Loading...

Αεροπορική εκδρομή Πανόραμα Πορτογαλίας

Τιμή ατόμου από
990
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Οργανωμένη 8ήμερη εκδρομή σε Πόρτο – Λισαβόνα – Μπράγκα – Γκιμαράες – Αβέιρο – Κόιμπρα – Ναζαρέ – Όμπιδος – Σίντρα – Κάμπο ντα Ρόκα – Κασκαϊς - Εστορίλ. Αναχώρηση 02/1. Αεροπορικά εισιτήρια με Lufthansa, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*, μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, αρχηγός - συνοδός. Τιμές για Ιανουάριος 2024.
Περιγραφή

1η ημέρα: Πτήση για Πόρτο - Πρώτη γνωριμία με την πόλη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό το όμορφο Πόρτο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως η πόλη των χρωμάτων, της τέχνης και των γνωστών κρασιών. Το Πόρτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην δεξιά όχθη του ποταμού Ντούρο στα βόρεια της χώρας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και πρώτη γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πόρτο - Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για περιήγηση στο γραφικό Πόρτο με τις κομψές γειτονιές. Η σαγηνευτική αυτή πόλη έχει ενταχθεί από το 1996 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα. Η παλιά πόλη, με επίκεντρο την Ριμπέιρα, απαρτίζεται από παλαιά σπίτια και πλακόστρωτα σοκάκια. Εν συνεχεία, θα περιηγηθούμε στη Λεωφόρο Μπόα Βίστα, η οποία καταλήγει στον απέραντο Ατλαντικό Ωκεανό, την θέα του οποίου θα απολαύσουμε. Μετέπειτα, θα περάσουμε και από το Κάστρο του Αγίου Francisco Xavier, τον σιδηροδρομικό σταθμό Σάο Μπέντο, που είναι διακοσμημένος με 20.000 κεραμικά πλακίδια που απεικονίζουν την ιστορία της Πορτογαλίας. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε τη γέφυρα του Lui και θα εξερευνήσουμε την Γάια με τα περίφημα οινοποιία. Προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Ντούρο. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Μπράγκα - Γκιμαράες - Πόρτο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την όμορφη Μπράγκα, η οποία έχει ανακηρυχθεί «Ευρωπαϊκή Νεανική πρωτεύουσα». Η πόλη αποπνέει μία νεανική ενέργεια έχοντας συνάμα παραδοσιακό χαρακτήρα, με στολίδια της τους πανέμορφους κήπους της Santa Barbara και τους εκθαμβωτικούς καθεδρικούς της ναούς με την συγκλονιστική αρχιτεκτονική τους, που θεωρείται η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στον επόμενο μας προορισμό, ο οποίος δεν είναι άλλος από το Γκιμαράες, πόλη η οποία έχει έντονο ιστορικό χαρακτήρα, καθώς εκεί γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της χώρας, ο Alfonso Henriques, ο οποίος έθεσε τις βάσεις για την ίδρυση του πορτογαλικού κράτους. Η σπουδαία αυτή πόλη παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, μιας και διαθέτει έναν μεγάλο πλούτο υπέροχων ιστορικών και θρησκευτικών αξιοθέατων. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Πόρτο.

4η ημέρα: Πόρτο - Αβέιρο - Κοϊμπρα

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το Αβέιρο, το οποίο είναι γνωστό και ως η «πορτογαλική Βενετία», καθώς διαθέτει τα λεγόμενα «barcos moliceiros», τα οποία βγάζουν έναν βενετσιάνικο αέρα και θυμίζουν τις γνωστές «γόνδολες». Την ομορφιά ωστόσο της πόλης μπορεί κανείς να τη βρει και στις ωραίες πλατείες και τα μαγευτικά κτήρια που την στολίζουν. Μετέπειτα, θα μεταβούμε στην παλιά πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, την Κοϊμπρα, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μοντέγκο, για να ανακαλύψουμε τα ιστορικά της κτίρια, ανάμεσα σε αυτά και το παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα του πορτογαλόφωνου κόσμου. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά της σοκάκια, και προαιρετικά θα έχουμε μία επαφή με την μουσική fado. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση.

5η ημέρα: Κοϊμπρα - Ναζαρέ - Όμπιντος - Λισαβόνα

Πρωινό και μετά ακολουθεί η περιήγηση μας στην πόλη Ναζαρέ, η οποία χαρακτηρίζεται ως «Το Έβερεστ των Ωκεανών», καθώς τα κύματα της ξεπερνούν τα 15 μέτρα, πράγμα το οποίο έχει καταχωρηθεί και στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. Θα απολαύσουμε τη θέα του Ατλαντικού, η οποία κόβει την ανάσα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Όμπιντος, το γραφικό χωριό των ερωτευμένων όπως είναι γνωστή. Θα περιηγηθούμε ανάμεσα στα πανέμορφα κάστρα της και τους κήπους. Μετέπειτα, θα αναχωρήσουμε για την Λισαβόνα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία με την πόλη.

6η ημέρα: Λισαβόνα - Περιήγηση πόλης

Μετά το πρωινό μας, θα περιηγηθούμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, την Λισσαβώνα, η «πόλη του Οδυσσέα», όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλοί λόγω του μύθου που θέλει τον ίδιο να την έχει ιδρύσει. Θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας με την περίηγηση μας στην ένδοξη πόλη των εξερευνητών, όπου θα θαυμάσουμε το μνημείο των Εξερευνήσεων, το οποίο και χτίστηκε για να γιορτάσει την χρυσή εποχή των ανακαλύψεων της χώρας (15ο – 16ο αιώνα). Εν συνεχεία, θα περιηγηθούμε σε αξιοθέατα τα οποία προσφέρουν αξέχαστη εμπειρία, όπως τον πύργο του Μπελέμ, το Μοναστήρι Τζερόνιμο, και θα περιπλανηθούμε από το Μπάιρο Άλτο μέχρι την Αψίδα της Rua Augusta. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Σίντρα - Κάμπο ντα Ρόκα - Κασκάις - Εστορίλ - Λισαβόνα

Πρωινό και αναχώρηση για την παραμυθένια Σίντρα, που αποτέλεσε το κέντρο της ρομαντικής αρχιτεκτονικής κατά τον 19 αιώνα, κατά τον οποίο χτίστηκαν τα πανέμορφα της κάστρα, που την κάνουν γνωστή έως και σήμερα. Αργότερα, θα επισκεφθούμε και το μοναδικό ακρωτήρι Κάμπο ντε Ρόκα, το οποίο είναι στο δυτικότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, λίγο πιο έξω από την Σίντρα. Ελεύθερος χρόνος στο αριστοκρατικό Κασκάις για να γευματίσετε. Συνεχίζουμε περνώντας από το πολυτελές Εστορίλ, το οποίο είναι γνωστό για το καζίνο και τις πολυτελείς βίλες του. Επιστροφή στη Λισαβόνα για ξεκούραση.

8η ημέρα: Λισαβόνα - Αθήνα

Πρωινό γεύμα εντός του ξενοδοχείου και μετέπειτα αναχώρηση προς την πόλη για ελεύθερη μέρα. Προαιρετικά, περίπατος στην παραδοσιακή συνοικία Αλφάμα και στο Κάστρο του Αγ. Γεωργίου. Νωρίς το μεσημέρι θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Λισσαβώνας, προκειμένου να επιστρέψουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Φώτα 2024
Αναχώρηση 02/1
Δίκλινο 990 €
Μονόκλινο 1.290 €
Φόροι Περιλαμβάνονται

Πτήσεις με Lufthansa

LH 1283

Αθήνα – Φρανκφούρτη

17:20 - 19:30

LH 1180

Φρανκφούρτη – Πόρτο

20:20 – 22:15

LH 1169

Λισαβόνα – Φρανκφούρτη

15:50 – 20:00

LH 1284

Φρανκφούρτη – Αθήνα

20:50 – 00:40

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα - Πόρτο – Λισαβόνα - Αθήνα με Lufthansa με μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο, στο ξενοδοχείο Eurostars Heroismo 4* με πρωϊνό

 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Κοϊμπρα, σε ξενοδοχείο 3 ή 4*

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Λισαβόνα, στο ξενοδοχείο HF Fenix Lisboa 4* με πρωινό

 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για τους εκδρομείς έως 75 ετών

 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα

 • Γεύματα και δείπνα. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα

 • Ο φόρος διαμονής είναι 2€ ανά άτομο, ανά ημέρα πληρωτέος απευθείας εκεί με την άφιξή σας και στα δύο ξενοδοχεία

 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα

 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο (ράντζο).

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες - 15ετίας) ή διαβατήριο.

 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ

 • Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Επιβεβαίωση της τιμής και των ωρών πτήσεων πριν την κράτηση.

Φωτογραφίες
4
Λισαβόνα Πορτογαλία
4
Λισσαβώνα Πορτογαλία
4
Παραλία Camilo στο Αλγκάρβε, Πορτογαλία
4
Πύργος Μπελέμ, Λισσαβώνα Πορτογαλία
Κωδ: 42
Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
 • Ένα email την εβδομάδα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Ειδικές προσφορές
 • Νέα και ενημερώσεις
 • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
 • Spam
 • Ψεύτικες προσφορές
 • Μεγάλα ανώφελα emails
 • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά