Loading...

Αεροπορική εκδρομή στις χώρες της Βαλτικής

Τιμή ατόμου από
695
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 8ήμερη εκδρομή σε Ταλίν, Τάρτου, Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε, Σιγκούλντα, Ρίγα, Ανάκτορο Ρούνταλε, Λόφος των Σταυρών, Βίλνιους Κάστρο Τρακάι. Αναχωρήσεις 23 & 30/12. Αεροπορικά εισιτήρια με Air Baltic, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, πρωινό καθημερινά, μεταφορές, εκδρομές, αρχηγός - συνοδός. Τιμές για Γιορτές 2023 - 24.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Ταλίν

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη «βασίλισσα της Βαλτικής», το Ταλίν, με αύρα 13ου-14ου αιώνα και με πολλά μικρά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα στο ιστορικό του κέντρο (UNESCO). Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ταλίν

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, ξεκινώντας από την περιοχή του Λόφου Τουμπέα, όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα. Θα δούμε το Εσθονικό Κοινοβούλιο και το Ρωσικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, η μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία της πόλης. Συνεχίζουμε προς την κάτω συνοικία με τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την πάνω από την κάτω πόλη. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο Γοτθικό Δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περιηγηθούμε στο Μεσαιωνικό τμήμα. Ακολουθεί το πάρκο του παλατιού Κάντριοργκ (προαιρετική είσοδος) και ο παραλιακός δρόμος Birgitta. Τελευταίος μας σταθμός το μοναστήρι Αγίας Πιρίτας και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Επιστροφή στην πόλη, απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ταλίν (ελεύθερη μέρα)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα δρομάκια και να θαυμάσετε τους πύργους, τα εντυπωσιακά κτίρια και τις εκπληκτικές εκκλησίες. Διασχίστε το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης και απολαύστε μια μπίρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή. Ο συνοδός σας θα είναι στη διάθεσή σας να περπατήσετε μαζί την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ταλίν - Τάρτου - Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε - Σιγκούλντα - Ρίγα

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μέσα από μια διαδρομή με λίμνες, ποτάμια και άφθονο πράσινο για την πανεπιστημιούπολη Τάρτου. Θα θαυμάσουμε το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και τα αριστοκρατικά κτίρια. Συνεχίζουμε με το κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, του 13ου αιώνα και επίσκεψη στο καταπράσινο περιβάλλον της Σιγκούλντα, με την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, στην κοιλάδα του ποταμού Γκάουγια, γνωστή και ως «Ελβετία της Λετονίας». Θα δούμε τα σπήλαια στο ποτάμι και ακολουθεί η Ρίγα. Άφιξη νωρίς το βράδυ και προαιρετικά πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ρίγα - Μουσείο Αυτοκινήτων - Γιούρμαλα

Πρωινό και ξενάγηση στη Ρίγα. Ξεκινάμε από την πλατεία Δημαρχείου (Ratslaukums), στην «καρδιά» της παλιάς πόλης, με το άγαλμα του πολιούχου St. Roland, το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Μουσείο Κατοχής, το Μουσείο Επαγγελμάτων και την «Οικία των Μαυροκέφαλων». Ακολουθεί η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που χτίστηκε το 1209 και ολοκληρώθηκε το 1746. Θα περιηγηθούμε πεζή στα μεσαιωνικά λιθόστρωτα σοκάκια του ιστορικού κέντρου και θα δούμε την πλατεία του Καθεδρικού Ναού, χτισμένος το 1211 από τον επίσκοπο Αλβέρτο. Εσωτερικά του στεγάζεται το Μουσείο Ιστορίας της Ρίγας και το εντυπωσιακό εκκλησιαστικό όργανο. Σας προτείνουμε μια προαιρετική ρομαντική βαρκάδα στα κανάλια. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μουσείο Αυτοκινήτων. Πεζή περιήγηση στην παλιά πόλη και το απόγευμα μεταφορά στη λουτρόπολη Γιούρμαλα. Η πόλη έχει μια παραλία μήκους 33χλμ. με λευκή άμμο και χαρακτηρίζεται από την Art Nouveau αρχιτεκτονική της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ρίγα - Ανάκτορο Ρούνταλε - Λόφος των Σταυρών - Βίλνιους

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Ρούνταλε, όπου θα δούμε το ομώνυμο παλάτι και τον υπέροχο κήπο του, έργο του 18ου αιώνα. Συνεχίζουμε με το «Λόφο των Σταυρών», μια περιοχή προσκυνήματος περίπου 12χλμ. βόρεια της πόλης Σιαουλιάι. Με το πέρασμα των αιώνων, οι «προσκυνητές» άφηναν στο σημείο όλο και μεγαλύτερους σταυρούς, γλυπτά Λιθουανών πατριωτών, αγάλματα της Παναγίας και προσευχητάρια. Το 1990, σε μια προσπάθεια καταγραφής, το νούμερο άγγιζε τους 55.000, ενώ το 2006 είχε σχεδόν διπλασιαστεί. Ακολουθεί το Βίλνιους. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βίλνιους - Κάστρο Τρακάι

Πρωινό και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Θα θαυμάσουμε τον Ναό του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας. Ακολουθεί η περιοχή Τρακάι, περιτριγυρισμένη με περισσότερες από 200 φυσικές λίμνες, 14 τεχνητές και 21 μικρά νησάκια, με το ομώνυμο Κάστρο να δεσπόζει στη μέση μιας λίμνης. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη, χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις. Θα περιηγηθούμε πεζή στην οδό Pilies και θα φτάσουμε στο πρώτο και ιστορικό Πανεπιστήμιο του Βίλνιους. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου, με το εντυπωσιακό παρεκκλήσι του, την Πύλη της Dawn, με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και τη συνοικία Ουζούπης. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο των Θυμάτων της Γενοκτονίας, απέναντι από την πλατεία Lukiskes. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βίλνιους - Αθήνα

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Γιορτές 2023 - 24
Αναχωρήσεις 23 & 30/12 Early Booking 1 Early Booking 2 Κανονική τιμή
Δίκλινο 695 € 745 € 795 €
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών 535 € 535 € 535 €
Μονόκλινο 890 € 940 € 990 €
Φόροι + 300 € + 300 € + 300 €

Πτήσεις με Air Baltic

23/12

Αθήνα - Ρίγα

15:05 - 18:20

ΒΤ 612

23/12

Ρίγα - Βίλνιους

19:50 - 20:40

ΒΤ 347

30/12

Ταλίν - Ρίγα

08:55 - 09:45

ΒΤ 312

30/12

Ρίγα - Αθήνα

11:00 - 14:25

ΒΤ 611

Πτήσεις με Air Baltic

30/12

Αθήνα - Ρίγα

15:05 - 18:20

ΒΤ 612

30/12

Ρίγα - Ταλίν

19:50 - 20:40

ΒΤ 317

06/1

Βίλνιους - Ρίγα

08:55 - 09:45

ΒΤ 342

06/1

Ρίγα - Αθήνα

11:00 - 14:25

ΒΤ 611

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Air Baltic

 • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (3 Ταλίν Radisson Blu Hotel Olympia 4*, 2 Ρίγα Mercure Riga 4*, 2 Βίλνιους Novotel Vilnius 4* ή παρόμοια)

 • Πρωινό καθημερινά

 • Μεταφορές, εκδρομές βάσει προγράμματος

 • Επίσκεψη στα κάστρα Τουράιντε, Τρακάι και στο ανάκτορο Ρούνταλε

 • Εισιτήρια εισόδων (όπου αναφέρονται)

 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: + 300 € κατ' άτομο

 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Το Early Booking 1 ισχύει για κρατήσεις έως 2 μήνες πριν το ταξίδι για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 • Το Early Booking 2 ισχύει για κρατήσεις έως 1 μήνα πριν το ταξίδι και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες - 15ετίας) ή διαβατήριο.

 • Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

 • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής και των ωρών πτήσεων πριν την κράτηση.

Φωτογραφίες
5
Ταλλίν Εσθονία
5
Ταλίν, Εστονία
5
Ταλίν, Εστονία
5
Λιθουανία
Κωδ: 4
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά