Loading...

Αεροπορική εκδρομή Πάσχα στη Ρόδο - Σύμη (προσκύνημα στον Πανορμίτη!)

Τιμή ατόμου από
495
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Πάσχα 2024 στην Ρόδο και εκδρομή στην Σύμη ! 5ήμερη αεροπορική εκδρομή με πασχαλινές αναχωρήσεις 2/5 & 3/5! Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε 4* με πρωινό παροχές, Ξενάγηση πόλης, κάστρο, ημερήσια εκδρομή στη Λίνδο, εκδρομή στη Φιλέρημο και το λόφο των Πεταλουδών, νηστίσιμο δείπνο Μ. Πέμπτη & Μ. Παρασκευή, αναστάσιμο δείπνο, εορταστικό πασχαλινό γεύμα, αρχηγός, βαλίτσα. ΤΙΜΕΣ για Άνοιξη 2024!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Φιλέρημος - Ρόδος (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Ρόδο. Άφιξη στο νησί των Ιπποτών και επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα πιο όμορφα μέρη του νησιού. Πρώτη μας στάση είναι στην Φιλέρημο. Ο λόφος που βρίσκεται και δεσπόζει στην περιοχή, θεωρούνταν τόπος ιερός για τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα ένα από τα πιο σημαντικά φρούρια. Η ακρόπολη της Ιαλυσού ήταν χτισμένη στον λόφο αυτό και τα ερείπια του ναού της Αθηνάς βρίσκονται ακόμα εκεί. Συνεχίζουμε για την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη της Ρόδου. Με την ξενάγηση μας θα κάνουμε τον γύρο των τειχών που διαρκεί περίπου για 2 χιλιόμετρα, θα επισκεφθούμε το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, και θα συνεχίσουμε στην παλιά πόλη με σημεία αναφοράς τον πύργο του Ρολογιού, την πλατεία Αρίωνος, Τζαμί, Τέμενος Σουλτάνου Μουσταφά, το κάστρο της παλιάς πόλης και την πλατεία Ιπποκράτους. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη. Το μεσημέρι μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ρόδος – Λίνδος – Αγ. Παντελεήμονας (επιτάφιος)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για την επίσκεψη μας στο ανατολικό κομμάτι του νησιού. Αφού περάσουμε από την Καλλιθέα και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Φαληράκι και αφού προσκυνήσουμε την Παναγία Τσαμπίκα, φθάνουμε στη γραφική Λίνδο με την παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική. Ακολουθώντας διαδρομές δαιδαλώδεις, τα βήματά μας οδηγούνται ασυναίσθητα ως την αρχαία Ακρόπολη, μάρτυρα της πολυτάραχης ιστορίας του νησιού και προσκύνημα στη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας της Λίνδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα θα βρεθούμε στον Άγιο Παντελεήμονα, για την ακολουθία του Επιταφίου. Στο μεσαιωνικό σκηνικό της παλιάς πόλης, ανάμεσα στα ατμοσφαιρικά σοκάκια, στολισμένα με φοίνικες θα ζήσουμε μοναδική μυστηριακή εμπειρία μέσα από την αναπαράσταση των Παθών. Θα ακολουθήσουμε τον Επιτάφιο που συνοδεύεται από τις χορωδίες που ψέλνουν μελωδικά το «Ω Γλυκύ Μου Έαρ» και συμπληρώνουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ρόδος – Σύμη – Πανορμίτης – Ιερά Μητρόπολης Ρόδου (Ανάσταση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι, με προορισμό την Σύμη. Το βενετσιάνικο νησί δικαίως θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα της Δωδεκανήσου, με την ξεχωριστή του αρχιτεκτονική που το κάνει να διαφέρει. Στη περιπατητική μας περιήγηση, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον περίφημο Πύργο του Ρολογιού, ορόσημο του νησιού στέκει επιβλητικός στην είσοδο του λιμανιού από το 1881. Το νησί κόσμημα πέρα από τη νεοκλασική αρχιτεκτονική διαθέτει φοβερή γαστρονομία και τοπικά καταστήματα με γλυκά του κουταλιού και σουβενίρ. Η βόλτα στα σοκάκια και η επίσκεψη στα σφουγγαράδικα είναι κάτι που δεν θα πρέπει να λείψει από την εμπειρία σας. Οι ντόπιοι έχουν παράδοση στη σπογγαλιεία και σύμφωνα με τον μύθο, μόνο στο βυθό γύρω από τη Σύμη φυτρώνουν τα σφουγγάρια. Αμέσως μετά, θα επισκεφτούμε τον Ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου και θα προσκυνήσουμε στον ανθοστολισμένο Επιτάφιό του. Επόμενη στάση μας είναι το λιμάνι του Πανορμίτη και η ομώνυμη Ιερά μονή του Ταξιάρχη. Το μοναστηριακό συγκρότημα, με τις υπέροχες τοιχογραφίες, την βιβλιοθήκη, το λαογραφικό μουσείο και το φημισμένο, εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο του, αποτελεί σημαντικό Θρησκευτικό προσκύνημα. Στον προστάτη του Αιγαίου, θα προσκυνήσουμε τον στολισμένο του Επιτάφιο. Επιστροφή στο λιμάνι της Ρόδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση νωρίς το βράδυ για τον λαμπρό Μητροπολιτικό ναό της Ρόδου. Μόλις οι ψάλτες μοιράσουν το Άγιος φως, χιλιάδες πυροτεχνήματα με χρώματα και σχέδια κατακλύζουν τον ουρανό στο φάρο του λιμανιού. Όλη η πόλη με την μεσαιωνική αρχοντιά αποκτά χρώματα κάνοντας την νύχτα ημέρα, εορτάζοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο μας, με μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρόδος – Ελεύθερη ημέρα – Εορταστικό γεύμα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Την ημέρα της Λαμπρής θα γευτούμε το Εορταστικό Πασχαλινό μας γεύμα στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ρόδος – Πεταλούδες – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφτούμε το μοναδικό βιότοπο της γνωστής πεταλούδας Panaxia Quadripunctaria. Σημείο κατατεθέν της Ρόδου και πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών και επισκεπτών. Η άγρια βλάστηση και η μοναδική ομορφιά της φύσης, απολαμβάνονται μέσα από μια σειρά μονοπατιών που σας «ξεναγούν» σε όλη την περιοχή. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα κάνοντας ήδη σχέδια για το νέο μας ταξίδι, σε έναν θερινό προορισμό.

Το πρόγραμμα της Μ. Παρασκευής (03/05) διαμορφώνεται ως εξής:

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ - ΡΟΔΟΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

2η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΣΥΜΗ – ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΟΔΟΥ (ΑΝΑΣΤΑΣΗ)

3η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ – ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ

4η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΛΙΝΔΟΣ – ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

5η μέρα: ΡΟΔΟΣ – ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ – ΑΘΗΝΑ

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Πάσχα 2024
Αναχωρήσεις Πάσχα (2/5 & 3/5) Early Booking Κανονική τιμή
Αrte Hotel 4* με πρωινό + γεύματα που αναφέρονται με πρωινό + γεύματα που αναφέρονται
Δίκλινο 495€ 535€
Μονόκλινο 595€ 635€
Παιδικό έως 6 ετών 295€ 335€
Παιδικό μέχρι 12 ετών 395€ 435€
Φόροι +95€ // +110 € +95€ // +110 €

Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με τη Sky Express, και επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερικές πτήσεις, το επιπλέον κόστος για όλη την Ελλάδα από 100€ / άτομο!

Πτήσεις της Sky Express

3/5

GQ 280

Αθήνα Ρόδος

07:25-08:25

7/5

GQ 285

Ρόδος Αθήνα

22:25-23:25

Πτήσεις της Aegean/ Olympic Airlines

2/5

ΟΑ 6206

Αθήνα Ρόδος

11:35-12:35

6/5

ΟΑ 6205

Ρόδος Αθήνα

17:00-18:00

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρόδος-Αθήνα με την αεροπορική εταιρεία Aegean/Olympic Air ή Sky Express

 • Διαμονή στο ξενοδοχείο ARTE HOTEL 4* στην πόλη της Ρόδου

 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής

 • Ημερήσια κρουαζιέρα στη Σύμη και στον Πανορμίτη

 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ

 • Δώρο: Η ημερήσια κρουαζιέρα στη Σύμη και στο Πανορμίτη

 • Ξενάγηση πόλης και κάστρο της Ρόδου!

 • Ημερήσια εκδρομή στη Λίνδο

 • Εκδρομή στη Φιλέρημο και το λόφο των Πεταλούδων

 • Νηστίσιμο δείπνο τη Μ. Πέμπτη & τη Μ. Παρασκευή

 • Αναστάσιμο Δείπνο

 • Εορταστικό Πασχαλινό γεύμα

 • Χειραποσκευή έως 8 κιλά

 • Αποσκευή έως 20 κιλά

 • Τοπικός ξεναγός στη Ρόδο και στη Λίνδο

 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 • Φόροι αεροδρομίου, δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου και επίναυλος καυσίμων (95€ & 110€ στα μονόκλινα)

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται

 • Προαιρετική Ασφάλεια Covid (20€)

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

Φωτογραφίες
9
Καλή Ανάσταση !
9
Η πόλη της Ρόδου από ψηλά!
9
Ρόδος
9
Ρόδος
Κωδ: 51
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά