Loading...

Αεροπορική εκδρομή στην Καππαδοκία

6 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή
Τιμή ατόμου από
535
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
6ήμερη αεροπορική οργανωμένη εκδρομή σε Μουταλάσκη - Καισάρεια - Άβανος - Κόραμα-Πασάμπαγ - Ζέλβε - Κοιλάδα Ντέβρεντ - Ουτσχισάρ - Μαλακοπή - Φαράγγι Περιστρέματος (πανοραμικά)- Καρβάλη - Ορτάχισαρ - Τσαβούσιν - Σινασός - Γκόρεμε (οικισμός). Θα δούμε περιστρεφόμενους Δερβίσιδες, Προκόπι, Αραβησσός και την Κοιλάδα των Ρόδων. Διαμονή στο HOTEL SUHAN 5* στην Άβανο ή παρόμοιο με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά και 5 γεύματα. Αναχώρηση: 22/12. Ενημερωμένες τιμές για Γιορτές 2021 - 2022
Περιγραφή

1η ημέρα: Πτήση για Καισάρεια μέσω Κωνσταντινούπολης - Καισάρεια - Άβανος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Καισάρεια μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Άφιξη στην Καισάρεια και μεταφορά στην πρωτεύουσα των περίτεχνων κεραμικών, την Άβανο, δίπλα από τον Άλυ ποταμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Άβανος - Μουταλάσκη - Καισάρεια - Άβανος

Πρόγευμα και εν συνεχεία θα μεταβούμε στο προάστιο Μουταλάσκη, πατρίδα του Αγίου Σάββα και γενέτειρα του Ωνάση. Συνεχίζουμε προς το κέντρο της Καισάρειας όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο και την παραδοσιακή αγορά όπου μπορείτε να γευτείτε τον περίφημο τοπικό παστουρμά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο . Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κόραμα - Πασάμπαγ - Ζέλβε - Κοιλάδα Ντέβρεντ - Ουτσχισάρ - Άβανος

Πρόγευμα και ξεκινάμε την σημερινή μας ξενάγηση στην γειτονική κοιλάδα του Κοράματος με τις υπόσκαφες εκκλησίες με τα έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και τις καλοδιατηρημένες αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 9ο-13ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε για την κοιλάδα Πασάμπαγ όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας τις οποίες οι ντόπιοι ονομάζουν «Νεραϊδοκαμινάδες». Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τον οικισμό της Ζέλβης μια πραγματικά νεκρή πόλη. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την κοιλάδα Ντέβρεντ όπου θα θαυμάσουμε τους ωραιότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας. Θα κάνουμε στάση στον οικισμό Ουτσχισάρ με το κάστρο, τα υπόσκαφα σπίτια και τα εργαστήρια μικρογλυπτικής. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στην Άβανο όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Κεραμικών και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μαλακοπή - Φαράγγι Περιστρέματος (πανοραμικά) - Καρβάλη - Ορτάχισαρ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ (ΕΞΟΔΑ ΑΤΟΜΙΚΑ) ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ. Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περίφημη υπόγεια Πολιτεία της Μαλακοπής, Ντερίνκουγιου στα τούρκικα που σημαίνει βαθιά πηγή. Λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, η οργάνωση της ζωής σε αυτήν την πολιτεία βάθους 80 μέτρων ήταν εκπληκτική. Εξωτερικά θα θαυμάσουμε τον περίλαμπρο ναό της Ελληνικής κοινότητας του οικισμού, την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε πανοραμικά το φαράγγι του Περιστρέματος, ένα θαύμα της φύσης όπου ήδη από τον 4ο αιώνα είχε ξεκινήσει ο μοναχικός βίος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γρηγορίου, σήμερα τέμενος, όπου βρίσκεται το τέμπλο που δώρισε ο Τσάρος Νικόλαος. Ελεύθερος χρόνος στον παλαιό οικισμό. Επιστρέφοντας θα κάνουμε μία στάση στον οικισμό Ορτάχισαρ για να θαυμάσουμε το γραφικό κάστρο του οικισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τσαβούσιν - Σινασός - Γκόρεμε (οικισμός) - Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες

Μετά το πρόγευμα θα κάνουμε μια στάση στο χωριό Τσαβούσιν γενέτειρα του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά όπου θα θαυμάσουμε μια από τις ωραιότερες λαξευτές εκκλησίες της περιοχής. Συνεχίζουμε για την Σινασό μια από τις ομορφότερες κωμοπόλεις των Ελλήνων της περιοχής. Μεταξύ των αρχοντικών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σπίτι του Ρίζου με τις σπουδαίες οροφογραφίες και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης τον πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής. Εν συνεχεία αναχωρούμε για την υπόσκαφη πόλη του Γκόρεμε φημισμένη για τα υφαντουργία χαλιών της όπου θα έχουμε ελεύθερο απόγευμα. Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα της τελετής του χορού των περιστρεφόμενων δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Προκόπι - Αραβησσός - Κοιλάδα Ρόδων - Αεροδρόμιο Καισάρειας - Πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα

Πρόγευμα και συνεχίζουμε στην πόλη του Προκοπίου με έντονο παλαιά το Ελληνικό στοιχείο όπου θα αναρριχηθούμε στον Πέτρινο λόφο όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο όπου εκοιμήθει ο Αγ. Ιωάννης ο Ρώσος. Συνεχίζουμε με την Αραβησσό όπου θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Δημητρίου στην παλαιά Ελληνική γειτονιά του οικισμού. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην κοιλάδα των Ρόδων για να ξεναγηθούμε στον λαξευτό ναό του Αγ. Ιωάννη με τα μοναδικά φρέσκα του 12ου αιώνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας για τη πτήση μας για Αθήνα μέσω Κωνσταντινουπόλεως.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Χριστούγεννα 2021
Αναχώρηση 22/12/2021
Δίκλινο 535 €
3ο άτομο έως 12 ετών 445 €
Μονόκλινο 600 €

Πτήσεις της Turkish Airlines

22/12/2021

Αθήνα-Κων/πολη

ΤΚ 1846 10:05-12:40

Κων/πολη-Καισάρεια

ΤΚ 2012 14:55-16:05

27/12/2021

Καισάρεια-Κων/πολη

ΤΚ 2013 16:55-18:20

Κων/πολη-Αθήνα

ΤΚ 1843 19:40-20:05

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ & ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της Turkish Airlines

 • Κόστος αποσκευής 20 κιλά ανά άτομο.

 • Διαμονή ( 5 διανυκτερεύσεις ) στο HOTEL SUHAN 5* στη Άβανο ή παρόμοιο

 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

 • 5 δείπνα εντός ξενοδοχείου

 • Show με χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων

 • Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό στην Καππαδοκία

 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση για τους εκδρομείς έως 75 ετών.

 • Η Ασφάλιση για έξοδα καραντίνας λόγω covid-19 ισχύει για εκδρομείς έως 70 ετών.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (185€) ανά άτομο

 • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους

 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

 • Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητα στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ώς προαιρετικό ή προτεινόμενο

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες σημειώσεις

 • COVID-19 Τεστ ή Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Απόδειξη Ανάρρωσης: Απαιτείται

  Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Τουρκία πρέπει να φέρουν ιατρικό πιστοποιητικό με αρνητικό αποτέλεσμα, τεστ PCR για COVID-19 που να έχει πραγματοποιηθεί το πολύ 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, ή τεστ Rapid Antigen που να έχει πραγματοποιηθεί το πολύ 48 ώρες πριν από την άφιξή τους. Το ιατρικό πιστοποιητικό με το αποτέλεσμα γίνεται δεκτό σε όλες τις γλώσσες.

  Εξαιρέσεις για το τεστ COVID-19: •Επιβάτες κάτω των έξι ετών (6)

  Οι επιβάτες που υποβάλλουν έγγραφο που έχουν εκδοθεί από τις επίσημες αρχές της χώρας τους, το οποίο δηλώνει ότι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους στην Τουρκία ή / και είχαν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες πριν από την είσοδο, μπορούν να εισέλθουν στην Τουρκία χωρίς COVID-19 PCR ή Rapid Antigen τεστ. Επιπλέον, δεν εφαρμόζονται μέτρα καραντίνας.

  Περιορισμοί καραντίνας (Υπό προϋποθέσεις απαιτείται)

  Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Τουρκία θα υποβληθούν σε ιατρική αξιολόγηση για συμπτώματα COVID-19, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων θερμοκρασίας. Εάν έχουν συμπτώματα, θα υποβληθούν σε τεστ PCR για COVID-19. Εάν το τεστ είναι θετικό, ο επιβάτης θα υποχρεωθεί σε καραντίνα.

  Απαραίτητα έγγραφα: Απαιτείται

  Όλοι οι επιβάτες άνω των 6 ετών θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα “traveler entry form” τις τελευταίες 72 ώρες πριν από την αναχώρηση της εισερχόμενης πτήσης τους προς την Τουρκία.

  Σε περίπτωση απουσίας των προαναφερόμενων απαιτήσεων, οι επιβάτες δεν θα γίνονται δεκτοί για επιβίβαση.

  Λόγω συχνών αλλαγών στις οδηγίες αυτές, συνίσταται στους επιβάτες να επικοινωνήσουν πριν το ταξίδι τους με τα κατά τόπους Προξενεία ή Πρεσβείες ή/και να επισκέπτονται τις επίσημες ιστοσελίδες των Αρμόδιων Αρχών στην χώρα που θέλουν να ταξιδέψουν προκειμένου να είναι πλήρως ενημερωμένοι.

 • Απαραίτητα έγγραφα: Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου (15 ετίας σε καλή κατάσταση). Για κατόχους διαβατηρίων: πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου σας στην Τουρκία.

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Κωδ: 29
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά