Αεροπορική εκδρομή Χώρες της Βαλτικής

8 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή

Αεροπορική εκδρομή Χώρες της Βαλτικής

Τιμή ατόμου από
695
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
8ήμερη αεροπορική εκδρομή στις τρεις Χώρες της Βαλτικής: τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία. Βίλνιους, Κάουνας, Τρακάι, Ανάκτορο Ρούνταλε, Ρίγα, Σιγκούλντα/Κάστρο Τουράιντα, Ταλίν, Ταρτού. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, μεταφορές, εκδρομές, ημιδιατροφή. Αναχωρήσεις 2020: 22/8, 29/8, 5/9, 12/9 ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ
Περιγραφή

1η ημέρα : Αθήνα - Βίλνιους, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AIR BALTIC για την Ρίγα. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, την μεγαλύτερη μπαρόκ παλιά πόλη της Ευρώπης και ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και πολιτιστικά της κέντρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LIETUVA VILNIUS 4*. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βίλνιους - Κάουνας - Τρακάι - Βίλνιους

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε το γοητευτικό ιστορικό της κέντρο, θα επισκεφθούμε την πανέμορφη μπαρόκ εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια για να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον ολόλευκο Καθεδρικό ναό, την πανέμορφη γοτθική εκκλησία της Αγίας Άννας, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα ενός από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης κ.ά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πιο δημοφιλή τουριστική τοποθεσία της Λιθουανίας, την ιστορική πρωτεύουσά της Τρακάι, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους - το μοναδικό στην Ευρώπη Ιστορικό Εθνικό Πάρκο - και περιβάλλεται από λίμνες και δάση. Χρόνος για να επισκεφθούμε το επιβλητικό νησιωτικό κάστρο, έδρα των μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας κατά τον μεσαίωνα και επιστροφή στο Βίλνιους. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βίλνιους - Κάουνας - Ανάκτορο Ρούνταλε - Ρίγα

Σήμερα θα επισκεφθούμε την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, την Κάουνας, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των δύο μεγαλύτερων ποταμών της χώρας και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Την εποχή του μεσοπολέμου υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα και θεωρείται από τους Λιθουανούς η "αληθινή καρδιά" της πατρίδας τους. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης με τον "Λευκό Κύκνο", το πανέμορφο αναγεννησιακό κτίριο που χρησιμοποιήθηκε ως δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακή, κατοικία του τσάρου και δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το σπίτι του Περκούνας, που θεωρείται το πιο όμορφο γοτθικό κοσμικό κτίριο της πόλης και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στον γραφικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης. Αναχώρηση για την γοητευτική πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το ανάκτορο Ρούνταλε, το πιο σημαντικό και ξακουστό μπαρόκ παλάτι της χώρας και ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Άφιξη στην Ρίγα, την μεγαλύτερη και πιο ζωντανή μητρόπολη της Βαλτικής. Η Ρίγα είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα και θεωρείται το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Ευρώπης: η εντυπωσιακή και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων της - ένα μείγμα μεσαιωνικών, νεοκλασικών και αρ νουβό στοιχείων - είναι το αποτέλεσμα όλων των εποχών της πολυτάραχης ιστορίας της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE & SPA 4*. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρίγα, Ξενάγηση (Προαιρετική εκδρομή στη Γιούρμαλα)

Κατά τη διάρκεια της πρωινής ξενάγησής μας θα δούμε τη συνοικία με τα πιο όμορφα αρ νουβό κτίρια της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίρια. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό με ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα του κόσμου, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου - προστάτη της Ρίγας - το εντυπωσιακό κτίριο των Μαυροκέφαλων με το περίτεχνο ρολόι και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Απολαύστε το ρόφημά σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ και επισκεφθείτε την μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της Ευρώπης, για να δοκιμάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες μαζί με την τοπική μπύρα και άλλα τοπικά προϊόντα. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε προαιρετικά την λουτρόπολη Γιούρμαλα (έξοδα ατομικά), τη "Ριβιέρα της Βαλτικής" όπως αποκαλείται, για να θαυμάσετε την περίτεχνη ξύλινη αρχιτεκτονική της και το υπέροχο φυσικό της περιβάλλον. Επιστροφή στην Ρίγα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ρίγα - Σιγκούλντα/Κάστρο Τουράιντα - Ταλίν

Πρωινή αναχώρηση για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας χώρας, την Σιγκούλντα, όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Τουράιντα. Συνεχίζουμε για την Εσθονία, την τρίτη χώρα της "τριλογίας", όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τις Βαλτικές Χώρες. Τελικός μας προορισμός για σήμερα, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU SKY TALLINN 4*. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ταλίν, Ξενάγηση (Προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι)

Η σημερινή ξενάγησή μας αρχίζει από το τεράστιο πάρκο Καντριόργκ (Kadriorg), που σχεδίασε ο Μεγάλος Πέτρος για τη γυναίκα του Αικατερίνη. Αφού θαυμάσουμε το μπαρόκ πρώην θερινό ανάκτορό τους - σήμερα μουσείο Ευρωπαϊκής τέχνης - συνεχίζουμε προς το Song Festival Grounds, έναν τεράστιο υπαίθριο συναυλιακό χώρο σε μορφή όστρακου. Φθάνουμε στον λόφο Τουμπέα για να δούμε το κτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής κάστρο, το οποίο μετατράπηκε σε μπαρόκ παλάτι από τη Μεγάλη Αικατερίνη (νυν Κοινοβούλιο), τον έξοχα διατηρημένο Καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα και τον μεγαλοπρεπή ρωσικό ορθόδοξο ναό. Κατηφορίζουμε πεζοί προς την κεντρική πλατεία της Κάτω Πόλης - ένα "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής - όπου βρίσκεται το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό του, καθώς και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη και για αγορές (κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι, ξυλόγλυπτα). Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην γοητευτική "κόρη της Βαλτικής", την πανέμορφη πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι (2 ώρες με το γρήγορο καράβι, έξοδα ατομικά), για να γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης, στολισμένο με όμορφα κτίρια και πάρκα, αλλά και την πλατεία της ψαραγοράς δίπλα στο παλιό λιμάνι, όπου βρίσκεται η κεντρική υπαίθρια αγορά με την πληθώρα τοπικών λιχουδιών, αναμνηστικών και χειροποίητων δημιουργιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ταλίν - Ταρτού - Ρίγα

Πρωινή αναχώρηση για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας χώρας, την Σιγκούλντα, όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Τουράιντα. Συνεχίζουμε για την πανεπιστημιούπολη Ταρτού, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό της κέντρο. Εδώ θα δούμε το παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, την πανέμορφη πλατεία του Δημαρχείου, το "κεκλιμένο" σπίτι κ.ά. Συνεχίζουμε για την Ρίγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE & SPA 4*. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

8η ημέρα: Ρίγα - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Καλοκαίρι & Φθινόπωρο 2020
Αναχωρήσεις 22/8, 29/8, 5/9, 12/9
2κλινο 695 €
3ο άτομο 595 €
1κλινο 935 €
Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΙΓΑ-ΑΘΗΝΑ με Air Baltic

 • Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια

 • Ημιδιατροφή: μπουφέ πρόγευμα (6) και ένα δείπνο καθημερινά (7)

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος

 • Τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός - συνοδός

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Ταξιδιωτική ασφάλεια για τους εκδρομείς έως 75 ετών

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ανάκτορα και λοιπά αξιοθέατα

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ποτά/αναψυκτικά κτλ

 • Ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κτλ

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων 300€

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

Φωτογραφίες
3
Κάστρο στο Τρακάι, Λιθουανία
3
Ρίγα, Λετονία
3
Ταλίν, Εστονία
3
Κωδ: 50C2
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Τετάρτη: 09:00-17:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00-18:00

Σάββατο: 09:00-15:00