Loading...

Αεροπορική εκδρομή στη Συρία Πάσχα 7 ημέρες κωδ. 25PE2

Επισκόπηση
Πανόραμα Συρίας 7 ημέρες με αναχώρηση 22/4 και προαιρετική μονοήμερη εκδρομή στο Λίβανο! Δαμασκός - Μααλούλα - Χομς - Χαμά - Απάμεια - Αλέππο - Παλμύρα - Μπόσρα - Μπαάλμπεκ - Βηρυτός!  Διανυκτερεύσεις: 2 Χομς - 4 Δαμασκός
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Δαμασκός - Μααλούλα - Κάστρο Ιπποτών - Άγιος Γεώργιος - Xομς

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για Δαμασκό. Άφιξη και ξεκινάμε για την επιβλητική Μααλούλα, όπου οι κάτοικοι εξακολουθούν ως σήμερα να μιλούν την αραμαϊκή, τη γλώσσα του Χριστού. Εκεί επισκεπτόμαστε το Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην περιοχή της Μαρμαρίτας (βουνό των Χριστιανών) για να επισκεφτούμε το Κάστρο των Ιπποτών, ένα από τα πιο σημαντικά και καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα, που κτίστηκε από τους σταυροφόρους τον 11ο-12ο αιώνα. Γεύμα. Ακολουθεί επίσκεψη στο βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 5ου αιώνα. Τέλος φθάνουμε στην πόλη Χομς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Χομς - Xαμά - Απάμεια - Αλέππο - Χομς

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πόλη Χαμά με τους ονομαστούς νερόμυλους. Ολιγόλεπτη στάση για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για τη Μακεδονική Απάμεια, πρωτεύουσα του Σέλευκου Νικάτορα και έναν από τους εντυπωσιακότερους αρχαιολογικούς χώρους της Συρίας. Επόμενη στάση, στη δεύτερη σε μέγεθος και ιστορική σημασία πόλη της Συρίας το Χαλέπι ή Αλέππο, επίσκεψη στο Κάστρο και τη Σκεπαστή Αγορά, τη μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά του αραβικού κόσμου. Γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στη Χομς. Το βράδυ μετάβαση σε ορθόδοξο ναό για την Ανάσταση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χομς - Παλμύρα - Δαμασκός

Aναχώρηση νωρίς το πρωί για την πιο αξιόλογη από αρχαιολογικής σημασίας περιοχή της χώρας, την Παλμύρα, τη Νύμφη της Ερήμου. H Αψίδα του Θριάμβου, η οδός των Στηλών, το Θέατρο, τα Λουτρά, η Αγορά, το Τετράπυλο, κ.α. μαρτυρούν ότι ο Ελληνικός πολιτισμός και η Τέχνη δεν έχει σύνορα. Εορταστικό γεύμα σε βεδουίνικη τέντα. Επιστροφή στη Δαμασκό, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δαμασκός

Μετά το πρωινό ξεκινάμε με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δαμασκού. Στη συνέχεια διασχίζοντας την Ευθεία Οδό, το δρόμο που πέρασε ο Απόστολος Παύλος και αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων, θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι του Αγίου Ανανία. Επίσκεψη στην Παλιά Πόλη, τη Σκεπαστή Αγορα. Στη συνέχεια περνώντας από τη Ρωμαϊκή Αψίδα του Θριάμβου, φθάνουμε στο πιο εξέχον ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο της Δαμασκού, το Μεγάλο Τέμενος των Ομεϊάδων. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Δαμασκός - Μπόσρα - Δαμασκός

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Μπόσρα, η οποία βρίσκεται στο νότο της χώρας. Εκεί θα ξεναγηθούμε σε έναν εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο, όπου θα θαυμάσουμε και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα Ρωμαϊκά θέατρα στον κόσμο. Επιστροφή στη Δαμασκό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Δαμασκός - προαιρετική εκδρομή στο Λίβανο

Ελεύθερη ημέρα για αγορές. Εναλλακτικά πραγματοποιείται προαιρετική, μονοήμερη εκδρομή στο Λίβανο. Πρώτη στάση στο Μπαάλμπεκ με τους φημισμένους ναούς, συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση της Βηρυτού. Γεύμα. Επιστροφή το βράδυ στη Δαμασκό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Δαμασκός - Αθήνα

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή καθώς και την παραδοσιακή αγορά. Δείπνο. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή είναι απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον δίμηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.


Η σειρά εκτελέσεως του προγράμματος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς καμιά παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά