Αεροπορική εκδρομή Golden Age 50 Plus: Πολωνία

7 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή

Αεροπορική εκδρομή Golden Age 50 Plus: Πολωνία

Τιμή ατόμου από
720
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Κρακοβία - Άουσβιτς - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα - Τσεστοχόβα - Βαρσοβία. 7ήμερη οργανωμένη αεροπορική εκδρομή στην Πολωνία Golden Age 50 Plus! Αεροπορικά εισιτήρια, φόροι αεροδρομίου, διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, ημιδιατροφή, μεταφορές, ξεναγήσεις πόλεων. Αναχωρήσεις: Αναμένονται
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Βαρσοβία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Βαρσοβία.  Άφιξη, μεταφορά στην πόλη και πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βαρσοβία

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Γραφικές γειτονιές, πανέμορφες πλατείες, υπαίθριες αγορές, γαστρονομία και μόδα με άποψη, έντονη πολιτιστική ζωή, δίνουν τον παλμό στην πόλη που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του πολέμου πιο δυνατή. H παλιά πόλη και τα παλάτια, οι καλλιτεχνικές γειτονιές και τα μουσεία, αλλά και τα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάνουν τη Βαρσοβία έναν μοναδικό προορισμό, γεμάτο αντιθέσεις. Θα δούμε την πολύχρωμη παλιά πόλη, το πάρκο Γουαζιένκι, με το άγαλμα του Σοπέν, το «παλάτι στο νερό», το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών. Θα δούμε ακόμη το Πανεπιστήμιο, το ναό του Σταυρού, όπου βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν, το προεδρικό μέγαρο, την Όπερα και τη στήλη του βασιλιά Σιγισμούνδου. Ακολουθεί το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο - το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί και το σπίτι της Μαρίας Κιουρί. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βαρσοβία - Τσεστοχόβα - Κρακοβία

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την ιερή πόλη – θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, την Τσεστοχόβα. Στην κεντρική εκκλησία της πόλης αυτής φυλάσσεται η μοναδική εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εκατομμύρια πιστοί απ’ όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό καταφθάνουν συνεχώς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παρθένου Μαρίας. Συνέχεια του ταξιδιού μας για την Κρακοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κρακοβία

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε το κάστρο Wawel, τον Καθεδρικό Ναό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.α.  Στην πιο μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπάρχουν πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, όπως η Bazylika Mariacka και ο Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κρακοβία - Βρότσλαβ (προαιρετική)

Πρωινό και αναχωρούμε προαιρετικά (50€ κατ' άτομο) για τη μοναδική πόλη Βρότσλαβ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η Βενετία της Πολωνίας» και είχε οριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Είναι χτισμένη σε 12 νησιά, πάνω στο ποτάμι Όντερ και υπήρξε πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο. Στην περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Πανεπιστήμιο. Επιστροφή  στην Κρακοβία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Αλατωρυχεία Βιελίτσκα - Άουσβιτς

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την Unesco. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους - περίπου 300χλμ εκ των οποίων 3,5χλμ είναι επισκέψιμα, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Άουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το πιο γνωστό σύμπλεγμα στρατοπέδων αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα:  Κρακοβία - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι 2020
Αναχωρήσεις Αναμένονται
Ξενοδοχεία (ή παρόμοια) Κρακοβία: Soray Wieliczka 3* Βαρσοβία: Holiday Park 3*
2κλινο Αναμένονται
1κλινο Αναμένονται

Αναμένονται οι νέες ώρες των πτήσεων και ο νέος τιμοκατάλογος λόγω των αλλαγών που έχουν υπάρξει μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • αεροπορικά εισιτήρια

 • φόροι αεροδρομίου

 • μία βαλίτσα ανά άτομο (23 κ.)

 • μια χειραποσκευή (8 κ.)

 • διαμονή σε ξενοδοχεία 3*

 • ημιδιατροφή

 • η είσοδος στο Άουσβιτς με τοπικό ξεναγό

 • αρχηγός / συνοδός

 • μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους - η είσοδος στα Αλατωρυχεία

 • ποτά στα γεύματα

 • αχθοφορικά & φιλοδωρήματα

 • δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (πληρώνεται επί τόπου)

 • ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 • ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
4
Κρακοβία Πολωνία
4
Βαρσοβία Πολωνία
4
Αλατωρυχεία Βιελίτσκα Πολωνία
4
Βαρσοβία Πολωνία
Κωδ: GAP504
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 09:00-15:00