Loading...

Αεροπορική εκδρομή Golden Age 50 Plus: Πορτογαλία

6 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή
Τιμή ατόμου από
720
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
6 ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Πορτογαλία. Λισσαβώνα - Σίντρα - Κάπο Ντα Ρόκα - Κασκάις - Εστορίλ - Όμπιντος - Κοΐμπρα - Πόρτο. Αναχωρήσεις: 19/5 & 26/5. Αεροπορικά εισιτήρια, φόροι αεροδρομίων, αποσκευή, διαμονή σε 3*,4* , πρωινό καθημερινά, μεταφορές, εκδρομές, αρχηγός. Ενημερωμένες τιμές για άνοιξη 2022.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Λισσαβώνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Λισσαβώνα. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και ξεκινάμε τη γνωριμία με τη μνημειακή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Το ιστορικό κέντρο της, βρίσκεται κτισμένο επάνω σε επτά λόφους και είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο, το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή βασιλικών αμαξών στον κόσμο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, που χτίστηκε το 1502 προς τιμήν του Βάσκο ντε Γκάμα, όταν ανακάλυψε τον δρόμο των Ινδιών και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων, τον Πύργο της Μπελέμ. Χτίστηκε το 1515 στις όχθες του ποταμού Τάγου και έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα, για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της Λισσαβώνας. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λισσαβώνα - Σίντρα - Κάπο Ντα Ρόκα - Κασκάις - Εστορίλ - Λισσαβώνα (προαιρετική - 110 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ολοήμερη, προαιρετική, εκδρομή μας στα προάστια της Λισσαβώνας. Πρώτος σταθμός, το όμορφο βουνό Σίντρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια του 15ου/16ου και 17ου αιώνα. Στάση για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε προς την παραλία Guincho, περνώντας από την περιοχή Cape Roca, το πιο δυτικό σημείο στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε επίσης το γραφικό ψαροχώρι Κασκάις, με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το κοσμοπολίτικο Εστορίλ, με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο. Επιστροφή στη Λισσαβώνα.

3η ημέρα: Λισσαβώνα - Όμπιντος - Κοΐμπρα - Πόρτο

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση βόρεια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό Obidos, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου, που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Περπατώντας κανείς στα πλακόστρωτα σοκάκια, μπορεί να θαυμάσει από κοντά τα γραφικά σπίτια σε έντονο κίτρινο και μπλε στα παραθυρόφυλλα, που παραπέμπουν στη μαυριτανική αρχιτεκτονική. Επόμενος σταθμός μας η Κοΐμπρα, που είναι η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών, με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Συνέχεια της διαδρομής μας και άφιξη στο Πόρτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πόρτο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη Πόρτο, η οποία βρίσκεται κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Douro, στα βόρεια της χώρας. Είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, το 1996. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Ριμπέιρα, στις όχθες του ποταμού Douro, όπου βρίσκονται τα παλιά κτίσματα και οι αποβάθρες απ’ όπου φορτώνονταν στις χαρακτηριστικές βάρκες το κρασί. Συνεχίζουμε με την άνω πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και στο παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Ακολουθεί ο χρυσοποίκιλτος ναός του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πόρτο - Μπράγκα - Γκιμαράες - Πόρτο

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για εκδρομή στα βορειοδυτικά της χώρας. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Μπράγκα, η οποία συνδυάζει τη σύγχρονη νεανική ενέργεια με τη μεσαιωνική ιστορία. Ένα από τα σημαντικότερά της αξιοθέατα, είναι ο πιο παλιός καθεδρικός ναός της χώρας, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Το παλάτι και νυν μουσείο Biscainhos κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, με περίτεχνα σχέδια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες, το λίκνο του πορτογαλικού έθνους και πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στο Πόρτο.

6η ημέρα: Πόρτο - Λισσαβώνα - Αθήνα

Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για Λισσαβώνα, απ΄ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Άνοιξη 2022
Αναχωρήσεις 19/5 & 26/5
Ξενοδοχεία (ή παρόμοια) 3* & 4*
Δίκλινο 720 €
Μονόκλινο 890 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Λισσαβώνα - Αθήνα με Aegean Airlines

 • φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμου

 • μία βαλίτσα 23 κιλά, μια χειραποσκευή 8 κιλά και ένα προσωπικό αντικείμενο ανά άτομο

 • μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα

 • 2 διανυκτερεύσεις στη Λισσαβώνα και 3 στο Πόρτο σε ξενοδοχεία περιφερειακά των πόλεων

 • πρωινό

 • αρχηγός/συνοδός

 • ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • έξτρα ασφάλιση για ακύρωση λόγω νόσησης με Covid-19 (επιβεβαιωμένο από τον ΕΟΔΥ) και κάλυψη εξόδων σε περίπτωση νόσησης με covid κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • προαιρετική ολοήμερη εκδρομή Σίντρα - Κάπο Ντα Ρόκα - Κασκάις - Εστορίλ 40€

 • δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία)

 • είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους

 • επιπλέον γεύματα

 • αχθοφορικά, φιλοδωρήματα

 • ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

 • Τα αξιοθέατα που αναφέρονται στην κάθε πόλη είναι ενδεικτικά. Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να διαμορφωθεί.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο

Φωτογραφίες
4
Λισσαβώνα Πορτογαλία
4
Πύργος Μπελέμ ή πύργος του Αγίου Βικεντίου
4
Παλάθιο Ρεάλ, Sintra, Πορτογαλία
4
Πύργος Μπελέμ Πορτογαλία
Κωδ: 70
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά