Loading...

Αεροπορική εκδρομή στην Τυνησία - Γύρος Οάσεων & Ερήμου

Τιμή ατόμου από
745
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη εκδρομή σε Τύνιδα, Χαμμαμέτ, Ελ Τζεμ, Ματμάτα, Τοζέρ, Νέφτα, Τεστούρ, Σίντι Μπου Σαΐντ. Αναχωρήσεις 01,08,15,29/5 & 05,12,15/6 & 10,17,31/7 & 07,10,14,21/8 & 04,08,21/9 & 05,16/10 . Διάρκεια 8/9 ημέρες σε Τύνιδα, Χαμμαμέτ, Μοναστίρ, Ελ Τζεντ, Ματμάμα, Ντους, Τοζερ, Καϊρουάν, Σους, Τεστούρ, Σίντι Μπου Σαΐντ. Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines, διαμονή σε ξενοδοχεία 5* με ημιδιατροφή καθημερινά, εκδρομές, ξεναγήσεις, αρχηγός. Τιμές για Μάιος - Οκτώβριος 2024.
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Τύνιδα

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μπροστά στα γκισέ της Aegean και πτήση για την Τύνιδα, πρωτεύουσα της Τυνησίας μιας χώρας που απετέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών με ιστορία 3000 ετών. Άφιξη, έλεγχος διαβατηρίων και μεταφορά με λεωφορείο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2 ημέρα: Τύνιδα – Χαμμαμέτ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό αντιπροσωπευτικό της τοπικής κουζίνας, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση και από την πρωτεύουσα, μια πόλη με δύο όψεις, τη μοντέρνα που περιλαμβάνει τις κεντρικές λεωφόρους, τα πολυτελή μαγαζιά, τα ψηλά αρτ ντεκό κτίρια και το παλιό τμήμα που αφορά στη Μεντίνα (παλιά οχυρωμένη πόλη), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα μικρά δαιδαλώδη σοκάκια, τα αραβικά σπίτια, τα χαμάμ τα τεμένη και τα γνωστά σουκς (παζάρια). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα ερειπωμένα, αλλά εντυπωσιακά τμήματα της Ρωμαϊκής Καρχηδόνας, πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας πριν από 2000 χρόνια. Στη συνέχεια, θα πάρουμε τον δρόμο για ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της χώρας που προσελκύει πάνω από 500.000 τουρίστες τον χρόνο τη Χαμμαμέτ στην περιοχή Jasmine. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χαμμαμέτ Μοναστίρ – Ελ Τζεμ - Ματμάτα – Τοζέρ

Μετά από το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για το νότιο τμήμα της χώρας, εκεί που τα χωριά των Βερβέρων, μαζί με την απεραντοσύνη της ερήμου και τις οάσεις με φοίνικες μας αποκαλύπτουν το πιο όμορφο και γραφικό κομμάτι της χώρας. Ο πρώτος μας σταθμός θα είναι στο τουριστικό θέρετρο Μοναστίρ, στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώτου προέδρου και αναμορφωτή και εκσυγχρονιστή της χώρας Χαμπίμπ Μπουργκίμπα. Μικρή στάση για φωτογραφίες στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης που βρίσκεται το μαυσωλείο του πρώην προέδρου στο οποίο είναι θαμμένος ο ίδιος καθώς και μέλη της οικογένειας του. Συνεχίζουμε για την Κωμόπολη Ελ - Τζεμ όπου θα επισκεφτούμε το περίφημο και καλά διατηρημένο ρωμαϊκό αμφιθέατρό της, που χτίστηκε το 230 μ. χ. και το οποίο στην εποχή του μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμα και 30.000 θεατές. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες. Στη συνέχεια, αφού περάσουμε έξω από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας τη Σφάξ, θα φτάσουμε στη Ματμάτα στο πιο ξερό και άγονο κομμάτι της χώρας, ένα τοπίο καθαρά σεληνιακό που θυμίζει κρατήρες ηφαιστείων. Εδώ θα εξερευνήσουμε τα διάσημα σπίτια των τρωγλοδυτών που έχουν χτιστεί υπόγεια για να προστατεύουν τους Βέρβερους από την έντονη ζέστη του καλοκαιριού. Τα χωριά των Βερβέρων είναι ανάμεσα στα πιο συναρπαστικά μέρη για εξερεύνηση στην Τυνησία. Ένα από αυτά τα υπέροχα χωριά με το ιδιαίτερο τοπίο αποτέλεσε το σκηνικό της ταινίας του Σπίλμπεργκ «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού» και του Λούκας «Ο πόλεμος των άστρω». Συνεχίζοντας μέσα από την πολύπλοκη οροσειρά Νταχάρ, θα περάσουμε έξω από την πόλη Κεμπιλί όπου βρίσκονται τα διοικητικά τμήματα του Νότου και θα διασχίσουμε τη φυσική αλμυρή, αποξηραμένη λίμνη Σοτ - Ελ – Τζερίντ, η επιφάνεια της οποίας είναι καλυμμένη με αλάτι όπου και θα θαυμάσουμε το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, κάνοντας και μια αναγκαία στάση για τις φωτογραφίες μας. Άφιξη στην Τοζέρ τη μεγαλύτερη φυσική όαση της χώρας με πάνω από 500.000 φοίνικες και χουρμάδες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

4η ημέρα: Τοζέρ - Oρεινές οάσεις - Νέφτα

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με jeep 4×4 από το ξενοδοχείο για τις φυσικές ορεινές οάσεις Chebika (Τσεμπίκα) και Tamerza (Ταμέρζα) που βρίσκονται στην οροσειρά του Άτλαντα κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, σ' ένα τοπίο σχεδόν σεληνιακό, όπως διαμορφώθηκε μετά την καταστροφή των χωριών από πλημμύρες το 1969. Στις περιοχές αυτές γυρίστηκαν κάποια στιγμιότυπα από την ταινία «Ο Άγγλος ασθενής». Αφού περπατήσουμε μέσα στην όαση Chebika και φωτογραφήσουμε το κατεστραμμένο χωριό Tamera, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσα από τις πίστες του Paris Dakar και με τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατεβαίνουν τους αμμόλοφους, προσφέροντας μια συναρπαστική εμπειρία, θα φτάσουμε στο Ουνγκίσμελ ή «λαιμό της καμήλας», όπως ονομάζεται η περιοχή, για να επισκεφτούμε το στούντιο και τα σκηνικά που άφησε πίσω του ο γνωστός σκηνοθέτη George Loukas, όταν γύρισε την ταινία «Ο πόλεμος των άστρων». Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και στη συνέχεια επίσκεψη στην πόλη - όαση Νέφτα και στο πιο όμορφο σημείο της πόλης, το Κορμπέι (καλάθι) για να φωτογραφήσουμε από ψηλά την Όαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα:Τοζέρ – βόλτα με καμήλες

Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και τη μικρή της αγορά, αλλά και για μια βόλτα (προαιρετικά με ατομικά έξοδα) με παϊτόνια (παραδοσιακές άμαξες) μέσα στην όαση για να δούμε πώς είναι η ζωή στο εσωτερικό της, αλλά και πώς μαζεύονται οι χουρμάδες με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Βόλτα με καμήλες πάνω στους αμμόλοφους, με τα γλυκά και ανεπανάληπτα χρώματα της ερήμου (προσφορά του διοργανωτή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνοι διανυκτέρευση

6η ημέρα: Τοζέρ - Καϊρουάν, Σους, Χαμμαμέτ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε, διασχίζοντας τις στέπες μέσω Γκάφσας, για να φτάσουμε στην βορειοανατολική πλευρά της χώρας που βρέχεται από την Μεσόγειο, και που κυριαρχούν το εύκρατο κλίμα και οι πολλοί ελαιώνες. Η πρώτη στάση θα είναι η πόλη του Καϊρουάν, που θεωρείται η ιερή πόλη της χώρας με έντονο αραβικό στοιχείο. Εδώ θα επισκεφτούμε το μεγάλο τέμενος του ιδρυτή της πόλης Όκμπα. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε από κοντά ένα από τα εργαστήρια των διάσημων χειροποίητων χαλιών που κατασκευάζονται στην πόλη του Καϊρουάν, και που διοχετεύονται στην υπόλοιπη χώρα καθώς και στο εξωτερικό. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Σους η οποία μαζί με το Μοναστίρ και την Χαμμαμέτ αποτελούν τα πιο φημισμένα παραθεριστικά θέρετρα που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες απ' όλο τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε για τη Χαμμαμέτ αφού απολαύσουμε πρώτα μια πανοραμική θέα από το πλούσιο προάστιο της Σους, το Πορτ- Ελ - Καντάουι (λιμάνι) με τα πολλά ξενοδοχεία και τις όμορφες μονοκατοικίες όπου διαμένει η υψηλή κοινωνική τάξη. Άφιξη στην Χαμμαμέτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Χαμμαμέτ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε από κοντά το κέντρο της Χαμμαμέτ. Η πόλη που αρχικά έγινε γνωστή για το μεγάλο αριθμό χαμάμ (παραδοσιακά μαυριτανικά δημόσια λουτρά) έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά κέντρα της Τυνησίας, έχοντας κατά καιρούς κερδίσει την προτίμηση μεγάλων συγγραφέων και ζωγράφων. Ένα από τα αξιοθέατά της είναι η Μεντίνα, η μικρή αλλά καλά διατηρημένη παλιά οχυρωμένη πόλη του 9ου αιώνα πόλη με τα στενά σοκάκια όπως σε όλες τις παλιές αραβικές οχυρωμένες πόλεις. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, φωτογραφίες ή για κάποιες τελευταίες σας αγορές στα γνωστά παζάρια (σουκς). Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το τσάι με μέντα - δυόσμο και κουκουνάρι ή αμύγδαλο ή να πείτε το τούρκικο καφέ ή και να καπνίσετε ναργιλέ σε ένα παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα και εφάπτεται με τα τείχη της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Μπορείτε να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου ή να ακολουθήσετε ένα από τα οργανωμένα προγράμματα θαλασσοθεραπείας (με ατομικά σας έξοδα). ΔΩΡΟ Χαμάμ στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Χαμμαμέτ - Τεστούρ- Σίντι Μπου Σαΐντ – Πτήση για Αθήνα

Μετά το πρωινό μας και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο, θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε δύο ακόμα από τα πιο όμορφα μέρη της Τυνησίας. Πρώτα θα επισκεφτούμε το Τεστούρ γνωστό κατά την ρωμαϊκή περίοδο ως Tichillia που σημαίνει το πράσινο γρασίδι, ονομασία που δόθηκε από τις φυλές των Βερβέρων στην περιοχή. Θεωρείται ένα απόλυτο κρυμμένο στολίδι, κληρονομιά ενός Ανδαλουσιάνικου πολιτισμού που υπόσχεται μια καθηλωτική εμπειρία. Στη συνέχεια στον δρόμο για την Τύνιδα, θα επισκεφθούμε το όμορφο προάστιο της πρωτεύουσας το γνωστό Σίντι Μπου Σάιντ, αγαπημένο τόπο καλλιτεχνών και ζωγράφων με την Ανδαλουσιανικη αρχιτεκτονική και σπίτια με αποχρώσεις σε άσπρο και μπλε που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα όμορφα σοκάκια, για φωτογραφίες ή να πιείτε το τσάι ή τον καφέ σας σ' ένα από τα πιο παλιά καφέ της χώρας το cafe de nattes. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο (προσφορά του διοργανωτή) και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Τύνιδας, από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για Ελλάδα.

9η ημέρα: Πρωινή άφιξη στην Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Μάιος - Οκτώβριος 2024
1, 8, 15, 29/5 & 5, 12, 15/6 & 10,17,31/7 & 07,10,14,21/8 & 04,08,21/9 & 05,16/10

Πτήσεις με Aegean Airlines

Αναχώρηση

A3 734

Αθήνα – Τύνιδα

23:45-23:55

Επιστροφή

A3 735

Τύνιδα – Αθήνα

01:10-05:00

Παροχές

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα - Τύνιδα - Αθήνα με Aegean Airlines

 • Επτά συνολικά διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχεία όπως παρακάτω ή παρόμοια:

 • Mία διανυκτέρευση στην Τύνιδα Hotel Mouradi Africa 5* ή παρόμοιο

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στη Χαμμαμέτ Hotel Al Hambra Thalasso 5*

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στην Τοζέρ Hotel Palm Beach Palace 5*

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της ημέρας άφιξης) .

 • Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια εξωτερικού

 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

 • Είσοδοι στα μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα που αναγράφονται στο πρόγραμμα

 • ΔΩΡΟ: Χαμάμ στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου στη Χαμμαμέτ

 • ΔΩΡΟ: Βολτα με καμήλες στην έρημο

 • ΔΩΡΟ: Δείπνο σε εστιατόριο την τελευταία ημέρα πριν την πτήση επιστροφής στην Αθήνα

 • Έμπειρος επίσημος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός

 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: +280€

 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: +25€ (πληρώνονται υποχρεωτικά τοπικά)

 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων

 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Λεπτομέρειες

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι.

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Για το ταξίδι σας απαιτείται διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.

Φωτογραφίες
8
Καραβάνι με καμήλες
8
Τυνησία καμήλες
8
Τυνησία, ανδαλουσιανό χωριό
8
Τυνησία, όαση στην Σαχάρα
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά