Αεροπορική εκδρομή Πανόραμα Ιορδανίας

8 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή

Αεροπορική εκδρομή Πανόραμα Ιορδανίας

Τιμή ατόμου από
780
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Πανόραμα Ιορδανίας! 8ήμερη αεροπορική εκδρομή με αναχωρήσεις: 5, 12, 26/6 Αµµάν, Γέρασα, Κάστρο Αζλούν, Βηθανία, Μάνταµπα, Όρος Νέµπο, Κάστρο Κεράκ, Πέτρα, "Μικρή Πέτρα", Ουάντι Ραµ, Άκαµπα, Νεκρά Θάλασσα, (Κάνυον ελ Μουτζίµπ). Αεροπορικά εισιτήρια με Royal Jordanian, ∆ιαµονή σε ξενοδοχεία 5* και διανυκτέρευση στην έρηµο σε Βεδουίνικες ή Θολωτές σκηνές τύπου "Martian" (εµπνευσµένες από την ταινία "Η ∆ιάσωση") µε πανοραµική θέα στον ουρανό, Ηµιδιατροφή καθηµερινά, Τζιπ σαφάρι (2 ώρες). Ενημερωμένες τιμές για Ιούνιο 2022
Περιγραφή

1η ηµέρα: Αθήνα - Αµµάν

Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση από Αθήνα για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αµµάν. Άφιξη στην δυναµική πρωτεύουσα - σύγχρονη και αρχαία µαζί - που απλώνεται σε δεκαεννέα λόφους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα: Αµµάν - Γέρασα - Κάστρο Αζλούν - Αµµάν

Η σηµερινή ξενάγησή µας στο Αµµάν αρχίζει από την Ακρόπολη, όπου θα δούµε τα ερείπια του ναού του Ηρακλή, βυζαντινές εκκλησίες και το ανάκτορο των Οµεϋαδών. Στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης θα δούµε το ρωµαϊκό θέατρο, το ωδείο και το υπέροχο τζαµί του βασιλιά Αµπντουλάχ (εξωτερικά). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για τα Γέρασα (Jerash), την Αντιόχεια επί Χρυσορρόη, την πιο καλοδιατηρηµένη ελληνορωµαϊκή πόλη της ∆εκάπολης, η οποία ανακαλύφθηκε το 1806. Κρυµµένη για αιώνες κάτω από την άµµο, η "πόλη των 1.000 κιόνων" όπως αποκαλείται, αποτελεί ένα µεγαλειώδες επαρχιακό αστικό κέντρο της Μέσης Ανατολής. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής µας στον εκτεταµένο αρχαιολογικό αυτό χώρο θα δούµε την οβάλ πλατεία, την οδό µε την κιονοστοιχία, τα θέατρα, το νυµφαίο, τον ναό της Αρτέµιδος κ.ά. Συνεχίζοντας τη διαδροµή µας µέσα από πευκοδάση και ελαιώνες θα φθάσουµε στο περίτεχνο κάστρο Αζλούν, που κατασκευάστηκε το 1184 για να ελέγχει τα µεταλλεία σιδήρου και τους τρεις κύριους δρόµους που οδηγούσαν στην κοιλάδα του Ιορδάνη. Επιστροφή στο Αµµάν. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: Αµµάν - Βηθανία - Μάνταµπα - Όρος Νέµπο - Κάστρο Σταυροφόρων Κεράκ - Πέτρα

Πρωινή αναχώρηση από Αμμάν για την Βηθανία, το µέρος που σύµφωνα µε τις γραφές βαπτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Επόµενος σταθµός µας η Μάνταµπα, που αποτελεί το σηµαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας µε τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου και τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων που κατασκευάστηκε το 560 µ.Χ. και αποτελεί το ψηφιδωτό του δάπεδο. Επόµενος σταθµός µας το Όρος Νέµπο, το µέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και ατένισε την Γη της Επαγγελίας και τη Νεκρά Θάλασσα. Συνεχίζουµε µέσω του υπέροχου φαραγγιού Ουάντι ελ Μουτζίµπ για το επιβλητικό κάστρο των Σταυροφόρων του Κεράκ, που κατασκευάστηκε το 1142 και δεσπόζει στην γύρω περιοχή. Μετά την επίσκεψή µας θα αναχωρήσουµε για την Πέτρα, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα: Πέτρα, Ξενάγηση - Μικρή Πέτρα - Ουάντι Ραµ

Η σηµερινή µας ηµέρα είναι αφιερωµένη στην εξερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας, που υπήρξε πρωτεύουσα του νοµαδικού λαού των Ναβαταίων. Η ροδοκόκκινη πόλη που λαξεύτηκε στους βράχους πριν περίπου 2000 χρόνια, ψηφίστηκε πρόσφατα ως ένα από τα σύγχρονα επτά θαύµατα του κόσµου και έχει κηρυχθεί από την UNESCO µνηµείο παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς. Περπατώντας στο στενό φαράγγι (Σικ) θα φθάσουµε στο εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πιο πολυφωτογραφηµένο µνηµείο της Πέτρας. Θα δούµε επίσης τον δρόµο των προσόψεων, τους βασιλικούς τάφους, την βυζαντινή εκκλησία και την ρωµαϊκή πλευρά της πόλης. Συνεχίζουµε µε την "Μικρή Πέτρα", γνωστή και ως Siq Al-Barid, έναν αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στα βόρεια της Πέτρας. Όπως και η "Μεγάλη της Αδελφή", υπήρξε και αυτή µια πόλη των Ναβαταίων και ένας επίσης σηµαντικός σταθµός των καραβανιών, µε εντυπωσιακά κτίρια λαξεµένα στους ψηλούς τοίχους του φαραγγιού. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής µας θα δούµε τάφους, αποθήκες, δεξαµενές και κανάλια νερού, καθώς και άλλα κτίρια, σε κάποια από τα οποία µάλιστα διακρίνονται υπολείµµατα νωπογραφιών του 1ου αιώνα µ.Χ. Μετά την επίσκεψη µας στα ερείπια της αρχαίας αυτής πόλης θα αναχωρήσουµε για το Ουάντι Ραµ, την "Κοιλάδα του Φεγγαριού", την έρηµο του Λόρενς της Αραβίας. Η σηµερινή µας διανυκτέρευση θα γίνει σε πολυτελείς σκηνές στην έρηµο. Άφιξη στον καταυλισµό. Βεδουίνικο δείπνο. ∆ιανυκτέρευση.

5η ηµέρα: Ουάντι Ραµ - Άκαµπα

Σήµερα το πρωί θα οδηγηθούµε στο εσωτερικό του Ουάντι Ραµ µε ειδικά διαµορφωµένα οχήµατα, για ένα µοναδικό "σαφάρι" στην πολύχρωµη άµµο και τα βουνά από γρανίτη, όπου ο Λόρενς είδε τους "Επτά Στύλους της Σοφίας". Μετά το απολαυστικό αυτό "σαφάρι" θα αναχωρήσουµε για την Άκαµπα, που αποτελεί παραθεριστικό κέντρο της χώρας και την µόνη διέξοδο της Ιορδανίας στην θάλασσα. Μικρή περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για µια βόλτα στην αγορά της ή ακόµα και για µπάνιο - καιρού επιτρέποντος! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.

6η ηµέρα: Άκαµπα - Νεκρά Θάλασσα

Πρωινή αναχώρηση για τη Νεκρά Θάλασσα - µια µεγάλη λίµνη, που βρίσκεται 423 µέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το χαµηλότερο δηλαδή σηµείο της γης. Καθώς η περιεκτικότητα σε αλάτι φθάνει το 34,2% (9,6 φορές µεγαλύτερη συγκέντρωση σε αλάτι από τον ωκεανό), καµία µορφή ζωής δεν µπορεί να επιζήσει µέσα στο νερό και κανένα αντικείµενο να βυθιστεί στα µυστηριακά της βάθη, εξ ου και το όνοµα Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση

7η ηµέρα: Νεκρά Θάλασσα, Ελεύθερη µέρα ή Προαιρετική εκδροµή στo Κάνυον ελ Μουτζίµπ (Wadi el Mujib)

Μη χάσετε σήµερα την ευκαιρία να "κολυµπήσετε" και να γνωρίσετε τις ιαµατικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης, που δίνουν στο δέρµα όµορφη αίσθηση και ωφελούν το σώµα µε πολλαπλούς τρόπους! Εναλλακτικά σας προτείνουµε µια προαιρετική εκδροµή στο Ουάντι ελ Μουτζίµπ (Wadi el Mujib), ένα µοναδικής οµορφιάς φαράγγι. Το µονοπάτι ξεκινά από το Κέντρο Επισκεπτών κοντά στη Γέφυρα του Μουτζίµπ. Περπατώντας στον διάδροµο πάνω από το φράγµα, θα ακολουθήσετε την πορεία του ποταµού ανάµεσα σε ψηλούς βράχους από ψαµµίτη µέχρι τη βάση ενός µεγάλου καταρράκτη. Ανάλογα µε τις εποχιακές βροχοπτώσεις στο φαράγγι µπορεί να υπάρχουν βάθρες αρκετά βαθιές για κολύµπι. ∆είπνο στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

8η ηµέρα: Νεκρά Θάλασσα - Αµµάν - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόµιο του Αµµάν και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022
Τιμή κατ άτομο 5/6, 12/6, 26/6
2κλινο 780 €
3ο άτομο έως 12 ετών 660 €
1κλινο 1.140 €
Φόροι, επίναυλοι, ασφάλεια, αχθοφορικά κτλ +420€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την διαμονή

Στην καρδιά της µαγευτικής ερήµου του Ουάντι Ραµ βρίσκεται το εκπληκτικό Sun City Camp, που προσφέρει στους τυχερούς επισκέπτες του την συναρπαστική εµπειρία της διαµονής στην έρηµο, απολαµβάνοντας την απλή, αυθεντική ζωή των Βεδουίνων της απαράµιλλης οµορφιάς αυτής κοιλάδας, παράλληλα µε τις υψηλές προδιαγραφές των υπηρεσιών, την ποικιλία των ανέσεων και των επιλογών διαµονής.

Standard Tent (Bedouin Style) Ένα κατάλυµα που συνδυάζει µε µοναδικό τρόπο το παραδοσιακό βεδουίνικο στιλ µε τις απλές ανέσεις.

*The Martian Dome Σκηνές εµπνευσµένες από την ταινία "The Martian" ("Η ∆ιάσωση") Συνδυάζοντας τη σύγχρονη ζωή και την άνεση, βιώνοντας παράλληλα την αυθεντική εµπειρία της ερήµου, οι χαρακτηριστικοί "Αρειανοί" Θόλοι του Sun City προσφέρουν στους επισκέπτες την µοναδική εµπειρία της συνδυασµένης πολυτέλειας και αυθεντικότητας. Το Sun City είναι το πρώτο Camp στην περιοχή µε τέτοιου είδους θόλους, που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να κοιτάζετε το υπέροχο φεγγάρι και τα αστέρια από το δικό σας άνετο κρεβάτι. *Με επιβάρυνση 55€ κατ’ άτοµο σε δίκλινη ή 110€ σε µονόκλινη σκηνή

Προσοχή: περιορισµένη διαθεσιµότητα κατόπιν ζήτησης

Παροχές

Περιλαµβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε Royal Jordanian

 • ∆ιαµονή σε ξενοδοχεία 5* και και σε βεδουίνικες σκηνές

 • Ηµιδιατροφή καθηµερινά

 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε µουσεία και επισκεπτόµενους χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα

 • Τζιπ σαφάρι (2 ώρες) στο Ουάντι Ραµ µε ειδικά διαµορφωµένα οχήµατα

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για τους εκδροµείς έως 75 ετών

 • Έµπειρος αρχηγός-συνοδός

∆εν Περιλαµβάνονται:

 • Φόροι αεροδροµίων, επίναυλοι καυσίµων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά: 420€

 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόµενο

 • Σηµειώσεις:Η Προαιρετική Εκδροµή στo Κάνυον ελ Μουτζίµπ (Wadi el Mujib) απαιτεί καλή φυσική κατάσταση (MINI TREK) Κόστος Προαιρετικής εκδροµής: 45€/άτοµο

Λεπτομέρειες

Σηµειώσεις

 • Οι ανωτέρω εκδροµές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγµατοποιηθούν µε διαφορετική σειρά, χωρίς να

παραλειφθεί κάτι

 • Τελικό πρόγραµµα µε το ενηµερωτικό σας.

 • Απαιτείται ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ με 6μηνη ισχύ ΧΩΡΙΣ σφραγίδα Ισραήλ

Ενδεικτικά ξενοδοχεία (ή παρόµοια)

Αμμάν: Landmark Amman 5* ή Grand Hyatt 5*
Ουάντι Ραμ: Sun City Camp
Πέτρα: Old village Resort Hotel ή παρόµοιο
Νεκρά Θάλασσα: Holiday Inn Dead Sea Resort ή παρόµοιο

Φωτογραφίες
6
Βεδουίνοι στην Ιορδανία
6
Ιορδανία
6
Ιορδανία
6
Ιορδανία
Κωδ: 50
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά