Loading...

Αεροπορική εκδρομή καλοκαίρι στο Αυτοκρατορικό Μαρόκο

Τιμή ατόμου από
890
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
8ήμερη αεροπορική εκδρομή στο Αυτοκρατορικό Μαρόκο με Αναχωρήσεις 2022: 7/7, 21/7, 4/8, 11/8, 8/9, 22/9. Μαρρακές, Εσσαουίρα, Μπενί Μελλάλ, Ιφράν, Φεζ, Μεκνές, Ραμπάτ, Καζαμπλάνκα Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*, ημιδιατροφή, μεταφορές, ξεναγήσεις. Ενημερωμένες τιμές για Καλοκαίρι 2022
Περιγραφή

1η ηµέρα: Αθήνα - Μαρρακές

Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση για την "Κόκκινη Πόλη", το κοσµοπολίτικο Μαρρακές. Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα: Μαρρακές, Ξενάγηση πόλης, ∆ΩΡΟ: Φολκλορικό Show µε ποτό στο παγκοσµίως γνωστό Chez Ali!

Πρωινή ξενάγηση στο "Μαργαριτάρι του Νότου", το Μαρακές. Θα ξεκινήσουµε από το Τζαµί Κουτούµπια, το οποίο βλέπουµε εξωτερικά, καθώς δεν επιτρέπεται η επίσκεψη σε µη µουσουλµάνους. Ο µιναρές του τζαµιού αυτού αποτελεί το σύµβολο της πόλης. Θα συνεχίσουµε µε το παλάτι Ελ Μπαχία, δηλαδή το παλάτι της ευνοούµενης, που έχει κτιστεί στα τέλη του 19ου αιώνα, καθώς και το Μουσείο Νταρ Σι Σαΐντ (Dar Si Said), ένα πανέµορφο ανάκτορο που φιλοξενεί µια πλούσια συλλογή από ξύλινα διακοσµητικά και όχι µόνο. Θα επισκεφθούµε επίσης τους πανέµορφους κήπους Μενάρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και µεσηµεριανό γεύµα. Το απόγευµα βόλτα µε τον αρχηγό στην φηµισµένη πλατεία Τζεµαά Ελ Φνα ή "Πλατεία των Θαυµάτων". Σύµφωνα µε την UNESCO, η πλατεία αυτή αποτελεί αριστούργηµα προφορικής και ανέπαφης παγκόσµιας κληρονοµιάς. Εκεί, επί καθηµερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα µαγευτικό θέαµα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραµυθάδες και µάγισσες, σε συνδυασµό µε τα εκατοντάδες µαγαζιά που ξετρυπώνουν από τις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Το βράδυ θα απολαύσουµε το φολκλορικό σόου "FANTASIA" στο παγκοσµίως γνωστό Chez Ali. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: Μαρρακές, Ολοήµερη εκδροµή στην Εσσαουίρα

Πρωινή αναχώρηση για την Εσσαουίρα, µια πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, ντυµένη στα λευκά και τα µπλε, που σήµερα αποτελεί σηµαντικό κέντρο της µαροκινής καλλιτεχνικής δηµιουργίας. Ανεβείτε στο κάστρο και απολαύστε την µαγευτική θέα, περπατήστε κατά µήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισµα των γλάρων... Η Εσσαουίρα σίγουρα θα σας αφήσει όµορφες εικόνες. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρρακές φυτρώνουν οι αργκανιές, από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο αργκάν (argan, αργανέλαιο). Τα κλαδιά των δένδρων αργκάν φέρουν άγρια αγκάθια, που αποδεικνύονται αποτελεσµατικό αποτρεπτικό µέτρο για όσους επιθυµούν να συλλέξουν τους καρπούς τους - για όλους, εκτός από τις απτόητες κατσίκες, που σκαρφαλώνουν πάνω στα δέντρα αυτά! Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας στο Μαρρακές. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα: Μαρρακές - Μπενί Μελλάλ - Ιφράν - Ιµουζέρ ντι Καντέρ - Φεζ

Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για την Φεζ. Κατά τη διάρκεια της διαδροµής µας θα σταµατήσουµε για λίγο σε µια από τις πιο σηµαντικές αγροτικές περιοχές του Μαρόκου, το Μπενί Μελλάλ. Στη συνέχεια θα διασχίσουµε πόλεις και χωριά του Μέσου Άτλαντα, όπως το Αζρού και το Ιφράν, που βρίσκονται στην καρδιά ενός δάσους από αιωνόβιους κέδρους σε υψόµετρο 1250 µέτρων και 1665 µέτρων αντίστοιχα. Το Ιφράν διαθέτει χιονοδροµικό κέντρο, εξ ου και επονοµάζεται "η Ελβετία του Μαρόκου". Η πόλη αυτή θεµελιώθηκε από τους Γάλλους το 1929 για να γίνει σταθµός αναψυχής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αφού περάσουµε το βερβέρικο χωριό Ιµουζέρ ντι Καντέρ θα συνεχίσουµε για την "αυτοκράτειρα των πόλεων", την αρχοντική Φεζ, που βρίσκεται στην καρδιά του Μαρόκου. Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ιντρισίδες τον 8ο αιώνα ως η πρώτη αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Οι Αλµοραβίδες και οι Αλµοάδες την προίκισαν πλουσιοπάροχα, παρότι έκαναν πρωτεύουσά τους το Μαρακές και οι Μερινίδες της χάρισαν και πάλι τον τίτλο του διοικητικού κέντρου του βασιλείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

5η ηµέρα: Φεζ

Πρωινή ξενάγηση στην κατ' εξοχήν ιερή πόλη της χώρας, την "Μέκκα του Μαρόκου", τη Φεζ, η οποία θεµελιώθηκε το 791 µ.Χ. από τον Μουλάι Ιντρίς Α΄ - είναι δηλαδή η παλαιότερη από όλες τις αυτοκρατορικές πόλεις. Ιδρύθηκε σχεδόν αµέσως µετά την κατάκτηση της Βόρειας Αφρικής και της Ισπανίας από τους Άραβες και σύντοµα έγινε το πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της περιοχής. Όλες οι µεγάλες δυναστείες άφησαν εδώ το σηµάδι τους. Θα δούµε (εξωτερικά) το ανάκτορο Dar Al Makhzen των Μερινιδών - της δυναστείας που προσέδωσε αίγλη και κύρος στην πόλη. Είναι το παλαιότερο ανάκτορο της χώρας (1276) και καλύπτει µια επιφάνεια 800 εκταρίων. Συνεχίζουµε µε την Εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, µια από τις ωραιότερες και τις πλουσιότερες της χώρας και καταλήγουµε στην δαιδαλώδη Μεντίνα του 11ου αιώνα, που είναι γεµάτη µε εξειδικευµένα καταστήµατα και εργαστήρια - οι τεχνίτες της Φες είναι εξ άλλου φηµισµένοι σε όλο το Μαγκρέµπ. Πρόκειται για έναν πραγµατικό λαβύρινθο µε 9.202 σοκάκια, µέσα στον οποίο θα δούµε µεταξύ άλλων το τζαµί Καραουίν (εξωτερικά) µε τις 270 κολόνες, τις 14 πύλες και τον ψηλότερο µιναρέ του µουσουλµανικού κόσµου, έδρα του µουσουλµανικού Πανεπιστηµίου της Φεζ, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και είναι ίσως το παλαιότερο του κόσµου, το µαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς Β΄ (εξωτερικά) και την µεντρέσα Μπου Ινανία (Bou Inania). Μέσα στην Μεντίνα θα έχουµε επίσης την ευκαιρία να δούµε τα βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόµα µε τον πατροπαράδοτο τρόπο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε το λαογραφικό µουσείο Μπατάα. Ολοκληρώνουµε την ξενάγησή µας µε τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερινιδών. Απόγευµα ελεύθερο για περιπλάνηση στα εκπληκτικά παζάρια της πόλης. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

6η ηµέρα: Φεζ - Μεκνές - Ραµπάτ - Καζαµπλάνκα

Πρωινή αναχώρηση για την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Φθάνοντας, θα επισκεφθούµε την ιστορική πλατεία Λα Χεντίµ, γνωστή και ως "πλατεία της καταστροφής", θα δούµε εξωτερικά το παλάτι του Μουλάι Ισµαήλ µε την µεγαλόπρεπη πύλη Μπαµπ Ελ Μανσούρ, τα τείχη της πόλης κ.ά. Συνεχίζουµε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραµπάτ, όπου θα επισκεφθούµε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β΄, το µαυσωλείο του Μοχάµεντ Ε΄, τον Πύργο του Χασάν και την Κάσµπα Ουντάια (Oudaya Kasbah). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για την οικονοµική πρωτεύουσα του Μαρόκου, την Καζαµπλάνκα (Νταρ-Ελ-Μπεϊντά). Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

7η ηµέρα: Καζαµπλάνκα, Ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων την πλατεία Μοχάµεντ Ε΄ - την µεγαλύτερη πλατεία της πόλης µε την Γαλλική Πρεσβεία, το ∆ηµαρχείο και την Υπερνοµαρχία - την πλατεία των Ηνωµένων Εθνών, την κεντρική αγορά, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, το τζαµί του βασιλιά Χασάν Β΄ (εξωτερικά) - ένα από τα µεγαλύτερα τεµένη του ισλαµικού κόσµου - και την πλούσια συνοικία Άνφα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο ∆ιανυκτέρευση.

8η -9η ηµέρα: Καζαµπλάνκα - Μαρρακές - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόµιο του Μαρρακές και επιβίβαση στην πτήση µας για την Αθήνα. Άφιξη λίγο µετά τα µεσάνυχτα ή το πρωί της 9ης μέρας, ανάλογα με την πτήση.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2022
Αναχωρήσεις 7/7 21/7, 4/8, 11/8, 8/9, 22/9
2κλινο 890€ 960€
3ο άτομο έως 12 ετών 710€ 770€
1κλινο 1.180€ 1.230€
Φόροι, επίναυλοι, ασφάλεια COVIDκτλ +540€ +540€

Πτήσεις με την Turkish Airlines 12/06

1η μέρα

TK1850

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

15:40-17:15

1η μέρα

TK 621

Κωνσταντινούπολη - Μαρρακές

18:40-22:00

8η μέρα

TK 622

Μαρρακές - Κωνσταντινούπολη

22:50-05:50+1

9η μέρα

TK1845

Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

07:40-09:05

Παροχές

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις με Turkish Airlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού

 • Επτά συνολικά διανυκτερεύσεις, όπως παρακάτω:

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Μαρρακές, στο εξωτικό ξενοδοχείο Kenzi Rose Gardens 5* ή παρόμοιο

 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Φεζ, στο ξενοδοχείο Barceló 4* ή παρόμοιο

 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Καζαμπλάνκα, στο πολυτελές ξενοδοχείο Mövenpick 5* ή παρόμοιο

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Φολκλορικό Show με ποτό στο παγκοσμίως γνωστό Chez Ali

 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού

 • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος

 • Είσοδοι στα μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα που αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα

 • Έμπειρος επίσημος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός

 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

∆εν Περιλαµβάνονται:

 • Φόροι αεροδροµίων, επίναυλοι καυσίµων, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια: + 540€

 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευµάτων

 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόµενο κλπ.

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Διαβατήριο απαραίτητο

Φωτογραφίες
7
Μαρόκο
7
Τσάι στο Μαρόκο
7
Μαρόκο
7
Μαρόκο
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά