Loading...

Αεροπορική εκδρομή Σερβία - Ουγγαρία 7 ημέρες κωδ. 5K2

Επισκόπηση
7ήμερη αεροπορική εκδρομή Σερβία - Ουγγαρία με αναχώρηση 7/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8 & 25/8/2018! Βελιγράδι - Σρέμσκι Κάρλοβτσι - Νόβι Σαντ - Βουδαπέστη - παραδουνάβια χωριά - Σουμπότιτσα! Αεροπορικά εισιτήρια με Air Serbia, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, ημιδιατροφή, μεταφορές, ξεναγήσεις!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Βελιγράδι

Αναχώρηση από Αθήνα για Βελιγράδι. ‘Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Άμεση παραλαβή δωματίων και πρόγευμα. Ξεκούραση και ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα διασχίσουμε την κεντρικότερη πλακόστρωτη εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, θα δούμε την πλατεία δημοκρατίας και το σιντριβάνι, θα θαυμάσουμε αρκετά παλαιά κτίρια, πανεπιστημιακές σχολές και θα καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Θα σας κεράσουμε καφέ σε κοντινή καφετέρια και ακολούθως θα συνεχίσουμε προς το φρούριο/πάρκο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, όπου θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε το απέραντο αξιοθέατο. Θα δούμε από ψηλά την φανταστική θέα των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το πολεμικό νησί, το νέο Βελιγράδι, τον πύργο Νεπόισα όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καζίνο ή να απολαύσετε το ποτό σας με μουσική στην περιοχή Σκαντάρλια, μια περιοχή που μοιάζει με την Πλάκα της Αθήνας.

2η ημέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση) & μίνι κρουαζιέρα στον ποταμό Σάβα & Δούναβη

Σήμερα στην πανοραμική ξενάγηση στο Νέο Βελιγράδι θα δούμε την μοντέρνα πόλη, τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, υποβασταζόμενη από ένα πυλώνα στο κέντρο, μεγαλύτερος σε μέγεθος στον κόσμο. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ, την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, θα σταματήσουμε στο μουσείο Τίτο όπου θα μπορούμε να επισκεφτούμε το μουσείο (προαιρετικά) καθώς και το μαυσωλείο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζοντας προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα, εκκλησία που ξεκίνησε πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και ακόμη είναι ημιτελής. Ακολούθως θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτίρια αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999, τα κτίρια της Βουλής, της κυβέρνησης και το Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάβα, ξεκινώντας από το Νέο Βελιγράδι προς το Παλαιό θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πρωτεύουσα από μια διαφορετική ματιά. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βελιγράδι - Σρέμσκι Κάρλοβτσι - Νόβι Σαντ - Βουδαπέστη 

Πρόγευμα και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για την πανέμορφη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μία από της ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Καθοδόν θα δούμε την πεδιάδα της Πανονίας με τις απέραντες έφορες εκτάσεις για να φτάσουμε στον πρώτο μας σταθμό το Σρέσμκι Κάρλοβτσι μια μικρή κωμόπολη με ιστορία για το Σέρβικο έθνος. Θα περπατήσουμε στη κεντρική πλατεία όπου βρίσκεται ο Ορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου με το πανέμορφο εικονοστάσι. Θα δούμε το παλιό Πατριαρχείο, την Θεολογική σχολή και το πρώτο γυμνάσιο. Ακολούθως θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Βοιβοντίνας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβι Σάντ όπου και θα επισκεφτούμε το κέντρο της πόλης που μοιάζει πάρα πολύ με Δυτικές πρωτεύουσες. Κατά την βόλτα μας θα δούμε την Καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος για καφέ. Αφού περάσουμε τα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας φτάνουμε στη Βουδαπέστη, αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση δωματίων στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουδαπέστη (ξενάγηση)

Μετά το πρόγευμα αρχίζει η γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την πλατεία Ηρώων, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την αλυσιδωτή γέφυρα των Λεόντων και ακολούθως θα επισκεφτούμε την Βούδα που είναι κτισμένη σε λόφους για να δούμε το λόφο Γκέλερτ, την εκκλησία του Ματθία και τον περίφημο Πύργο των Ψαράδων στην περιοχή του κάστρου που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα μέχρι σήμερα. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικη μουσική και φολκλορικό πρόγραμμα.

5η ημέρα: Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά (Έστεργκομ-Βίσεγκραντ-Σέντεντρε)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα πασίγνωστα παραδουνάβια Ουγγρικά χωριά. Πρώτα θα επισκεφτούμε την παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το ‘Εστεργκομ με τη Βασιλική. Ακολούθως θα επισκεφτούμε τη ιστορική πόλη Βίσεγκραντ με το μεσαιωνικό κάστρο, άλλοτε έδρα των Ούγγρων Βασιλιάδων. Τελευταίο αφήνουμε το γραφικό χωριουδάκι Σέντεντρε. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Βουδαπέστη - Σουμπότιτσα

Πρόγευμα και αφήνουμε την Βουδαπέστη για την Βόρεια Σερβία, την πόλη Σουμπότιτσα. Άφιξη και τακτοποίηση δωματίων. Εμείς θα σας πάμε στο κέντρο αυτής της πολύ όμορφης πόλης της Σερβίας, με επιρροή από την Αυστροουγγαρία, με τα επιβλητικά κτίρια, για μια πρώτη βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Σουμπότιτσα - Λίμνη Πάλιτς - Βελιγράδι - Αθήνα

Πρόγευμα και πρωινό ελεύθερο. Αναχωρούμε για το Βελιγράδι με σταθμό σε ένα όμορφο τοπίο στα προάστια της πόλης και κοντά στην λίμνη Πάλιτς. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα κοντά στη λίμνη και συνεχίζουμε για ένα από τα μεγαλύτερα πολυκατάστημα του Βελιγραδίου όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε κάποια ψώνια, για καφέ, ξεκούραση ή και για ένα ελαφρύ δείπνο (προαιρετικά). Μεταφορά για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Air Serbia
Αθήνα - Βελιγράδι JU 517 05:00 05:40
Βελιγράδι - Αθήνα JU 516 00:30 03:00

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά