Loading...

Αεροπορική εκδρομή Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη 4 & 5 ημέρες κωδ. 14PE11

Επισκόπηση
Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη 4 & 5 ημέρες με αναχώρηση 18/4 & 24/4/14!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πτήση και ά φιξη στην Κωνσταντινούπολη, συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας και θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Το βραδάκι θα περπατήσουμε στην κοντινή εκκλησία της Αγίας Τριάδας για την παρακολούθηση της Λειτουργίας του Επιταφίου.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη «Βυζαντινή» Κωνσταντινούπολη. Θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό ιππόδρομο, με το Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου, το πανέμορφο αρχιτεκτονικό επίτευγμα και σήμερα μουσείο, την εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς, το Μπλέ Τζαμί, και βέβαια το Οθωμανικό ανάκτορο των σουλτάνων Τοπ Καπί, που στεγάζει ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα και συλλογές. Πριν αφήσουμε την παλαιά «Πόλη», θα επισκεφθούμε την πραγματικά επιβλητική Βασιλική Δεξαμενή ή όπως επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Συνεχίζουμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη και ελεύθερο χρόνο στο σκεπαστό παζάρι Καπαλί Τσαρσί, με τα 5000 καταστήματα όπου θα βρείτε ανάμεσα στα άλλα πληθώρα από χρυσαφικά, δερμάτινα, και χαλιά. Οι επισκέψεις μας θα τελειώσουν με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο Πατριαρχείο για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία της Ανάστασης. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει εορταστικό δείπνο με μαγειρίτσα.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη

Κυριακή (του Πάσχα) σήμερα, και η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στα Ορθόδοξα μοναστήρια της Κωνσταντινούπολης. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τα τείχη του Ιουστινιανού, για να φτάσουμε στην Μονή της Χώρας, με τα υπέροχα ψηφιδωτά. Επόμενη στάση μας θα είναι το Φανάρι, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών καθώς επίσης και την Παναγία των Βλαχερνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, και απογευματινό ελεύθερο. 

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη 

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για μια όμορφη μέρα στα Πριγκηπόννησα. Πρώτη μας στάση η Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή, και συνεχίζουμε για την Πρίγκηππο, το πιο γνωστό από τα 9 νησάκια με πανέμορφα εξοχικά. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με τα ιππήλατα αμαξάκια. και να καταλήξετε σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού για νόστιμα ψαρικά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

5η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

Ημέρα ελεύθερη η σημερινή για τις δικές σας βόλτες και τα ψώνια. Περιηγηθείτε στην πασίγνωστη Ιστικλάλ από την πλατεία Τακσίμ προς το Πέραν, ή επισκεφθείτε την Αιγυπτιακή Αγορά (Μισίρ Καρσισί) με τις εκατοντάδες λιχουδιές, βότανα και μπαχαρικά. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την απ’ ευθείας πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Ενδεικτικό πρόγραμμα για την αναχώρηση 24/4:
1η ημέρα: Άφιξη και επίσκεψη στο Πατριαρχείο, Μονή Χώρας, Μπαλουκλή, μονή Βλαχερνών
2η ημέρα: Επίσκεψη Αγιά Σοφιά, Τοπκαπί, Βασιλική δεξαμενή, Μπλε Τζαμί, Καπαλί Τσαρσί
3η ημέρα. Ελεύθερη ημέρα
4η ημέρα: Επίσκεψη στα Πριγκηπόννησα.


 

Πάσχα 2014

 

Τιμές κατ'άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Turkish Airlines 18/4
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ΤΚ 1850 15:05 16:25
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα ΤΚ 1843 19:20 20:50
Πτήσεις με Turkish Airlines 24/4
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ΤΚ 1846 10:05 11:30
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα ΤΚ 1843 19:20 20:50

Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με την αναχώρηση χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά