Loading...

Αεροπορική εκδρομή στην Τυνησία - Μεγάλος γύρος οάσεων & ερήμου 8 ημέρες κωδ. 3P1

Επισκόπηση
Τυνησία - Γύρος οάσεων & ερήμου! 8 ημέρες με αναχώρηση κάθε Κυριακή έως και 10/3!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Τύνιδα - Χαμμαμέτ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Τύνιδα, την πόλη που λάμπει μέσα από 3.000 χρόνια ιστορίας και παραμένει ένα αιώνιο σταυροδρόμι των πολιτισμών, μορφοποιημένη από την αμίμητη δεξιοτεχνία των παιδιών της, τα διάφανα κύματα της Μεσόγειου και τον προγονικό ρυθμό της Αφρικής. Άφιξη στο αεροδρόμιο και υποδοχή από τον αντιπρόσωπό μας. 

2η ημέρα: Χαμμαμέτ 

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στη Χαμμαμέτ όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Αφιερωμένη στην ξεκούραση αλλά και στην πρώτη γνωριμία με την χώρα που θα μας φιλοξενήσει για την επόμενη εβδομάδα, η σημερινή μέρα! Το απόγευμα θα κάνουμε μια βόλτα-γνωριμία στην περιοχή της Χαμμαμέτ, όπου θα επισκεφθούμε την πόλη και θα σας δωθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε μόνοι σας τη δύναμή σας στα παζάρια μέσα στην παλιά Μεντίνα αλλά και να πιείτε παραδοσιακό, γευστικό τσάι με κουκουνάρια ή ελληνικό καφέ με κάρδαμο στο παραδοσιακό καφενέ δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα της Μεσογείου! Το βραδάκι μπορείτε να επισκεφθείτε τον πολυχώρο της Carthageland! Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Χαμμαμέτ - Μοναστίρ - Ελ Τζεμ - Ματμάτα - Ντουζ - Τοζέρ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τον Τυνησιακό Νότο. Επίσκεψη στο Κολοσσαίο του Ελ Τζεμ και στη συνέχεια αναχώρηση για την έρημο. Αφου περάσουμε δίπλα απο την Γκαμπές με την μοναδική παραθαλάσσια όαση της Τυνησίας Σενινί θα καταλήξουμε στο Βερβερίνικο χωριό Ματμάτα και τις τρώγλες του 6ου αιώνα, οι οποίες κατοικούνται ακόμη από τους τρωγλοδύτες. Επίσκεψη σε μια τρώγλη κα αναχώρηση για την Ντουζ. Γύρο από την πόλη οι αμμόλοφοι προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα. Η Ντουζ είναι το ιδανικό σημείο για να πάρουμε μια γεύση από την ζωή των Καραβανιών κάνοντας μια βόλτα με τις καμήλες (προαιρετικό) μέσα στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους, με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ανατολής ή της δύσης, προσφέροντας έτσι στον εαυτό μας μια αξέχαστη εμπειρία. Αναχώρηση για την Τοζέρ διαμέσου του Κεμπιλί και της αποξηραμένης λίμνης Ελ Τζεριντ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τοζέρ

Μετά το πρωινό επίσκεψη της πόλης της Τοζέρ που είναι τόσο φημισμένη για την αρχιτεκτονική της αλλά και της όασης, η οποιά είναι η μεγαλύτερη της Τυνησίας. Τα φοινικόδεντρα της παράγουν την καλύτερη ποιότητα χουρμάδων στον κόσμο, γνωστή και ως «Νεγκλέτ Νουρ». Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τοζέρ - Ορεινές Οάσεις - Νέφτα - Τοζέρ

Ο Τυνησιακός Νότος αποτελεί σήμερα ένα σημείο υπεροχής που ο τουρισμός χρησιμοποιεί με επιτυχία. Όλες οι ανέσεις είναι εξασφαλισμένες μιας και υπάρχει σημαντική υποδομή. Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στην Όαση της Νέφτα και στη συνέχεια προαιρετική εκδρομή με 4Χ4 στις ορεινές οάσεις που βρίσκονται σε ένα μοναδικό τοπίο πάνω στην οροσειρά του Ατλάντα (Στα σύνορά με την Αλγερία). Η κατάσταση στους δρόμους και τις πίστες προσφέρει συναρπαστικές διαδρομές σε μέρη εξωτικά, ποικιλόμορφα που εμπνέουν τον επισκέπτη ο οποίος πρέπει να ακολουθήσει επακριβώς τις οδηγίες των οδηγών στις πίστες της Σαχάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τοζέρ - Καϊρουάν - Σους - Μοναστίρ - Ελ Καντάουι - Χαμμαμέτ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το βορά. Άφιξη στην ιερότερη πόλης της Τυνησίας, την Καϊρουάν, που είναι η τέταρτη θρησκευτική πόλη στο μουσουλμανικό κόσμο μετά τη Μέκκα, Μεντίνα και τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη της πόλης, ξενάγηση στο ιερό Τέμενος, στις δεξαμενές των Αγλαβιτών, και επίσκεψη σε εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών χαλιών. Αναχώρηση για τα παραθαλάσσια θέρετρα όπου θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο στη Σους ή στο Πορτ Ελ Καντάουι. Μικρή περιήγηση επίσης στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, το Μοναστίρ και στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Χαμμαμέτ 

Αφιερωμένη στην ξεκούραση η σημερινή ημέρα και μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα παζάρια της πόλης για τις τελευταίες αγορές σας, ή το κέντρο θαλασσοθεραπείας του ξενοδοχείου για να επιλέξετε κάποια θεραπεία αναζοωγόνησης μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό! Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα: Χαμμαμέτ - Τύνιδα - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα. Ακολουθεί η ξενάγηση της Τύνιδας, σημαντικό κέντρο τουρισμού δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα αλλά κύριο λιμάνι και διεθνές αεροδρόμιο της Τυνησίας. Πάνω από 2.000.000 κάτοικοι ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα. Η πόλη περιστοιχίζεται από τρεις λίμνες, τη Μεδίνα και τη μοντέρνα πόλη. Στο κέντρο βρίσκεται η λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και η πλατεία της Ανεξαρτησίας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ανδαλουσιάνικο ψαροχώρι Σίντι Μπου Σάιντ με τις επιβλητικές κατοικίες και ένα αξιοθαύμαστο πανόραμα και αφού περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια του θα αναχωρήσουμε για τα παζάρια της πόλης, τα ‘’σούκς’’και την περιήγηση της πόλης. Επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό με τα περίφημα ψηφιδωτά και στα ερείπια της Αρχαίας Καρχηδόνας που βρίσκεται στον ψηλό λόφο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην περιοχή Du Lac ή αλλιώς νέα Τύνιδα, όπου και βρίσκεται το αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής για Αθήνα. 


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Tunis Air κάθε Κυριακή (Δευτέρα ξημερώματα)*
Δευτέρα Αθήνα - Τύνιδα TU 221 01:20 03:35
Κυριακή Τύνιδα - Αθήνα TU 220 21:20 00:35

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει, αν το επιβάλλουν οι συνθήκες, χωρίς καμία παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά