Loading...

Αεροπορική εκδρομή Σικελία - Ελληνόφωνα χωριά 8 ημέρες κωδ. 30P20

Επισκόπηση
8ήμερη αεροπορική εκδρομή Σικελία - Ελληνόφωνα χωριά με αναχώρηση 25/5 & 28/9/2018! Λέτσε - Τάραντας - Μαρτάνο - Κοριλιάνο - Καλημέρα - Οτράντο - Κατάνια - Αίτνα - Ταορμίνα - Συρακούσες - Ακράγαντας - Παλέρμο! Αεροπορικά εισιτήρια με Volotea, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, πρωινό, μεταφορές, ξεναγήσεις πόλεων! Τιμές Early Booking για κρατήσεις έως 21 ημέρες πριν την αναχώρηση!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Μπάρι - Λέτσε

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Μπάρι. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Λέτσε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λέτσε - Τάραντας - Λέτσε

Πρωινό και κατόπιν ακολουθεί περιήγηση της «Φλωρεντίας του Νότου», όπως καλείται η πόλη του Λέτσε, χάρη στην πλούσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό του Λέτσε, αφιερωμένο στην Παναγία της Αναλήψεως. Θα θαυμάσουμε το ονομαστό «barrocco leccese», επηρεασμένο από την ισπανική τεχνοτροπία της τέχνης αυτής, που αναδεικνύεται θεαματικά από την τοπική ασβεστολιθική πέτρα «leccese», την κεντρική πλατεία με το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα μ.Χ, την στήλη-τμήμα της αρχαίας Αππίας Οδού που από την Ρώμη κατέληγε μέχρι το Μπρίντιζι, όπου επάνω έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του προστάτη της πόλης Σαντ Ορόνζο, την εκκλησιά Σάντα Κρότσε (Τιμίου Σταυρού) με την εκπληκτική πρόσοψη, το Θρόνο του Κυβερνήτη της πόλης, κατασκευασμένο από ασβεστόλιθο, απ’ όπου εκφώνιζε τους λόγους του, κ.α. Κατόπιν αναχώρηση για τον Τάραντα, αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λέτσε - Ελληνόφωνα χωριά Απουλίας - Οτράντο - Λέτσε

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί από το Λέτσε για τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, το Μαρτάνο, το Κοριλιάνο και το Καλημέρα, όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Η συνέχεια θα μας βρει στο Οτράντο, αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς, όπου θα φτάσουμε μέχρι το ακρωτήρι, στο στενότερο τμήμα του καναλιού του, σημείο που οι θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου συναντώνται. Κατόπιν θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό μωσαϊκό, που απεικονίζει το «δένδρο της ζωής», και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λέτσε - Κατάνια

Πρωινό και αναχώρηση, με ενδιάμεσες στάσεις, για την όμορφη Κατάνια. Από το Ρήγιο επιβίβαση σε πλοίο όπου θα διασχίσουμε τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης. Βρισκόμαστε πλέον στη Σικελία, στην Μεσσήνα, όπου θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην πόλη που πεισματικά διατηρείται παρά τις καταστροφές που έχει υποστεί στο πέρασμα των αιώνων, την γενέτειρα του Αντονέλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Κατάνια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κατάνια - Αίτνα - Ταορμίνα - Κατάνια

Πρωινό και ακολουθεί η περιήγηση της πόλης. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο Ουρσίνο, όπου υπήρξε ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι που είναι η όπερα της Κατάνια αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης Πιάτσα ντελ Ντουόμο, που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά βρίσκεται το Δημαρχείο. Κατόπιν αναχώρηση για το ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας που αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο. Πανοραμική θέα του ηφαιστείου θα έχετε και από την πόλη Ταορμίνα, το αρχαιοελληνικό Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται και μπαλκόνι της Σικελίας με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και τις πλατείες της. Επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κατάνια - Συρακούσες - Ακράγαντας

Πρωινό και αναχώρηση για την σημαντικότατη πόλη του Αρχιμήδη, αποικία των Κορινθίων, τις Συρακούσες. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα, την πηγή της Αρετούσας, τον βωμό του Ιέρωνα, την Ακρόπολη των Επιπολών, το σημαντικότερο ίσως μετά από αυτό της Επιδαύρου αρχαίο Ελληνικό θέατρο, κ.α. Χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τον Ακράγαντα, κατά τον Πίνδαρο, την ομορφότερη πόλη των θνητών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ακράγαντας - Παλέρμο

Πρωινό και επίσκεψη στην καταπληκτική κοιλάδα των Ναών με τους επτά αρχαίους Δωρικούς Ναούς. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Παλέρμο - Αθήνα

Μετά το πρωινό, θα ξεναγηθούμε στο μεσαιωνικό αλλά και μπαρόκ σε πολλά σημεία του Παλέρμο. Η πιάτσα Πραιτόρια και το Πραιτοριανό Μέγαρο, η Νορμανδική Μητρόπολη και οι τάφοι των Βασιλέων, η Μαρτοράνα με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, αλλά και το περίφημο Ντουόμο του Μονρεάλε, με τα περισσότερα ψηφιδωτά μετά την Αγία Σοφία θα αποτελέσουν το επίκεντρο της προσοχής μας. Χρόνος ελεύθερος.  Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Παλέρμο, πτήση επιστροφής στην Αθήνα. 


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Οι παραπάνω τιμές είναι προσφορά Early Booking για κρατήσεις έως 21 ημέρες πριν την αναχώρηση. Μετά επιβάρυνση +50€ για κάθε ενήλικα.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

   Πτήσεις με Volotea για 25/5
Αθήνα - Μπάρι 16:40 17:15
Παλέρμο  - Αθήνα 18:20 21:05
   Πτήσεις με Volotea για 28/9
Αθήνα - Μπάρι 11:25 12:00
Παλέρμο  -  Αθήνα 18:20 21:05

H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά