Loading...

Αεροπορική εκδρομή στη Συρία 8ημ. 25η Μαρτίου κωδ. 20P2

Επισκόπηση
Συρία 8 ημέρες με αναχώρηση 25η Μαρτίου! Δαμασκός - Σεϋντνάγια - Μααλούλα - Παλμύρα - Xάμα - Αλέππο - Σερντζίλλα - Απάμεια - Κάστρο των Ιπποτών! Διανυκτερεύσεις: 1 Παλμύρα - 1 Χάμα - 2 Αλέππο - 3 Δαμασκός
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Δαμασκός - Σεϋντνάγια - Μααλούλα - Δαμασκός

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αφιξη στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό. Τακτοποίηση βίζας, παραλαβή αποσκευών και μεταφορά στο πούλμαν. Σήμερα θα επισκεφθούμε δύο σημαντικά χωριά - μνημεία για τη Χριστιανοσύνη. Πρώτος σταθμός στο μοναστηριακό συγκρότημα της Σεϋντνάγια, που έχτισε ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός τον 6ο αιώνα και στο οποίο φυλάσσεται μία από τις τρεις εικόνες της Παναγίας, τις οποίες ζωγράφισε ο Απόστολος Λουκάς. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μααλούλα, το γραφικό χριστιανικό χωριό, όπου οι κάτοικοι μιλούν μέχρι σήμερα μία διάλεκτο της αραμαϊκής, της γλώσσας που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός. Εδώ θα μάθουμε για την τραγική ιστορία της Αγίας Θέκλας, θα επισκεφθούμε το φαράγγι δια μέσου του οποίου δραπέτευσε από τους διώκτες της και θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην επίσκεψη του Μοναστηριού, όπου και βρίσκεται ο τάφος της. Επιστροφή στη Δαμασκό. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Δαμασκός

Πρόγευμα. Στην προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί ξενάγηση θα γνωρίσουμε τη συριακή πρωτεύουσα που θεωρείται η παλαιότερη κατοικημένη πόλη του κόσμου. Αρχικά θα επισκεφθούμε τους θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου - ένα από τα πλουσιότερα του κόσμου. Συνεχίζουμε την ξενάγηση της Δαμασκού με την επίσκεψη στο Τζαμί των Ομαγιαδών (995 μ.Χ.), το τέταρτο κατά σειρά ιερότερο τζαμί των μουσουλμάνων, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο Τάφος με την κάρα του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή. Ακολουθούν επισκέψεις στο παλάτι του Αζέμ, που έχουν μετατραπεί σε αριστουργηματικό λαογραφικό μουσείο με δωμάτια, στα οποία βλέπουμε αναπαραστάσεις των επαγγελμάτων και της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Δαμασκού κατά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια ακολουθεί περιήγηση στη χριστιανική πλευρά της πόλης. Θα δούμε την Via Recta (Ευθεία Οδός), το Χριστιανικό και Εβραϊκό τομέα της παλαιάς πόλης στην οποία περπάτησε ο Απόστολος Παύλος, σήμερα γεμάτη από μαγαζιά με παραδοσιακά είδη καθημερινής χρήσης, αλλά και καταστήματα λαϊκής τέχνης και χαλιών, χρυσοχοεία, μπακίρια κλπ. Εδώ θα θαυμάσουμε την Εκκλησία-Κατακόμβη και οικία του Αγίου Ανανία, όπου ξαναβρήκε το φως του ο μεγάλος Απόστολος καθώς και το παράθυρο, στα μεγάλα τείχη της Δαμασκού, από το οποίο δραπέτευσε. Η ξενάγησή μας σήμερα θα τελειώσει στα κλειστά παζάρια Χαμιντιέ (Σουκς) της Δαμασκού, όπου θα βρούμε μωσαϊκά, φίλντισι, μεταξωτά υφάσματα και μπροκάρ, μπαχαρικά, φυσητό γυαλί, ναργιλέδες, ασημικά και χρυσαφικά. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Δαμασκός

Πρόγευμα. Η μέρα σήμερα είναι στη διάθεσή σας για μία τελευταία βόλτα στη Δαμασκό ή για ψώνια στα πολύβουα, πολύχρωμα παζάρια της. Εμείς σας προτείνουμε την μισής ημέρας εκδρομή στην Μπόσρα (120 χλμ. από Δαμασκό), πρωτεύουσα της Συρίας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τραϊανού, όπου θα θαυμάσουμε το καλύτερα διεθνώς διατηρημένο θέατρο της αρχαιότητας. Μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν τα υπολείμματα του αρχαίου Νυμφαίου και η πύλη των Ναβαταίων, το μοναδικό προ-ρωμαϊκό εντός της Συρίας κτίσμα που σώζεται έως τις μέρες μας, τα ερείπια βυζαντινού ναού του 512 μ.Χ. και το τζαμί Αλ Μαμπράκ, που μνημονεύει το πέρασμα του Μωάμεθ από την πόλη. Επιστροφή στη Δαμασκό το απόγευμα και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δαμασκός - Παλμύρα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την καρδιά της Συριακής ερήμου, την Παλμύρα, το "Μαργαριτάρι της Ερήμου". Η Παλμύρα, γνωστή και ως Τάντμορ, η ισχυρή και οικονομικά ακμάζουσα πρωτεύουσα του κράτους που ίδρυσε η φιλόδοξη Βασίλισσα Ζηνοβία, υπήρξε σημαντικότατο εμπορικό κέντρο που κρατούσε τον έλεγχο των καραβανιών πάνω στο "Δρόμο του Μεταξιού" στη Μέση Ανατολή. Υπό την ηγεσία της βασίλισσας Ζηνοβίας, έφτασε στο σημείο να αψηφήσει και να αντισταθεί στον πανίσχυρο Ρωμαϊκό στρατό. Νικήθηκε όμως και αλυσοδεμένη με χρυσές αλυσίδες μεταφέρθηκε στη Ρώμη, όπου και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της. Θα περιηγηθούμε στον τεράστιο υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης, με επίκεντρα του ενδιαφέροντος το Ναό του Μπελ (του Θεού Ήλιου), τα ερείπια των εμπορικών και διοικητικών κτιρίων, την κιονόστοιχη Ευθεία Οδό με την αγορά, το Τετράπυλο συγκρότημα, το Θέατρο, τα λουτρά της Ζηνοβίας, την Αψίδα του Θριάμβου και την κοιλάδα - νεκρόπολη με τους πυργόσχημους και υπόγειους τάφους. Το βράδυ, δείπνο σε τέντα Βεδουίνων με παραδοσακή μουσική και χορό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Παλμύρα - Κάστρο Ιπποτών - Χάμα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Χάμα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές Κάστρο των Ιπποτών, το αρχιτεκτονικό οχυρωματικό αριστούργημα των Σταυροφόρων, το καλύτερα διατηρημένο κάστρο σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Οι στάβλοι, οι κουζίνα και η αχανής τραπεζαρία, οι κοιτώνες, τα μπάνια, τα διπλά τείχη, η μεγάλη τάφρος, οι πύργοι και τέλος η μεγάλη αίθουσα των συμποσίων με την γοτθική αρχιτεκτονική θα μας μεταφέρουν έστω και για λίγο στη σκοτεινή εποχή του Μεσαίωνα. Αφιξη στη Χάμα το απόγευμα όπου θα θαυμάσουμε τους πανάρχαιους υδρόμυλους, του ποταμού Ορόντη. Οι υδρόμυλοι αυτοί είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για την αλληλεπίδραση των πολιτισμών, αφού τους ίδιους ακριβώς νερόμυλους θα συναντήσουμε και στη μακρινή Νότια Κίνα. Τακτοποίηση, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Χάμα - Απάμεια - Σερτζίλλα - Αλέππο

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την αρχαία Απάμεια που έχτισε ο Σέλευκος Νικάτωρ και στην οποία έδωσε το όνομα της Περσίδας συζύγου του. Θα περπατήσουμε στην αναστηλωμένη κιονόστοιχη Ευθεία Οδό, που εκτείνεται σε μήκος 1.800μ. και στην οποία θα παρατηρήσουμε τρεις διαφορετικούς ρυθμούς στους κίονες που την περιβάλλουν. Ύστερα θα μεταφερθούμε στη νεκρή πόλη Σερντζίλλα, μία από τις 800 Νεκρές Πόλεις της Βορειοδυτικής Συρίας. Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει αυτές τις πόλεις, αφού δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες για το πως και πότε εγκαταλείφθηκαν από τους κατοίκους τους και κάτω από ποιες συνθήκες, κατά την περίοδο της Βυζαντινής κυριαρχίας (5ος - 7ος αι). Αφήνοντας πίσω μας την ιστορική Σερντζίλλα θα μεταβούμε στο Αλέππο. Τακτοποίηση, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Αλέππο - Μονή Αγ. Συμεών του Στυλίτη - Αλέππο

Πρόγευμα. Αρχικά και σε κοντινή απόσταση από το Αλέππο θα επισκεφτούμε τις αρχαιότητες της ακριτικής Βυζαντινής τοποθεσίας του μοναστηριού του Αγίου Συμεών του Στυλίτη. Ο Αγιος Συμεών ο Στυλίτης έζησε 42 χρόνια πάνω σε μία κολώνα, γύρω από την οποία χτίστηκε αργότερα η εκκλησία, δεύτερη σε μέγεθος στη Βυζαντινή αυτοκρατορία, μετά από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Θα επισκεφθούμε το Βαπτιστήριο, τα ερείπια των κοιτώνων των μοναχών, καθώς και το οίκημα ταφής τους, το οποίο όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν ποτέ. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στο Αλέππο για την ξενάγηση της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Συρίας. Αυτή η μυθική πόλη με το ένδοξο ιστορικό παρελθόν χρονολογείται από την 3η χιλιετηρίδα π.Χ και θεωρείται μία από τις ωραιότερες πόλεις της Συρίας. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη Ακρόπολη, το οχυρωματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα των Αράβων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Η αναστηλωμένη μεγάλη Αίθουσα του Θρόνου θα μας αφήσει πραγματικά άφωνους. Τέλος θα καταλήξουμε στα κλειστά παζάρια του Αλέππο με το βιβλικό τους χρώμα και τα ατέλειωτα σοκάκια, που σαν λαβύρινθος απλώνονται σε μήκος 11 περίπου χιλιομέτρων. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και αναχώρηση τα ξημερώματα για το αεροδρόμιο.

8η ημέρα: Αλέππο - Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά