καντιφέ-Καλέ, που χτίστηκε στα χρόνια του Μέγα Αλέξανδρου και λέγεται πως ήταν δώρο του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη στους κατοίκους της περιοχής για την υποστήριξή τους στον πόλεμο εναντίον των Περσών. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το Κουλτούρ-παρκ, μια τεράστια έκταση πρασίνου, που προσδιορίζει τα όρια της πυρολυμένης το 1922 παλιάς ελληνικής συνοικίας. Η Σμύρνη ιδρύθηκε το 3000 π.Χ. και στην περιοχή αυτή άκμαζε το ελληνικό στοιχείο για αιώνες μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων το 1922. Η Σμύρνη, μας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα από τον πόνο της μνήμης, μέχρι και την χαρά της επιστροφής στα εδάφη, οπού έζησαν και εξελίχθηκαν αρκετοί πρόγονοι μας. Τελειώνοντας την ξενάγησή μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τα Βουρλά, το σημαντικότερο εμπορικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό κέντρο της Ιωνίας. Τα Βουρλά είχαν ακμάσει από τα Βυζαντινά κιόλας χρόνια και κατοικούσαν στην περιοχή 30 – 35.000 κάτοικοι (από αυτούς οι 5.000 να είναι Τούρκοι και Εβραίοι και οι υπόλοιποι Έλληνες). Βρίσκονται 35 χιλιόμετρα μακριά από την Σμύρνη. Άφιξη στα Βουρλά και αμέσως θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην περιοχή, όπου θα επισκεφτούμε την Παναγία την Βουρλιώτισσα και θα μάθουμε για τις κύριες ασχολίες των κατοίκων, που ήταν η αμπελουργία, η σταφιδοπαραγωγή και η μικρή παραγωγή καπνοκαλλιέργειας. Θα μάθουμε επίσης και για την Αναξαγόρειο Σχολή, που ιδρύθηκε το 1760 και ανοικοδομήθηκε το 1862 με χωρητικότητα 2.500 μαθητών. Όλα αυτά για τα οποία θα μάθουμε και θα συζητήσουμε, δυστυχώς δεν θα τα δούμε καθώς το 1922 η πόλη κάηκε ολόκληρη. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη, οπού θα απολαύσουμε παραλιακά υπέροχο φαγητό και καφέ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Αλάτσατα, 42 χιλιόμετρα δυτικά από τα Βουρλά. Άφιξη στο χωριό, που ιδρύθηκε το 17ο αιώνα και κατοικήθηκε αποκλειστικά από Έλληνες. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση, περπατώντας στα γραφικά σοκάκια, βλέποντας τα πανέμορφα αρχοντικά και τις όμορφες γειτονιές δημιουργώντας μας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Το χωριό Αλάτσατα άκμασε οικονομικά, πνευματικά και πολιτιστικά στα τέλη του 18ου αιώνα με αποτέλεσμα να ήταν από τα σημαντικότερα κέντρα των δυτικών μικρασιάτικων παραλίων με το όνομα Αγριλιά. Ελεύθερος χρόνος σε αυτό το πανέμορφο γραφικό χωριό για φαγητό, ψώνια και καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο, από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2022
Αναχωρήσεις 22/7, 29/7, 5/8, 12/8
Δίκλινο 399€
Μονόκλινο 599€
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών 339€
Φόροι +240€

Οι παραπάνω τιμές είναι προσφορά Early Booking για τις 8 πρώτες θέσεις. Μετά επιβάρυνση +50€ για το κάθε άτομο σε δίκλινο και στο μονόκλινο.

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Σμύρνη – Αθήνα με Aegean.

 • Χειραποσκευή έως 8 κιλά & 1 αποσκευή έως 23 κιλά

 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* (Ικόνιο: Anemos 5*, Προκόπι: Avrasia 5*, Παμούκκαλε: Adempira 5*, Σμύρνη: Kaya Prestige 5*)

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Αρχηγός-συνοδός.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Χρεώσεις αεροδρομίου, ΦΠΑ και άλλοι φόροι: 240€

 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς

 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. (50-80€)

 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19 (επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) ή κάλυψη των εξόδων παραμονής και εισιτηρίων επιστροφής σε περίπτωση καραντίνας αξίας 15€

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι.

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

Φωτογραφίες
8
Παμούκαλε Τουρκία
8
Προκόπι Καππαδοκία
8
Καππαδοκία!
8
Σμύρνη
Κωδ: 58
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά