Αεροπορική εκδρομή Golden Age 50 Plus: Πορτογαλία

5 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή

Αεροπορική εκδρομή Golden Age 50 Plus: Πορτογαλία

Τιμή ατόμου από
690
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Πόρτο - Κοΐμπρα - Όμπιντος - Λισσαβώνα! Golden Age 50 Plus! 5ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Πορτογαλία. Αεροπορικά εισιτήρια, φόροι αεροδρομίου, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, πρωινό στη Λισσαβώνα & ημιδιατροφή στο Πόρτο, μεταφορές, ξεναγήσεις πόλεων! Αναχωρήσεις: Αναμένονται
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Λισσαβώνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Λισσαβώνα. Άφιξη και ξεκινάμε τη γνωριμία με τη μνημειακή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Το ιστορικό κέντρο της βρίσκεται κτισμένο επάνω σε επτά λόφους και είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο, το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή βασιλικών αμαξών στον κόσμο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, που χτίστηκε το 1502 προς τιμή του Βάσκο ντε Γκάμα, όταν ανακάλυψε τον δρόμο των Ινδιών και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων, τον Πύργο της Μπελέμ. Χτίστηκε το 1515 στις όχθες του ποταμού Τάγου και έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της Λισσαβώνας. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: Λισσαβώνα (προαιρετική εκδρομή: Σίντρα - Κάμπο ντα Ρόκα - Κασκάις - Εστορίλ - 110χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ολοήμερη, προαιρετική, εκδρομή μας στα προάστια της Λισσαβώνας. Πρώτος σταθμός το όμορφο βουνό Σίντρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια του 15ου/16ου και 17ου αιώνα. Στάση για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε προς την παραλία Guincho περνώντας από την περιοχή Cape Roca, το πιο δυτικό σημείο στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Θα επισκεφτούμε επίσης το γραφικό ψαροχώρι Κασκάις, με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το κοσμοπολίτικο Εστορίλ, με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο. Επιστροφή στη Λισσαβώνα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λισσαβώνα - Πόρτο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να απολαύσετε τον καφέ και τα ψώνια σας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πόρτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πόρτο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε το Πόρτο, την πόλη, η οποία βρίσκεται κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Douro, στα βόρεια της χώρας. Είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, το 1996. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Ριμπέιρα, στις όχθες του ποταμού Douro, όπου βρίσκονται τα παλιά κτίσματα και οι αποβάθρες απ’ όπου φορτώνονταν στις χαρακτηριστικές βάρκες το κρασί. Συνεχίζουμε με την άνω πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και στο παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Ακολουθεί ο χρυσοποίκιλτος ναός του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πόρτο - Κοΐμπρα - Όμπιντος - Λισσαβώνα - Αθήνα

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση νότια. Στη διαδρομή θα επισκεφτούμε την Κοϊμπρα, που είναι η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών, με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο.  Επόμενος σταθμός μας το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό Obidos, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Περπατώντας κανείς στα πλακόστρωτα σοκάκια μπορεί να θαυμάσει από κοντά τα γραφικά σπίτια σε έντονο κίτρινο και μπλε στα παραθυρόφυλλα, που παραπέμπουν στη μαυριτανική αρχιτεκτονική.  Συνέχεια της διαδρομής μας και άφιξη στο αεροδρόμιο της Λισσαβώνας για την πτήση της επιστροφής.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2020
Αναχωρήσεις Αναμένονται
Ξενοδοχεία (ή παρόμοια) Λισσαβώνα: Ibis Lisboa Alfragide 2* Πόρτο: Park hotel Porto Gaia 3*
2κλινο Αναμένονται
1κλινο Αναμένονται

Αναμένονται οι νέες ώρες των πτήσεων και ο νέος τιμοκατάλογος λόγω των αλλαγών που έχουν υπάρξει μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • αεροπορικά εισιτήρια

 • φόροι αεροδρομίου

 • μία βαλίτσα ανά άτομο (23κ.)

 • μια χειραποσκευή (8κ.)

 • 2 διανυκτερεύσεις στη Λισσαβώνα

 • 2 διανυκτερεύσεις στο Πόρτο σε ξενοδοχεία περιφερειακά των πόλεων

 • πρωινό στη Λισσαβώνα και ημιδιατροφή στο Πόρτο

 • αρχηγός / συνοδός

 • μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 • ποτά στα δείπνα

 • αχθοφορικά & φιλοδωρήματα

 • δημοτικοί φόροι

 • ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 • ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
4
Λισσαβώνα Πορτογαλία
4
Πύργος Μπελέμ ή πύργος του Αγίου Βικεντίου
4
Παλάθιο Ρεάλ, Sintra, Πορτογαλία
4
Πύργος Μπελέμ Πορτογαλία
Κωδ: GAP506
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 09:00-15:00