Loading...

Αεροπορική εκδρομή Σμύρνη - Παμούκαλε 5 ημέρες κωδ. 5P15

Επισκόπηση
5ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Τουρκία με αναχώρηση κάθε Δευτέρα! Διανυκτερεύσεις: Παμούκαλε 1 - Σμύρνη 3
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Σμύρνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Σμύρνη. Μετά την άφιξη και την παραλαβή των αποσκευών, θα ξεκινήσουμε για την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη. Θα δούμε την περίφημη προκυμαία, τις συνοικίες Kurtulus, το Alsanak που ήταν ο πρώην φραγκομαχαλάς, το Ismet Kaptan (το σύγχρονο κέντρο) το Καντιφέ Καλέ, τον ιστορικό λόφο της Σμύρνης, την πλατεία Κόνακ όπου βρίσκονταν το Ελληνικό διοικητήριο και σήμερα δεσπόζει το περίφημο ρολόι. Αμέσως μετά αναχώρηση για την Ιεράπολη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ιεράπολη (Παμούκαλε)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο και το μοναδικό στον κόσμο τοπίο του Παμούκαλε (που σημαίνει λόφος από βαμβάκι), με τις αβαθείς κοιλότητες γεμάτες με ιαματικό νερό. Ελεύθερος χρόνος και δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Ιεράπολη - Έφεσσος - Κιρκιτζέ - Κουσάντασι - Σμύρνη

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Έφεσσο, όπου θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό της χώρο. Εκεί όπου υπήρχε ο Ναός της Θεάς Αρτέμιδος, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Εκεί θα δούμε τα μοναδικά ερείπια του αρχαιολογικού χώρου, τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, την Αρκαδική οδό, το ελληνιστικό θέατρο, το στάδιο κ.α. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο πανέμορφο χωριό του Σίριτζε (Κιρκιτζέ) όπου προστατεύεται από την Unesko ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και μας θυμίζει το υπέροχο βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου «Τα Ματωμένα Χώματα». Μετά θα επισκεφτούμε την πόλη του Κουσάντασι για να περιηγηθούμε στο γραφικό λιμάνι του και την πολύ καλή αγορά του. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σμύρνη - Πέργαμος - Αϊβαλί - Σμύρνη

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική Πέργαμο, πόλη συνδεδεμένη με τον ελληνισμό της Ιωνίας. Η Πέργαμος απλώνεται σε ένα λόφο κοντά στη σημερινή Μπέργκαμα. Θα θαυμάσουμε το περίφημο Ασκληπιείο με το αρχαίο τέμπλο, θα δούμε τον τόπο όπου οι γιατροί της εποχής θεράπευαν με τρόπο μυστικιστικό, το αρχαίο θέατρο, τα ρωμαϊκά λουτρά, το ναό με το βωμό της Δήμητρας. Μετάβαση στο υπέροχο Αϊβαλί ή Κυδωνίες όπως το ονόμαζαν οι Έλληνες της Πόλης, πόλη που φέρει ακόμα και σήμερα τη σφραγίδα της ελληνικής αρχιτεκτονικής και κουλτούρας. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε στα σοκάκια της πόλης και να δούμε την αγορά. Επιστροφή στη Σμύρνη και δείπνο στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: Σμύρνη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Σμύρνης.


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

 

Τα παραπάνω ξενοδοχεία είναι στη Σμύρνη. Η διαμονή στο Παμούκαλε είναι στο ξενοδοχείο Tripolis.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Pegasus Airlines
Αθήνα - Σμύρνη PC 806 13:05

14:00

Σμύρνη - Αθήνα PC 805 11:30 12:25

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.

 

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά