Loading...

Αεροπορική εκδρομή Σμύρνη - Καππαδοκία 8 ημέρες κωδ. 3P19

Επισκόπηση
8ήμερη αεροπορική εκδρομή Σμύρνη - Καππαδοκία με αναχώρηση 5/10 & 26/10/15! Καισάρεια - Προκόπι - Γκόρεμε - Πάσαμπαγκ - Τσαβουσίν - Ουτσχισάρ - Νεάπολη - Νίγδη - Άβανος - Μαλακοπή - Καρβαλή - Ιχλαρά - Ικόνιο - Παμούκαλε - Έφεσος - Κίρκιντζε! ΔΩΡΟ! Show με χορό Δερβίσηδων & τοπικό τσάι!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Σμύρνη

Αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας, λίκνο της Ιωνικής τέχνης με επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς. Άφιξη στο αεροδρόμιο Μεντερές και ξεκινάει η γνωριμία μας με την πόλη.Θα θαυμάσουμε τις ακτές, το λιμάνι της Σμύρνης, που περιτριγυρίζεται από γραφικές προσόψεις σπιτιών που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός έχει περάσει από δώ και έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μνήμες του. Πρώτη στάση στο Κορδελιό (Καρσίγιακα), στην Κεντρική Πλατεία με το ρολόι, στο παζάρι, στους (Πρώην) φραγκομαχαλάδες. Στη συνέχεια εκεί που άνθισε ο Ελληνισμός το Καράτασι, Μικρός γιαλός και περίπατος στα σοκάκια της πόλης, το κάστρο Καντιφεκαλέ το οποίο χτίστηκε στο όρος Πάγος τον 4ο αιώνα από το Λυσίμαχο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σμύρνη - πτήση για Καισάρεια - Προκόπι 

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Καισάρεια. 'Αφιξη και ξενάγηση.  Θα εντυπωσιαστούμε από το άριστο οδικό δίκτυο, τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις και τα μοντέρνα κτίρια. Θα δούμε τα υπέροχα Βυζαντινά τείχη από το κάστρο του Ιουστινιανού, που μέσα λειτουργεί αγορά με ρούχα, κοσμήματα, μπαχαρικά, παστουρμάδες κ.λ.π.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Σινασσό. Μια περιοχή με βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των εύπορων εμπόρων της εποχής. Στην κεντρική πλατεία θα δούμε το ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα θαυμάσουμε τρωγλοδυτικές κατοικίες παλαιών κατοίκων και πολλά πέτρινα αρχοντικά σπίτια Ελλήνων που  τα εγκατέλειψαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Έ να σπουδαίο αρχοντικό είναι του Ρίζου που ήταν λόγιος και διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών  μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.  Τέλος αναχώρηση για το Προκόπι, στην καρδιά της Καππαδοκίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γκόρεμε - Πάσαμπαγκ - Τσαβουσίν - Ουτσχισάρ

Πρωινό και αναχώρηση για Κόραμα ή Γκόρεμε, έναν εξωπραγματικό χώρο με τεράστιους βράχους από ηφαιστειογενή πυρόλιθο και δεκάδες λαξευμένες εκκλησίες μέσα στο βράχο. Εδώ υπάρχουν κωνικοί σχηματισμοί από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Η περιοχή του Κοράματος διαθέτει πάνω από 360 λαξευτές και υπόσκαφες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες.  Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της αγίας Βαρβάρας των Σανδάλων, τη σκοτεινή εκκλησία και την εκκλησία των κρίνων με τις περίφημες αγιογραφίες. Αξίζει μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο για να απολαύσουμε το τοπίο από ψηλά. Συνεχίζουμε για το Πάσαμπαγκ που θα συναντήσουμε  τις περίφημες "νεραϊδένιες καμινάδες" χαρακτηριστικό τοπίο της περιοχής.  Θα δούμε τα τρωγλοδυτικά σπίτια τα οποία είναι κυριολεκτικά χωμένα μέσα στα βράχια και χαρίζουν θέαμα εξωγήινης ομορφιάς. Προχωρούμε προς Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά, στην κοιλάδα Ζελβέ στον Άλυ ή κόκκινο ποταμό. Επόμενος προορισμός το χωριό Ουτσχισάρ το οποίο είναι χτισμένο στην κοιλάδα των περιστεριών, με το λαξευμένο κάστρο. Θα κάνουμε πανοραμική ξενάγηση και θα καταλήξουμε στον ακραίο πύργο για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Νεάπολη - Νίγδη - Άβανος - Προκόπι

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Νεβσεχίρ ή Νεάπολη. Επίσκεψη της πόλης και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Νίγδη. Επίσκεψη στο Προκόπι και στην Άβανο, μια πανέμορφη πόλη με ελληνικό πληθυσμό πριν το 1923 κλασικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης.(Στενά δρομάκια με αρχοντικά,παραδοσιακά κτίρια της παλιάς πόλης). Ολοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στο Προκόπι βρέθηκε το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, το οποίο μεταφέρθηκε στην Εύβοια. Χρόνος ελεύθερος και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μαλακοπή - Καρβάλη - Ιχλαρά - Ικόνιο

Πρωινό και αναχώρηση για τη Νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Επίσκεψη στην πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής, όπου κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ  ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5000 ανθρώπους που ζούσαν εκεί. Η Μαλακοπή βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στο μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια, που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν όλους τους επισκέπτες. Επόμενος σταθμός η εκκλησία Αγίων Θεοδώρων  στην οποία χοροστάτησε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πατριάρχης Αλεξανδρειας και ο αρχιεπισκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος τον Ιούνιο του 2010. Η εκκλησία αυτή δεν είχε λειτουργήσει  ξανά από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών.  Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς την κοιλάδα περιστρέματος ή Ιχλαρά με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Θα δούμε τον ποταμό Μελεντίζ και θα περπατήσουμε στο φαράγγι. Θα επισκεφθούμε την Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και θα επισκεφθούμε την εκκλησία όπου μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος Θεολόγος ο Ναζιανζηνός. Στη διαδρομή προς Ικόνιο θα δούμε επίσης το Ακ Σαράι και το μεγαλύτερο Καραβάν Σαράι της Ανατολίας, το Σουλτάν Χαν. Είναι ένα σκαλιστό Καραβάν Σαράι του 13ου αιώνα χτισμένο από τους Σελτζούκους Τούρκους. Άφιξη στο Ικόνιο, μια πόλη με 1.000.000 κατοίκους και ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε τον Τεκέ Μεβλάνα, το τζαμί του Ουλού Καμί, με τον εντυπωσιακό άμβωνα, τον τάφο του μυστικιστή Rumi, ιδρυτή του τάγματος των δερβίσηδων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ικόνιο - Παμούκαλε 

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για τη σημερινή διαδρομή προς τη δυτική πλευρά της Τουρκίας. Καταλήγουμε στην Ιεράπολη (Παμούκαλε) την πόλη του βαμβακιού με τις θερμές πηγές με λουτήρες από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Θα δούμε το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Διομητιανού.  Το τοπίο στο Παμούκαλε είναι ονειρεμένο. Παντού νερά, θερμά, μεταλλικά, μικρές λίμνες, σκαλιά που τρέχουν νερά από την κορυφή του λόφου στην απότομη πλαγιά, μικρές ολόλευκες πισίνες με νερά με γαλάζιο χρώμα. Το θαύμα αυτό έχει καταγραφεί από την UNESCO, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Αϊδίνι - Έφεσος - Κίρκιντζε - Σμύρνη

Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση τη Σμύρνη. Μέσω Αιδινίου θα φθάσουμε στην Έφεσο, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της λευκής πολιτείας (μια από τις σημαντικότερες των Ρωμαϊκών χρόνων). Στη συνέχεια επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Κιρκιντζέ, γνωστό από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα χώματα». Άφιξη στη Σμύρνη το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σμύρνη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής στην Αθήνα.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά