Loading...

Αεροπορική εκδρομή Σερβία 7 ημέρες κωδ. 5S7

Επισκόπηση
7ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σερβία με αναχώρηση κάθε Σάββατο από 8/7 έως 19/8/2017! Βελιγράδι - Άντα Τσιγκανλια - Μοναστήρι Χόποβο - Σρέμσκι Κάρλοβτσι - Νόβισαντ - Κράλιεβο - Βρίνιατσκα Μπάνια! Αεροπορικά εισιτήρια με Air Serbia, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, ημιδιατροφή, μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις πόλεων!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Βελιγράδι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Βελιγράδι, απλωμένο στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη με ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κάνεναν επισκέπτη αδιάφορο απο την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουμε περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, διασχίζοντας την κεντρικότερη πλακόστρωτη εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, βλέποντας τη πλατεία Δημοκρατίας και το σιντριβάνι, αρκετά παλαιά κτίρια, Πανεπιστημιακές σχολές πριν καταλήξουμε στη Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Στάση για καφέ και θα συνεχίσουμε προς το φρούριο/πάρκο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, το οποίο υπήρξε οχυρό, σύνορο μεταξύ Ανατολής με Δύση. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε το απέραντο αξιοθέατο από ψηλά με τη φανταστική θέα των ποταμών Σάββα και Δούναβη, το πολεμικό νησί, το νέο Βελιγράδι, τον πύργο Νεπόισα, όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή. Τέλος, βγαίνοντας από το Καλεμεγκτάν μπορείτε προαιρετικά (κόστος ατομικό) να επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ αν επιθυμείτε επιλέξτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καζίνο ή να απολαύσετε το ποτό σας με μουσική στην περιοχή Σκαντάρλια, περιοχή που μοιάζει με την Πλάκα της Αθήνας.

2η ημέρα: Βελιγράδι

Μετά το πρόγευμα, ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα περάσουμε τον ποταμό Σάββα για το Νέο Βελιγράδι, όπου θα δούμε την μοντέρνα πόλη του Νέου Βελιγραδίου και τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, υποβασταζόμενη από το μεγαλύτερο στον κόσμο πυλώνα στο κέντρο. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ από την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, θα σταματήσουμε στο μουσείο Τίτο, όπου θα μπορούμε (προαιρετικά) να επισκεφθούμε το μουσείο καθώς και το μαυσωλείο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζοντας προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα, θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτίρια - αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999 -  της Βουλής, της Κυβέρνησης και του Δημαρχείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα, ξεκινώντας από το Νέο Βελιγράδι προς το Παλαιό θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πρωτεύουσα εν πλω. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βελιγράδι - Άντα Τσιγκάνλια

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Προτείνουμε να κάνετε μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο σας ή να κάνετε τα ψώνια σας από τον πεζόδρομο της Κνεζ Μιχαήλοβα.  Μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούμε την περιοχή Άντα Τσιγκάνλια, παρόχθια του ποταμού Σάββα, για να θαυμάσουμε την περιοχή διασχίζοντας την με τρένο. Χρόνος διαθέσιμος για να απολαύσετε το καφέ/ποτό σας σε μια από τις καφετέριες ή τα μπαράκια της περιοχής. Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε το μπάνιο σας στις όχθες του ποταμού (κατάλληλη περιοχή για μπάνιο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βελιγράδι - Μοναστήρι Χόποβο - Σρέμσκι Κάρλοβτσι - Οινοποιείο και Μουσείο Μελισσοκομίας - Νόβισαντ

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή προς τα βόρεια της Σερβίας διαμέσου της πεδιάδας της Πανονίας. Πρώτος μας σταθμός το Μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά μοναστήρια στη περιοχή Φρούσκα Γκόρα. Ακολουθεί η όμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου το κέντρο του περιστοιχίζεται από κτίρια με πλούσια αρχιτεκτονική. Μεταξύ άλλων θα δούμε το παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο και την Θεολογική σχολή. Θα επισκεφτούμε τοπικό οινοποιείο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε 7 διαφορετικά είδη κρασιών και 3 διαφορετικά είδη μελιών. Επόμενος σταθμός μας είναι στο φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, πριν φτάσουμε στην όμορφη πόλη Νόβισαντ, όπου θα έχουμε περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτίρια, την καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικό). Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

5η ημέρα: Βελιγράδι - Βουνό Άβαλα - Τοπόλα - Κράλιεβο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Κράλιεβο. Περνώντας από το βουνό Άβαλα, θα θαυμάσουμε το φυσικό περιβάλλον, θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου ήρωα και θα απολαύσουμε από ψηλά την πόλη του Βελιγραδίου από τον ομώνυμο πύργο Άβαλα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τον νότο, αφού προηγουμένως σταματήσουμε στην κωμόπολη Τοπόλα, ιστορικό και θρησκευτικό κέντρο των Σέρβων, όπου εδώ ξεκίνησε η επανάσταση εναντίων των Τούρκων από τον ηγέτη των Σέρβων Καραγιώργη. Στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, θα σταθούμε να δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα πανέμορφα ψηφιδωτά, το εξοχικό του Βασιλιά Πέτρου, το Κονάκι του Καραγεώργη Σερβίας και το Βασιλικό μουσείο οινοποιίας. Μέσω της βιομηχανούπολης του Κράγκουγιεβατς, πόλη κατασκευής των όπλων Ζάσταβα και των αυτοκινήτων Yugo θα καταλήξουμε στο Κράλιεβο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κράλιεβο - Μοναστήρι Ζίτσας - Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια  

Σήμερα μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γνωστά Βυζαντινά Μοναστήρια της Σερβίας, το Μοναστήρι της Ζίτσας όπου εδώ έχουν στεφθεί επτά Σέρβοι βασιλιάδες του Μεσαίωνα. Ακολουθεί η Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια, που είναι και η πιο γνωστή στη Σερβία και μια από τις ωραιότερες στα Βαλκάνια. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια που υπάρχουν στα πάρκα και θα πάρουμε το μικρό τρενάκι που περνά παράλληλα με τον πεζόδρομο για μια βόλτα στη πόλη. Εδώ τα ζευγάρια μπορούν να ενώσουν την αγάπη τους με τις κλειδωνιές στο γεφύρι της αγάπης και να διαβάσουν την ιστορία του εθίμου που έχει σχέση με την Ελλάδα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.  

7η ημέρα: Κράλιεβο - Βελιγράδι - Αθήνα

Πρόγευμα, παράδοση των δωματίων και αναχώρηση για το Βελιγράδι, όπου θα μεταφερθούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στο Νέο Βελιγράδι, για ψώνια, καφέ, ξεκούραση ή και ένα ελαφρύ δείπνο (προαιρετικό). Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα. Τιμές κατ' άτομο: 

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Air Serbia
Αθήνα - Βελιγράδι JU 517 05:00 05:40
Βελιγράδι  - Αθήνα JU 516 00:30 03:00

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά