Loading...

Αεροπορική εκδρομή Σερβία - Κροατία - Σλοβενία 7 ημέρες κωδ. 5S8

Επισκόπηση
7ήμερη αεροπορική εκδρομή με αναχώρηση 7/7, 14/7, 28/7, 11/8 & 18/8/2018! Ζάγκρεμπ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα - Λίμνη Μπλεντ - Βελιγράδι! Αεροπορικά εισιτήρια με Air Serbia, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, ημιδιατροφή, μεταφορές, ξεναγήσεις πόλεων!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Βελιγράδι (ξενάγηση)

Αναχώρηση από αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για το Βελιγράδι. Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο για άμεση παραλαβή δωματίων και πρόγευμα. Ξεκούραση και ακολουθεί περιήγηση της πόλης, όπου θα επισκεφτούμε τα σημαντικά αξιοθέατα του Βελιγραδίου, ξεκινώντας από το φρούριο Καλεμεγκτάν, θα περπατήσουμε στη κεντρική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, όπου θα δούμε τη Μητρόπολη, ακολούθως θα περάσουμε τον ποταμό Σάββα για το Νέο Βελιγράδι, όπου θα δούμε τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια. Θα περάσουμε από τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου και θα σταματήσουμε για επίσκεψη στη εκκλησία του Αγίου Σάββα, μια από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο, που όταν τελειώσει θα είναι από τις πλέον επιβλητικότερες. Θα περάσουμε από τα καταστρεμμένα κτίρια του πολέμου, την βουλή και τη πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μοναστήρι Νόβο Χόποβο - Σρέμσκι Κάρλοβτσι - Φρούριο Πετραβαραντίν - Νόβι Σάντ - Σκαντάρλια

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για ολοήμερη εκδρομή στη βόρεια Σερβία, στην απέραντη πεδιάδα της Πανονίας, την περιοχή της Βοιβοντίνα. Θα επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Νόβο Χόποβο, ένα από τα πολλά μοναστήρια της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς την πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι. Θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε κτίρια με πλούσια αρχιτεκτονική όπως το παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο και την Θεολογική σχολή. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Η μέρα μας συνεχίζεται με επίσκεψη στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβι Σάντ, αφού πρώτα σταματήσουμε στο φρούριο Πετραβαραντίν, που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Στη πόλη Νόβι Σάντ θα περπατήσουμε στο κέντρο με τα όμορφα κτίρια, θα δούμε την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή φαγητό (προαιρετικά). Επιστροφή στο Βελιγράδι νωρίς το απόγευμα. Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας με μουσική σε ταβέρνα στη περιοχή Σκαντάρλια. Η περιοχή αυτή είναι η Μποέμ περιοχή της πόλης όπου τα βράδια με τις μελωδίες της θυμίζουν παλιές όμορφες ρομαντικές εποχές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βελιγράδι - Λιουμπλιάνα

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας για τη Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Θα περάσουμε τα σύνορα Σερβίας - Κροατίας και την κοιλάδα της Πανονίας, με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ ή φαγητό. Θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λιουμπλιάνα - Λίμνη και Κάστρο Μπλεντ

Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική. Στη περιδιάβασή μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε τη γέφυρα του Δράκου, την τριπλή γέφυρα, το παλαιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, την κεντρική πλατεία Πρέσερεν, την Φραγκισκανική εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα δούμε από μακριά το κάστρο να δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Συνεχίζουμε για το Μπλεντ, με την ομώνυμη λίμνη και µε το νησάκι στη μέση και τα μεσαιωνικά χωριουδάκια και με τις γύρω βουνοκορφές των Άλπεων να αποτελούν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Θα επισκεφτούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ. Ακολούθως θα έχουμε μιας περίπου ώρας βαρκάδα στη λίμνη (προαιρετικά). Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για το βράδυ προτείνουμε βόλτα στις πλατείες και τα σοκάκια. Μπορείτε ακόµη να επισκεφθείτε την περιοχή Presernov µε τις πολλές καφετέριες και μπαράκια. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Λιουμπλιάνα - Σπήλαια Ποστόινα - Ζάγκρεμπ (ξενάγηση)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας για το Ζάγκρεμπ αφού επισκεφτούμε πρώτα τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Ακολούθως αναχωρούμε για το Ζάγκρεμπ, πρωτεύουσα της Κροατίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων Το απόγευμα θα έχουμε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο. Θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το Θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή με το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζάγκρεμπ - Λίμνες Πλίτβιτσε

Πρόγευμα και επίσκεψη στην κεντρική Κροατία, όπου και ο εθνικός δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε, ένα θαύμα της φύσης με απερίγραπτη ομορφιά. Ανακηρύχτηκε από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Γνωστός για τους πολλούς μικρούς και μεγάλους υδάτινους καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο όμορφο αυτό τοπίο. Μετά με το καραβάκι θα απολαύσουμε τη θέα από τις λίμνες. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα: Βελιγράδι - Αθήνα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Βελιγράδι. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια, καφέ ή δείπνο (προαιρετικά). Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα. 


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Air Serbia
Αθήνα - Βελιγράδι JU 517 05:00 05:40
Βελιγράδι - Αθήνα JU 516 00:30 03:00

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά