Loading...

Αεροπορική εκδρομή Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά στην Τυνησία 7 ημ. κωδ. 3PX2

Επισκόπηση
Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά στην Τυνησία 7 ημέρες με αναχώρηση 24/12 & 31/12!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Τύνιδα/Χαμμαμέτ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και άφιξη στην Τύνιδα. Η πόλη περιστοιχίζεται από τρεις λίμνες, την Μεδίνα και την μοντέρνα πόλη. Στο κέντρο βρίσκεται η λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και η πλατεία της Ανεξαρτησίας. Επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό με τα περίφημα ψηφιδωτά του. Αναχώρηση για τα παζάρια της πόλης, τα σούκς, και την περιήγηση της πόλης και επίσκεψη στα ερείπια της Αρχαία Καρχηδόνας που βρίσκεται στον ψηλό λόφο. Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τύνιδα/Χαμμαμέτ - Μοναστίρ - Σους - Τύνιδα/Χαμμαμέτ

Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος και θα αναχωρήσουμε για τα παραθαλάσσια θέρετρα της Μεσογείου. Θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, το Μοναστίρ και θα καταλήξουμε στην παραθαλάσσια πόλη της Σους όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο μεγάλο εμπορικό κέντρο και στα πολύχρωμα παζάρια της. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

3η ημέρα: Τύνιδα/Χαμμαμέτ - Καϊρουάν - Τοζέρ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση και ακολουθεί ξενάγηση στην ιερότερη πόλη (πρωτεύουσα των Αγκλαβιτών) της Τυνησίας, την Καϊρουάν που είναι η τέταρτη πιό θρησκευτική πόλη στον κόσμο μετά τη Μέκκα, τη Μεντίνα και τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη της πόλης, όπου θα δούμε το ιερό Τέμενος και στις δεξαμενές των Αγλαβιτων. Το μεγάλο Τζαμί θεωρείτε σαν το πλέον σεβαστό οικοδόμημα της Τυνησίας, με κυριότερα υλικά κατασκευής τους ακατέργαστους πλίνθους, το μάρμαρο και το κέδρινο ξύλο. Στην συνέχεια επίσκεψη σε εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών χαλιών με τους δετούς κόμπους, που προϋπήρξαν των Τυνησιακών χαλιών. Μετά θα αναχωρήσουμε για τον νότο, την όαση - παράδεισο της Τοζέρ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τοζέρ

Πρωινό και στη συνέχεια επίσκεψη της πόλης της Τοζέρ που είναι φημισμένη για την αρχιτεκτονική της και του Λαογραφικού μουσείου Ντάρ Σεράιτ όπου παρουσιάζονται σκηνές της καθημερινής ζωής της παλιάς Τυνησίας με μερικά έθιμα που ισχύουν ακόμη και σήμερα. Ο Τυνησιακός Νότος αποτελεί σήμερα ένα σημείο υπεροχής που ο Τουρισμός χρησιμοποιεί με επιτυχία. Όλες οι ανέσεις είναι εξασφαλισμένες μιας και υπάρχει σημαντική υποδομή. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο, σας έχουμε ετοιμάσει προαιρετική φολκλορική βραδιά με χορούς της κοιλιάς σε μια υπέροχη παραδοσιακή Βεδουίνικη τέντα μέσα στις τεράστιες φυτείες της όασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τοζέρ - Νέφτα - ορεινές οάσεις - Τοζέρ

Μετά το πρωινό ακολουθεί εκδρομή στην Όαση της Νεφτα που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα απο την όαση της Τοζέρ. Είναι η παλιά Ρωμαϊκή Αγκερσέλ Νεπτ με τις 152 φυσικές πηγές. Το ωραιότερο σημείο ονομάζεται Λα Κορπέι απ’όπου μπορούμε να θαυμάσουμε από ψηλά την όαση με τα γνωστά άσπρα σπίτια, τα μαραμπού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί απογευματινή προαιρετική εκδρομή με 4Χ4 στις ορεινές οάσεις που βρίσκονται σε ένα μοναδικό τοπίο πάνω στην οροσειρά του Ατλάντα, κατοικημένες από τα βάθη των αιώνων που προσφέρουν συναρπαστικές διαδρομές σε μέρη εξωτικά, ποικιλόμορφα που εμπνέουν τον επισκέπτη, ο οποίος πρέπει να ακολουθήσει επακριβώς τις οδηγίες των συνοδών. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Τοζέρ - Ντουζ - Ματμάτα - Ελ Τζεμ - Τύνιδα/Χαμμαμέτ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ντουζ γνωστή σαν πόρτα της Σαχάρας μέσω του Κεμπιλί και της λίμνης των αντικατοπτρισμών. Άφιξη στην Ντουζ που είναι το κέντρο της Νομαδικής φυλής που ονομάζεται Μραζικγ. Γύρω από την πόλη οι αμμόλοφοι προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα. Η Ντουζ είναι το ιδανικό σημείο για να πάρουμε μια γεύση από την ζωή των Καραβανιών κάνοντας μια προαιρετική βόλτα με τις καμήλες μέσα στην έρημο και τους αμμόλοφους, με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ερήμου, προσφέροντας έτσι στον εαυτό μας μια αξέχαστη εμπειρία. Αναχώρηση για τον βορρά. Στάση στο βερβερινικο χωριό Ματματα. Ενα χωριό γεμάτο κρατήρες που θυμίζει σεληνιακό τοπίο και όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματίσει πολλά χρόνια πριν. Σε αυτό τον τόπο βρίσκουμε τους Βερβερίνους μια φυλή γνωστή για για τον ξεχωριστό τρόπο ζωής, τη γλώσσα και τα δικά της ήθη και έθιμα. Πολλές οικογένειες ακόμα εξακολουθούν να ζουν μέσα στην γη. Μετά την επίσκεψη μας θα συνεχίσουμε για το Ελ Τζεμ όπου ακολουθεί ξενάγηση στο 6ο σε μέγεθος ρωμαικό αμφιθέατρο στον κόσμο που μπορούσε να συγκεντρώσει 30.000 επισκέπτες την στιγμή που το Κολλοσαίο της Ρώμης είχε χωρητικότητα 43.000 άτομα. Χτίστηκε το 230 μ.Χ. Σήμερα φιλοξενεί κάθε χρόνο Φεστιβάλ Μουσικής. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Τύνιδα/Χαμμαμέτ - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι Σίντι Μπου Σάιντ στο προάστιο της Τύνιδας, με τις επιβλητικές κατοικίες και ένα αξιοθαύμαστο πανόραμα. Χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.


Τιμές κατ΄άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

 • Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και με αντίθετη ροή χωρίς παραλείψεις.
 • Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και με 1 διανυκτέρευση στην Ντουζ και 2 στην Τοζέρ, αντί για 3 στην Τοζέρ
 • Οι διανυκτερεύσεις στην Τύνιδα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν στη Χαμμαμέτ.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά