Loading...

Αεροπορική εκδρομή Πρωτεύουσες της Βαλτικής 7 ημ. κωδ. 3P6

Επισκόπηση
Λιθουανία - Λετονία - Εσθονία 7 ημέρες με αναχώρηση κάθε Δευτέρα έως 27/8! Διανυκτερεύσεις: 2 Βίλνιους - 2 Ρίγα - 2 Ταλλίν
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Βίλνιους

Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στο Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βίλνιους

Μετά το πρωινό, η ξενάγησή μας στην πόλη ξεκινά με την επίσκεψη του Καθεδρικού Ναού με τους μοναδικούς θησαυρούς, την εκκλησία της Αγίας Άννας, εξαίρετο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, την πύλη Ντάουν που αποτελούσε μέρος των παλαιών τειχών της πόλης, όπου τον 17ο αιώνα χτίστηκε από Καρμελίτες μοναχούς παρεκκλήσιο για να στεγάσει τις θαυματουργές εικόνες. Συνεχίζουμε με το πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1579, το παλιότερο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη Λιθουανία και ένα από τα παλιότερα στις Βαλτικές χώρες. Ολοκληρώνοντας την ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε ακόμα την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, το Μουσείο των θυμάτων της γενοκτονίας (Genocido aukų muziejus), που βρίσκεται στο πρώην αρχηγείο της KGB απέναντι από την πλατεία Lukiškės και ανεπίσημα αποκαλείται "μουσείο της KGB". Ιδρύθηκε το 1992 από τον υπουργό Πολιτισμού και είναι αφοσιωμένο στη συλλογή και έκθεση εγγράφων και στοιχείων σχετικών με την 50χρονη κατοχή από τη Σοβιετική Ένωση, τη Λιθουανική αντίσταση και τα θύματα της εποχής. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τη Βουλή (είσοδος προαιρετική, δεν περιλαμβάνεται). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στην περιοχή των λιμνών στο Τρακάι (30 χλμ.), το ομώνυμο μεσαιωνικό κάστρο, κατοικία των Μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τον Μεγάλο Δούκα Γκεντιμίνας. Η ονομασία της λίμνης Γκάλβε (Κεφαλή) οφείλεται στο δούκα Βιτάουτας και συνδέεται με γεγονότα και παραδόσεις του μεσαίωνα. Επιστροφή στο Βίλνιους το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βίλνιους - Ρίγα

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε οδικώς για τη Ρίγα (280 χλμ.), πρωτεύουσα της Λετονίας. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Λιθουανίας, το Κάουνας (100 χλμ.), που υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα το 1920 κατά τη διάρκεια της κατοχής του Βίλνιους από τους Πολωνούς. Εδώ θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης, και το εντυπωσιακό Χολ (Ρογκούσε) του οποίου ο θεμέλιος λίθος μπήκε το 1542, με την μπαρόκ πρόσοψη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γοτθικό Καθεδρικό του 1408. Άφιξη στη Ρίγα και χρόνος στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική πόλη. Η ολοζώντανη πόλη με την πλούσια πολιτιστική παράδοση δεν θα σας κρατήσει για πολύ μέσα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρίγα

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για την ξενάγηση της Ρίγα. Η πρωτεύουσα της Λετονίας υπήρξε η τρίτη βιομηχανική πόλη της Ρωσίας μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι η Παλιά Πόλη που θα γνωρίσουμε σήμερα. Η Παλιά Πόλη (Vecriga) είναι το ιστορικό κέντρο της Ρίγα που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Daugava ενώ είναι μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό (Rīgas Doms) όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου του 13ου αιώνα, και του Αγίου Γεωργίου, το παλαιότερο πέτρινο θρησκευτικό οικοδόμημα στη Ρίγα. Απόγευμα ελεύθερο. Προτείνουμε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα, διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το Κάστρο της Ρίγας (Rīgas pils), την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου (Svētā Pētera Evaņģēliski luteriskā baznīca) που πρωτοκατασκευάστηκε το 1209 ενώ η σημερινή του μορφή ολοκληρώθηκε το 1746, το Ανοιχτό εθνογραφικό μουσείο της Λετονίας (Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas Muzejs), ή το Ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πύργο (Rīgas radio un televīzijas tornis) που είναι το ψηλότερο κτίριο της Βαλτικής και της Ευρωπαϊκής ένωσης. Επίσης, για τους λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων, υπάρχει το Μουσείο κλασικών οχημάτων (Rīgas motormuzejs). Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ρίγα - Ταλλίν

Αποχαιρετώντας τη μοναδική Ρίγα, κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλλίν (320 χλμ.), περνώντας από την παραθαλάσσια πόλη του Πάρνου (Pärnu). Άφιξη στο Ταλλίν, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και το υπόλοιπο της μέρας στη διάθεσή μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Κάντε μια πρώτη βόλτα στην πόλη και περάστε από την πλατεία του Δημαρχείου, στη βορειοανατολική άκρη της βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα φαρμακεία της χώρας που λειτουργεί από τον μεσαίωνα! Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ταλλίν

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης το Ταλλίν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Θα ξεναγηθούμε στην περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής, μέσα από τα τείχη ένα μικρότερο κάστρο του οποίου σήμερα σώζονται μερικές πλευρές και τρεις πύργοι απομεινάρια από τον 15ο αιώνα και στο πάρκο Καντριόργκ με έντονες αναμνήσεις από το Μέγα Πέτρο. Το απόγευμα ελεύθερο. Στα καταστήματα, θα βρείτε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ταλλίν - Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Ενδεικτικές πτήσεις με Air Baltic
Αθήνα - Ρίγα ΒΤ 612 15:15 18:40
Ρίγα- Βίλνιους ΒΤ 351 19:35 20:30
Ταλλίν - Ρίγα ΒΤ 364 08:30 09:25
Ρίγα - Αθήνα ΒΤ 611 11:05 14:30
Ενδεικτικές πτήσεις με Lufthansa
Αθήνα - Μόναχο LH 1755 06:30 08:05
Μόναχο - Ταλλίν LH 2436 09:05 12:30
Βίλνιους - Φρανκφούρτη LH 887 14:40 15:55
Φρανκφούρτη - Αθήνα LH 5914 18:00 21:50

Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλείψεις.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά