Αεροπορική εκδρομή στη Συρία κωδ. 25PE1

Αεροπορική εκδρομή

Αεροπορική εκδρομή στη Συρία κωδ. 25PE1

Επισκόπηση
4ήμερος Πασχαλινός γύρος Συρίας με αναχώρηση 22/4! Δαμασκός - Μααλούλα - Κάστρο Ιπποτών - Άγιος Γεώργιος - Χομς - Χαμά - Απάμεια - Αλέππο - Παλμύρα! Διανυκτερεύσεις: 1 Δαμασκός - 2 Χομς
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Δαμασκός - Μααλούλα - Κάστρο Ιπποτών - Άγιος Γεώργιος - Xομς

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για Δαμασκό. Άφιξη και ξεκινάμε για την επιβλητική Μααλούλα, όπου οι κάτοικοι εξακολουθούν ως σήμερα να μιλούν την αραμαϊκή, τη γλώσσα του Χριστού. Εκεί επισκεπτόμαστε το Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην περιοχή της Μαρμαρίτας (βουνό των Χριστιανών) για να επισκεφτούμε το Κάστρο των Ιπποτών, ένα από τα πιο σημαντικά και καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα, που κτίστηκε από τους σταυροφόρους τον 11ο-12ο αιώνα. Γεύμα. Ακολουθεί επίσκεψη στο βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 5ου αιώνα. Τέλος φθάνουμε στην πόλη Χομς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Χομς - Xαμά - Απάμεια - Αλέππο - Χομς

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πόλη Χαμά με τους ονομαστούς νερόμυλους. Ολιγόλεπτη στάση για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για τη Μακεδονική Απάμεια, πρωτεύουσα του Σέλευκου Νικάτορα και έναν από τους εντυπωσιακότερους αρχαιολογικούς χώρους της Συρίας. Επόμενη στάση στη δεύτερη σε μέγεθος και ιστορική σημασία πόλη της Συρίας, το Χαλέπι ή Αλέππο, επίσκεψη στο Κάστρο και τη Σκεπαστή Αγορά, τη μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά του αραβικού κόσμου. Γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στη Χομς.Το βράδυ μετάβαση σε ορθόδοξο ναό για την Ανάσταση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χομς - Παλμύρα - Δαμασκός

Aναχώρηση νωρίς το πρωί για την πιο αξιόλογη από αρχαιολογικής σημασίας περιοχή της χώρας, την Παλμύρα, τη Νύμφη της Ερήμου. H Αψίδα του Θριάμβου, η οδός των Στηλών, το Θέατρο, τα Λουτρά, η Αγορά, το Τετράπυλο, κ.α. μαρτυρούν ότι ο Ελληνικός πολιτισμός και η Τέχνη δεν έχει σύνορα. Εορταστικό γεύμα σε βεδουίνικη τέντα. Επιστροφή στη Δαμασκό, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Δαμασκός

Μετά το πρωινό ξεκινάμε με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δαμασκού. Στη συνέχεια διασχίζοντας την Ευθεία Οδό, το δρόμο που πέρασε ο Απόστολος Παύλος και αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων, θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι του Αγίου Ανανία. Επίσκεψη στην Παλιά Πόλη, τη Σκεπαστή Αγορα. Στη συνέχεια περνώντας από τη Ρωμαϊκή Αψίδα του Θριάμβου, φθάνουμε στο πιο εξέχον ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο της Δαμασκού.Τέλος μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή είναι απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον δίμηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.


Η σειρά εκτελέσεως του προγράμματος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς καμιά παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 09:00-15:00