Loading...

Αεροπορική εκδρομή Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη 8 ημέρες κωδ. 50H3

Επισκόπηση
8ήμερη αεροπορική εκδρομή με αναχώρηση 21/12 & 22/12/2019! Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, πρωινό, ξενάγηση της Παλιάς Πόλης της Πράγας και της Καστρούπολης με γεύμα, 2ωρη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα με γεύμα, ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ με γεύμα, επίσκεψη στο Τσέσκυ Κρουμλόβ με γεύμα, εκδρομή στα Δάση της Βιέννης και στο Μπάντεν, επίσκεψη στην Μπρατισλάβα, ξενάγηση στην Βουδαπέστη με γεύμα, επίσκεψη στα Παραδουνάβια Χωριά, Άγιος Ανδρέας, Έστεργκομ, Βίσεγκραντ με γεύμα!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Πράγα (ξενάγηση)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη και περιπατητική ξενάγηση στην Παλιά Πόλη, η οποία θα μας μαγέψει με την ομορφιά της, την ατμόσφαιρα που αποπνέει και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική της. Θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το περίφημο αστρονομικό ρολόι του 15ου αιώνα, τον Πύργο της Πυρίτιδας, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα πάνω από τον ποταμό Μολδάβα (Βλτάβα). Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, μεταφορά στο ξενοδοχείο της επιλογής σας και χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της πόλης και να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο από τα πανέμορφα στέκια της πόλης. Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου - ένα θέαμα που θα δείτε μόνο στην Πράγα.

2η ημέρα: Πράγα - ξενάγηση Καστρούπολης - κρουαζιέρα στον Μολδάβα

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφτούμε την Καστρούπολη, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό κάστρο Χρατσάνι, τον ναό του Αγίου Βίτου, το παλάτι, το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών και το περίφημο Λορέττο. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, διάρκειας δύο ωρών με μπουφέ γεύμα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις ομορφιές της Πράγας από άλλη οπτική.

3η ημέρα: Πράγα - ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές. Στη διάρκεια της ξενάγησής μας θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο της κοιλάδας, τα γάργαρα νερά του μικρού ποταμού Τέπλα και τα υπέροχα αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια της μεγαλόπρεπης αυτής πόλης. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και να απολαύσετε τον καφέ σας στο υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 17ου αιώνα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στην Πράγα.

4η ημέρα: Πράγα - Τσέσκυ Κρουμλόβ - Βιέννη

Πρωινή αναχώρηση για το μεσαιωνικό διαμάντι της Τσεχίας, την πανέμορφη καστροπολιτεία Τσέσκυ Κρουμλόβ (Český Krumlov). Φτάνοντας, θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως την πλατεία της Παλιάς Πόλης, την εκκλησία του Αγίου Βίτου κ.ά. και θα καταλήξουμε σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της καστρούπολης, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε για την γιορτινή Βιέννη.

5η ημέρα: Βιέννη - ξενάγηση πόλης, Ανάκτορα Σενμπρούν - εκδρομή στα Δάση της Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε την περίφημη κρατική Όπερα, το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Αφού επισκεφτούμε τα ανάκτορα Σενμπρούν, θα αναχωρήσουμε για τα Βιεννέζικα Δάση. Στην περιοχή του Μάγιερλινγκ θα δούμε το κυνηγετικό περίπτερο, γνωστό από το τραγικό ειδύλλιο του πρίγκιπα Ροδόλφου, μοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και της αυτοκράτειρας Σίσυ, με την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Συνεχίζουμε για την κοσμική λουτρόπολη Μπάντεν με τον καταπράσινο περίγυρο. Επιστροφή στη Βιέννη.

6η ημέρα: Βιέννη - Μπρατισλάβα - Βουδαπέστη

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα, μια μικρή όμορφη μεσαιωνική πόλη κτισμένη σε κομβικό σημείο, δίπλα από την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Τσεχία. Σύντομη περιπατητική ξενάγηση και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την υπέροχη Βουδαπέστη. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από την Πλατεία των Ηρώων, θα δούμε τη μοναδική θέα από τον λόφο Γκέλερτ, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την θαυμαστή εκκλησία του Ματθαίου (Matyas), την πύλη της Βιέννης, το νεογοτθικό Κοινοβούλιο (εξωτερικά), τον Πύργο των Ψαράδων με τους επτά πύργους πάνω στα μεσαιωνικά τείχη κ.ά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στον γνωστό πεζόδρομο της παλιάς πόλης Βάτσι Ούτσα (Vaci Utca) ή στην πολυσύχναστη λεωφόρο Αντράσυ (Andrassy), έναν από τους πιο όμορφους εμπορικούς δρόμους της Βουδαπέστης, που πλαισιώνεται από εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα.

7η ημέρα: Βουδαπέστη - Παραδουνάβια Χωριά, Άγιος Ανδρέας, Έστεργκομ, Βίσεγκραντ

Σήμερα μας περιμένει μια όμορφη εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη. Επίσκεψη στο χωριό των καλλιτεχνών Άγιος Ανδρέας (Σενταντρέ), όπου θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια, θα δούμε τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία και το μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Μάργκριτ Κόβατς. Συνεχίζουμε κατά μήκος του Δούναβη για την πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ, όπου θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό, που είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Ακολουθεί το Βίσεγκραντ, όπου θα έχουμε γεύμα στο παραδοσιακό αναγεννησιακό εστιατόριο. Επιστροφή στη Βουδαπέστη.

8η ημέρα: Βουδαπέστη - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.


 

Τιμές κατ' άτομο: 

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Aegean για 21/12
Αθήνα - Πράγα Α3 864 09:25 11:05
Βουδαπέστη - Αθήνα Α3 877 10:15 13:15
Πτήσεις με Aegean για 22/12
Αθήνα - Πράγα Α3 866 14:25 16:05
Βουδαπέστη - Αθήνα Α3 877 10:15 13:15

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις και προσαρμόζεται ανάλογα με τα ωράρια των πτήσεων.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά