Loading...

Αεροπορική εκδρομή Πόντος - Κωνσταντινούπολη 7 ημέρες κωδ. 3P20

Επισκόπηση
7ήμερη αεροπορική εκδρομή Πόντος - Κωνσταντινούπολη με αναχώρηση 29/9 & 27/10/15! Αεροπορικά εισιτήρια με Pegasus Airlines, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, πρωινό, 5 γεύματα, μεταφορές, ξεναγήσεις πόλεων!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, μεταφορά στην πόλη και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησή μας επισκεπτόμενοι την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, χτισμένο σε κοντινή απόσταση. Επίσκεψη στον Ιππόδρομο με τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου και τη Στήλη του Πορφυρογέννητου, και την περίφημη Κιστέρνα-υδραγωγείο του Ιουστινιανού. Γεύμα σε εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Σαφράμπολη

Νωρίς μετά το πρωινό αναχώρηση για Σαφράμπολη. Καθ’ οδόν θα δούμε την Κασταμονή, Γέφυρα του Ιουστινιανού στο Aντάπαζαρ και μέσω του μαγευτικού βουνού Mπόλου, θα φτάσουμε στη Σαφράμπολη. Ξενάγηση στο Kirankοy, Άγιο Στέφανο, σήμερα Τζαμί και στη Σαφράμπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σαφράμπολη - Αμάσεια

Πρωινό και συνεχίζουμε προς Αμάσεια. Η διαδρομή μας θα μας δώσει τη δυνατότητα γνωριμίας με γραφικά χωριά και κωμοπόλεις. Ακολουθεί περιήγηση - γνωριμία στην πρωτεύουσα του Μιθριδάτη, με τα πολύ σπουδαία Μιθριδατικά, Τουρκικά και Οθωμανικά μνημεία και στους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αμάσεια - Σαμψούντα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σαμσούντα. Άφιξη, περιήγηση-γνωριμία με την πόλη. Μεταξύ άλλων θα γνωρίσουμε την πλατεία Ρολογιού και τη συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου υπήρχαν τέσσερα ελληνικά σχολεία, το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό Νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σαμψούντα - Τραπεζούντα

Πρωινό και αναχώρηση για τον επόμενο σημαντικό σταθμό μας, την Τραπεζούντα. Μικρές στάσεις στη διαδρομή μας, στην Οινόη (Ünye), στα Κοτύωρα (Ordu) όπου θα δούμε το Ναό της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο ενώ λίγο αργότερα θα βρεθούμε στην Κερασούντα (Φαρνακία) για να επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο, σήμερα Αρχαιολογικό Μουσείο. Άφιξη στην Τραπεζούντα και επίσκεψη στο ναό της Αγίας Σοφίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Παναγία Σουμελά - Τραπεζούντα

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε την Παναγία Σουμελά. Παραμονή, επίσκεψη, προσκύνημα και επιστροφή στην Τραπεζούντα, με ενδιάμεση στάση στους πρόποδες του όρους Μελά. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε, τον Άγιο Ευγένιο, πολιούχο της πόλης, την Αγία Άννα, τη Χρυσοκέφαλο, το φροντιστήριο, τα τείχη και τα θέρετρα Soğuksu. Θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά της πόλης, όπως του τραπεζίτη Θεοφύλακτου Κωστάκη και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη  και Φωστηρόπουλου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τραπεζούντα - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης. 


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Pegasus Airlines
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη 12:15 13:35
Τραπεζούντα -  Κωνσταντινούπολη 10:05 11:50
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα 14:55 16:35

​ Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη.
Οι διανυκτερεύσεις στη Σαφράμπολη και στην Αμάσεια μπορούν να πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή ή και στη Σαμσούντα.
Aπαιτείται ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο το οποίο λήγει σε τουλάχιστον 7 μήνες μετά από το ταξίδι.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά