Loading...

Αεροπορική εκδρομή στην Πανόραμα Συρίας 8 ημέρες Πάσχα 20PE2

Επισκόπηση
Πανόραμα Συρίας 8 ημέρες με αναχώρηση 22/4! Δαμασκός - Σεϋντνάγια - Μααλούλα - Παλμύρα - Κάστρο των Ιπποτών - Xαμά - Σερντζίλλα - Απάμεια - Αλέππο! Διανυκτερεύσεις: 1 Παλμύρα - 3 Δαμασκός - 1 Χαμά - 2 Αλέππο
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Δαμασκός - Σεϋντνάγια - Μααλούλα - Παλμύρα

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για τη Δαμασκό. Άφιξη, τακτοποίηση βίζας, παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο πούλμαν. Οδική αναχώρηση για την Παλμύρα, το «Μαργαριτάρι της Ερήμου». Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε δύο σημαντικά χωριά - μνημεία για τη Χριστιανοσύνη. Πρώτος σταθμός στο μοναστηριακό συγκρότημα της Σεϋντνάγια, που έχτισε ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός τον 6ο αιώνα και στο οποίο φυλάσσεται μία από τις τρεις εικόνες της Παναγίας, τις οποίες ζωγράφισε ο Απόστολος Λουκάς. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μααλούλα, το γραφικό χριστιανικό χωριό, όπου οι κάτοικοι μιλούν μέχρι σήμερα μία διάλεκτο της αραμαϊκής, της γλώσσας που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός. Εδώ θα μάθουμε για την τραγική ιστορία της Αγίας Θέκλας, θα επισκεφθούμε το φαράγγι δια μέσου του οποίου δραπέτευσε από τους διώκτες της και θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην επίσκεψη του Μοναστηριού, όπου και βρίσκεται ο τάφος της. Αναχώρηση από τη Μααλούλα για την Παλμύρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο σε τέντα Βεδουίνων με παραδοσιακή μουσική. Διανυκτέρευση στην Παλμύρα.

2η ημέρα: Παλμύρα - Κάστρο των Ιπποτών - Δαμασκός

Πρόγευμα. Η Παλμύρα, γνωστή και ως Τάντμορ, η ισχυρή και οικονομικά ακμάζουσα πρωτεύουσα του κράτους που ίδρυσε η φιλόδοξη Βασίλισσα Ζηνοβία, υπήρξε σημαντικότατο εμπορικό κέντρο που κρατούσε τον έλεγχο των καραβανιών πάνω στο “Δρόμο του Μεταξιού” στη Μέση Ανατολή. Υπό την ηγεσία της βασίλισσας Ζηνοβίας, έφτασε στο σημείο να αψηφήσει και να αντισταθεί στον πανίσχυρο ρωμαϊκό στρατό. Νικήθηκε όμως και αλυσοδεμένη με χρυσές αλυσίδες μεταφέρθηκε στη Ρώμη, όπου και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της. Θα περιηγηθούμε στον τεράστιο υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης, με επίκεντρα του ενδιαφέροντος το Ναό του Μπελ (του Θεού Ήλιου), τα ερείπια των εμπορικών και διοικητικών κτιρίων, την κιονόστοιχη Ευθεία Οδό με την αγορά, το Τετράπυλο συγκρότημα, το Θέατρο, τα λουτρά της Ζηνοβίας, την Αψίδα του Θριάμβου και την κοιλάδα - νεκρόπολη με τους πυργόσχημους και υπόγειους τάφους. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές Κάστρο των Ιπποτών, το αρχιτεκτονικό οχυρωματικό αριστούργημα των Σταυροφόρων, το καλύτερα διατηρημένο κάστρο σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Οι στάβλοι, η κουζίνα και η αχανής τραπεζαρία, οι κοιτώνες, τα μπάνια, τα διπλά τείχη, η μεγάλη τάφρος, οι πύργοι και τέλος η μεγάλη αίθουσα των συμποσίων με την γοτθική αρχιτεκτονική θα μας μεταφέρουν έστω και για λίγο στη σκοτεινή εποχή του Μεσαίωνα. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Δαμασκό, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Μετά το δείπνο μεταφορά στην Εκκλησία για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Αναστάσιμη Λειτουργία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Δαμασκός

Πρόγευμα. Στην προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί ξενάγηση θα γνωρίσουμε τη συριακή πρωτεύουσα που θεωρείται η παλαιότερη κατοικημένη πόλη του κόσμου. Αρχικά θα επισκεφθούμε τους θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου – ένα από τα πλουσιότερα του κόσμου. Συνεχίζουμε την ξενάγηση της Δαμασκού με την επίσκεψη στο Τζαμί των Ομαγιαδών (995 μ.Χ.), το τέταρτο κατά σειρά ιερότερο τζαμί των μουσουλμάνων, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο Τάφος με την κάρα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Ακολουθούν επισκέψεις στο παλάτι του Αζέμ, που έχουν μετατραπεί σε αριστουργηματικό λαογραφικό μουσείο με δωμάτια, στα οποία βλέπουμε αναπαραστάσεις των επαγγελμάτων και της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Δαμασκού κατά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.Στη συνέχεια ακολουθεί περιήγηση στη χριστιανική πλευρά της πόλης. Θα δούμε την Via Recta (Ευθεία Οδός), το Χριστιανικό και Εβραϊκό τομέα της παλαιάς πόλης στην οποία περπάτησε ο Απόστολος Παύλος, σήμερα γεμάτη από μαγαζιά με παραδοσιακά είδη καθημερινής χρήσης, αλλά και καταστήματα λαϊκής τέχνης και χαλιών, χρυσοχοεία, μπακίρια κλπ. Εδώ θα θαυμάσουμε την Εκκλησία-Κατακόμβη και οικία του Αγίου Ανανία, όπου ξαναβρήκε το φως του ο μεγάλος Απόστολος καθώς και το παράθυρο, στα μεγάλα τείχη της Δαμασκού, από το οποίο δραπέτευσε. Η ξενάγησή μας σήμερα θα τελειώσει στα κλειστά παζάρια Χαμιντιέ (Σουκς) της Δαμασκού, όπου θα βρούμε μωσαϊκά, φίλντισι, μεταξωτά υφάσματα και μπροκάρ, μπαχαρικά, φυσητό γυαλί, ναργιλέδες, ασημικά και χρυσαφικά. Το βράδυ δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δαμασκός - Χαμά

Πρόγευμα και λίγος χρόνος ελεύθερος για μία τελευταία βόλτα στην πόλη της Δαμασκού πριν την αναχώρησή μας για τη Χάμα. Άφιξη στη Χάμα το απόγευμα, μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Συρίας, με τον Ορόντη ποταμό να περνά από το κέντρο της, όπου θα θαυμάσουμε τους πανάρχαιους υδρόμυλους, του ποταμού Ορόντη, <Νόριες>. Οι υδρόμυλοι αυτοί είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για την αλληλεπίδραση των πολιτισμών, αφού τους ίδιους ακριβώς νερόμυλους θα συναντήσουμε και στη μακρινή Νότια Κίνα. Θα επισκεφθούμε επίσης και την τοπική πλούσια αγορά της. Τακτοποίηση, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Χαμά - Απάμεια - Σερντζίλλα - Αλέππο

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την αρχαία Απάμεια που έχτισε ο Σέλευκος Νικάτωρ και στην οποία έδωσε το όνομα της Περσίδας συζύγου του. Θα περπατήσουμε στην αναστηλωμένη κιονόστοιχη Ευθεία Οδό, που εκτείνεται σε μήκος 1.800 μ και στην οποία θα παρατηρήσουμε τρεις διαφορετικούς ρυθμούς στους κίονες που την περιβάλλουν. Ύστερα θα μεταφερθούμε στη νεκρή πόλη Σερντζίλλα, μία από τις 800 Νεκρές Πόλεις της Βορειοδυτικής Συρίας. Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει αυτές τις πόλεις, αφού δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες για το πως και πότε εγκαταλείφθηκαν από τους κατοίκους τους και κάτω από ποιες συνθήκες, κατά την περίοδο της Βυζαντινής κυριαρχίας (5ος – 7ος αι). Αφήνοντας πίσω μας την ιστορική Σερντζίλλα θα μεταβούμε στο Αλέππο. Τακτοποίηση, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Αλέππο - Μονή Αγίου Συμεών Στυλίτη - Αλέππο

Πρόγευμα. Αρχικά και σε κοντινή απόσταση από το Αλέππο θα επισκεφτούμε τις αρχαιότητες της ακριτικής Βυζαντινής τοποθεσίας του μοναστηριού του Αγίου Συμεών του Στυλίτη. Ο Άγιος Συμεών ο Στυλίτης έζησε 42 χρόνια πάνω σε μία κολώνα, γύρω από την οποία χτίστηκε αργότερα η εκκλησία, δεύτερη σε μέγεθος στη Βυζαντινή αυτοκρατορία, μετά από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Θα επισκεφθούμε το Βαπτιστήριο, τα ερείπια των κοιτώνων των μοναχών, καθώς και το οίκημα ταφής τους, το οποίο όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν ποτέ. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στο Αλέππο για την ξενάγηση της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Συρίας. Αυτή η μυθική πόλη με το ένδοξο ιστορικό παρελθόν χρονολογείται από την 3η χιλιετηρίδα π.Χ και θεωρείται μία από τις ωραιότερες πόλεις της Συρίας. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη Ακρόπολη, το οχυρωματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα των Αράβων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Η αναστηλωμένη μεγάλη Αίθουσα του Θρόνου θα μας αφήσει πραγματικά άφωνους. Τέλος θα καταλήξουμε στα κλειστά παζάρια του Αλέππο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Αλέππο

Πρόγευμα. Η μέρα σήμερα είναι ελεύθερη στη διάθεσή σας για μία βόλτα στην πόλη ή για τα τελευταία ψώνια σας στα σουκ (παζάρια) με το βιβλικό τους χρώμα και τα ατέλειωτα σοκάκια, που σαν λαβύρινθος απλώνονται σε μήκος 11 περίπου χιλιομέτρων. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και αναχώρηση τα ξημερώματα για το αεροδρόμιο. Τα δωμάτια θα είναι στη διάθεσή σας έως και την αναχώρηση για το αεροδρόμιο.

8η ημέρα: Aλέππο - Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

    Πτήσεις με Syrian Air
 Αθήνα - Δαμασκός RB 432  10:00  12:00 
  Αλέππο - Αθήνα RB 431  06:50  09:00 

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή είναι απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον δίμηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.


Η σειρά εκτελέσεως του προγράμματος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς καμιά παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά