Loading...

Αεροπορική εκδρομή Σαρδηνία - Κορσική 7 ημέρες κωδ. 51B4

Επισκόπηση
7ήμερη αεροπορική εκδρομή Σαρδηνία - Κορσική με αναχώρηση 28/9, 5/10, 12/10, 19/10 & 26/10/2019! Κάλιαρι - Οριστάνο - Οργκόζολο - Όλμπια - Κόστα Εσμεράλδα - Λα Μανταλένα - Σάντα Τερέζα - Μπονιφάτσιο - Αιάκειο - Καργκέζε - Κόρτε - Μπαστιά - Αλγκέρο - Καστέλ Σάρντο! Αεροπορικά εισιτήρια με Alitalia, διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4*, πρωινό, μεταφορές, ξεναγήσεις πόλεων!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κάλιαρι (περιήγηση) - Οριστάνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, το Κάλιαρι . Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αρχίζει η περιήγησή μας. Το όνομα Κάλιαρι στην τοπική διάλεκτο σημαίνει κάστρο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το κέντρο, στην περιοχή Καστέλο, παλιά συνοικία με αριστοκρατικά κτίρια και έναν μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό. Θα γνωρίσουμε τη πλατεία Ντέλα Κοστιτουζιόνε, το Κυβερνείο αλλά και την πλατεία Ματεότι τον Πύργο του Ελέφαντα και την εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Οριστάνο, μία από της πιο ιστορικές πόλεις της Σαρδηνίας. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε τον Πύργο του Αγίου Χριστόφορου και τα εντυπωσιακά απομεινάρια των παλιών τειχών, τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης και την εκκλησία του Αγίου Δομίνικου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Οριστάνο - Οργκόζολο - Όλμπια

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ενδοχώρα του νησιού που ονομάζεται Μπαρμπαριά από την ελληνική λέξη βάρβαρος. Άφιξη στο Οργκόζολο, ένα γραφικό χωριό χωμένο ανάμεσα σε εντυπωσιακές βουνοκορφές με πλούσια δάση από έλατα, κέδρους και φελόδεντρα. Σε αυτό το χωριό θα δούμε την ιστορία της Ιταλίας γραμμένη στους τοίχους με εικόνες και λέξεις, πολιτικού περιεχόμενου οι περισσότερες. Μεταφορά νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Όλμπια. Ακολουθεί περιήγηση στην πόλη, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα στο ιστορικό κέντρο της να δούμε τον καθεδρικό Ναό Σαν Σιμπλίτσιο και την εκκλησία του Αγίου Παύλου. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Όλμπια - Κόστα Εσμεράλδα / Λα Μανταλένα - Σάντα Τερέζα - Μπονιφάτσιο - Αιάκειο

Πρωινό και αναχώρηση για την Κόστα Εσμεράλδα (σμαραγδένια ακτή) με τις υπέροχες παραλίες και τα τουρκουάζ νερά, τους γρανιτένιους βράχους, τις υπερπολυτελείς κατοικίες και τα μεγάλα ξενοδοχεία. Μεταφορά στο Παλάου για να πάρουμε το καραβάκι για το νησί Λα Μανταλένα. Με καταγάλανα νερά και χρυσές αμμουδιές το άγνωστο σε πολλούς νησί βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαρδηνίας και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Λα Μανταλένα. Η Καπρέρα με έκταση 15,7 τ.χλμ είναι ακατοίκητη, απέχει ελάχιστα από το μικρό νησί Μανταλένα και συνδέεται με αυτό με γέφυρα. Το νησί αποτέλεσε δώρο του βασιλιά Βίκτορα Εμμανουήλ στον Ιταλό ήρωα Τζουζέπε Γκαριμπάλντι και εκεί βρίσκεται και ο τάφος με την προτομή του. Έχει χαρακτηριστεί ως φυσικό καταφύγιο λόγω της ποικιλίας των σπάνιων ειδών που φιλοξενεί. Η Καπρέρα είναι γνωστή για το ροζ γρανίτη που προσδίδει ομορφιά στις ακτές της. Αναχώρηση για την Σάντα Τερέζα, ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο χωριό με παστέλ χρώματα σπιτιών, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού. Επιβίβαση στο πλοίο και μεταφορά στο λιμάνι του Μπονιφάτσιο, το στενό που χωρίζει την Κορσική από τη Σαρδηνία. Αποβίβαση και άμεση αναχώρηση για την γενέτειρα του Ναπολέοντα, το Αιάκειο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αιάκειο - Καργκέζε

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η περιήγηση μας θα ξεκινήσει από το ιστορικό κέντρο της πόλης και από την πλατεία του Σαρλ Ντε Γκωλ, όπου βρίσκεται το μνημείο του Ναπολέοντα. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Πρεμιέρ Κονσύλ και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Στρατηγού Φος, που βρίσκεται το Δημαρχείο, ο Καθεδρικός Ναός και το Μέγαρο Φες που στεγάζει την Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Εθνικό Μουσείο. Αναχώρηση για το χωριό Καργκέζε που παραχωρήθηκε στους Έλληνες το 1774 και θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε την βυζαντινή ορθόδοξη εκκλησία που έφτιαξαν το 1882 οι απόγονοί των Μανιατών (σήμερα ζουν στο Καργκέζε περίπου 2000), για να προσκυνήσουμε τις εικόνες, όπως αυτή της Παναγίας με τον Ιησού στην αγκαλιά που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα, αλλά και να θαυμάσουμε το χαρακτηριστικό ορθόδοξο τέμπλο της. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στους δρόμους που μοσχοβολάει Ελλάδα καθώς βαδίζει κανείς στην οδό Ελλάδος, στην οδό Μάνης και στην οδό Οιτύλου. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία του χωριού. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αιάκειο - Κόρτε - Μπαστιά

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Κόρτε στην ενδοχώρα του νησιού και παλιά πρωτεύουσα του, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρα διασχίζοντας μαγευτικά τοπία του Κορσικανικού Δρυμού. Με την άφιξη στο Κόρτε θα δούμε την πλατεία Γκαφορί, όπου δεσπόζει το μεγαλειώδες μνημείο του στρατηγού Ζαν Πιερ Γκαφορί, αλλά και την εκκλησία του Ευαγγελισμού. Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στο μνημείο της πόλης του Κόρτε την Ακρόπολη. Σήμερα στεγάζει το μουσείο της Κορσικής. Επόμενος σταθμός μας η Μπαστιά, οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα του βόρειου μέρους του νησιού λόγω του λιμανιού της. Η Μπαστιά ιδρύθηκε το 1372, ενώ πήρε το όνομά της από τη λέξη Μπαστίλια (φρούριο/φυλακή). Είναι μια όμορφη και γραφική πόλη με το κάστρο της, ενώ κάτω από αυτό εκτείνεται η πλατεία του Αγίου Νικολάου, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης και η τρίτη μεγαλύτερη πλατεία στην Ευρώπη, που έχει περίπου 300 μέτρα μήκος και 90 μέτρα πλάτος. Στο κέντρο της δεσπόζει ο ανδριάντας του Ναπολέοντα Α’, με αμφίεση Ρωμαίου αυτοκράτορα, έργο του Ιταλού γλύπτη Μπαρτολίνι, ο οποίος αναρτήθηκε το 1853 ως φόρος τιμής στον Ναπολέοντα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπαστιά - Μπονιφάτσιο - Σάντα Τερέζα - Αλγκέρο

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Άμεση αναχώρηση για το Μπονιφάτσιο. Η θέα από την ακρόπολη του Μπονιφάτσιο φτάνει μέχρι τη Σαρδηνία. Είναι ίσως η ομορφότερη από τις ακροπόλεις του νησιού. Ξεκινάμε την περιήγηση από το λιμάνι και τη Σιταντέλα, την παλιά οχυρωμένη Ακρόπολη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε γραφικές γειτονιές και καταστήματα και να απολαύσουμε από το Μπελβεντέρε την πανοραμική θέα. Επιβίβαση στο πλοίο και μεταφορά στο λιμάνι της Σάντα Τερέζα. Αποβίβαση και αναχώρηση για το Αλγκέρο, ένα ζωντανό μεσαιωνικό χωριό με πέτρινα σπίτια, πύργους και αμέτρητες κατοικίες Νουράγκι (οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήταν οι Νουράγκι, από την εποχή του χαλκού. Σε όλη τη Σαρδηνία υπάρχουν διάσπαρτα 7.000 κατασκευάσματα αυτών των κατοίκων, τα οποία στο παρελθόν χρησίμευαν ως κατοικίες). Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Αλγκέρο - Καστέλ Σάρντο - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το Αλγκέρο ιδρύθηκε από τους Γενοβέζους, αλλά το κατέκτησαν οι Αραγόνες και γέμισε με αποίκους από τη Βαλένθια και τη Βαρκελώνη. Εδώ λοιπόν θα επισκεφτούμε το ιστορικό μεσαιωνικό κέντρο της πόλης, που προσφέρει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό ιστορίας, αρχιτεκτονικής, πολιτισμού. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια και αμέσως μετά αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Καστέλ Σάρντο, χτισμένο στην κορυφή του βράχου που δεσπόζει στον κόλπο. Θα επισκεφτούμε το κάστρο που χτίστηκε την περίοδο του μεσαίωνα από τη δυναστεία της οικογένειας Ντόρια. Βλέποντας το χωριό νομίζουμε ότι είμαστε στη Μονεμβασιά. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα σοκάκια του με τα μικρομάγαζα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για αγορές σουβενίρ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αλγκέρο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.



Τιμές κατ' άτομο:
 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Alitalia
Αθήνα - Ρώμη 05:55 07:00
Ρώμη  - Κάλιαρι 09:15 10:20
Αλγκέρο - Ρώμη 19:15 20:15
Ρώμη - Αθήνα 21:50 00:45

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά