Loading...

Αεροπορική εκδρομή Μόσχα-Αγ.Πετρούπολη 8 ημέρες κωδ. 30PX6

Επισκόπηση
Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά στη Ρωσία! 8ήμερη αεροπορική εκδρομή με αναχώρηση 23/12 & 27/12/2015! Αεροπορικά εισιτήρια με Aeroflot, 3 διανυκτερεύσεις στη Μόσχα & 4 διανυκτερεύσεις στην Αγία Πετρούπολη σε ξενοδοχεία 4*, ημιδιατροφή, μεταφορές, ξεναγήσεις πόλεων!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Μόσχα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόσχα. Άφιξη και κατά τη μεταφορά μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρωσίας και θα έχουμε μια πρώτη ενημέρωση για την ιστορία της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.  Σας συνιστούμε μια βραδινή βόλτα και για αρχή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα παγωμένη βότκα και χαβιάρι.

2η ημέρα: Μόσχα - ξενάγηση πόλης - Κρεμλίνο

Μετά το πρωινό, θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με την όμορφη και απέραντη Μόσχα. Θα περάσουμε από τις κεντρικές λεωφόρους Οχόντι Ριάντ, Τβερσκάια, Νόβι Αρμπάτ με τα ιστορικά κτίρια διαφόρων εποχών, θα δούμε τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό μουσείο,το Μανέζ και τη Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας και το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι. Θα δούμε επίσης την Πλατεία Τεατράλναγια, γνωστή ως πλατεία των θεάτρων, στην οποία δεσπόζει το περίφημο θέατρο Μπολσόι καθώς επίσης και το θέατρο Μάλι. Θα ανηφορίσουμε στους λόφους του Λένιν, όπου βρίσκεται το γνωστό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ και θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε την ¨Γέφυρα του πατριάρχη¨, με τη φανταστική θέα του Κρεμλίνου για να επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας, τον μεγαλοπρεπή Ι.Ναό του Σωτήρος Χριστού. Στο τέλος θα επισκεφτούμε την υπέροχη λίμνη με τους κύκνους που βρίσκεται στο περίβολο της Ιεράς Μονής Νοβοντιέβιτσι. Θα καταλήξουμε στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία είναι σιωπηλός μάρτυρας πολλών ιστορικών γεγονότων και στο Ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, γνωστός και ως ναός του Αγ. Βασιλείου (1560), με τους εννέα πολύχρωμους τρούλους. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Κρεμλίνο, την άλλοτε κατοικία των τσάρων. Στην πραγματικότητα είναι μια μικρή πόλη μέσα σε μια μεγαλούπολη. Θα δούμε τις γραφικές εκκλησίες του 15ου και του 16ου αιώνα με γνήσια Ρωσική αρχιτεκτονική, τους καθεδρικούς της Ανάληψης και του Ευαγγελισμού και τον καθεδρικό του Αρχάγγελου, το περίφημο Τσάρο-Κανόνι και την Τσάρο-Καμπάνα, το Μέγαρο των Συνεδρίων, τα κτίρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας και το Προεδρικό μέγαρο. Τέλος καταλήγουμε στο πασίγνωστο πολυκατάστημα Γκουμ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτα και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί το Μαυσωλείο του Λένιν, που βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μόσχα

Μετά το πρωινό, για όποιον επιθυμεί, υπάρχει δυνατότητα για μια προαιρετική εκδρομή στο Σεργκιέβ Ποσάντ  (Ζαγκόρσκ): Διασχίζοντας μια όμορφη διαδρομή και περνώντας μέσα από χωριά με ξύλινα σπίτια φτάνουμε στο Ζαγκόρσκ, μια μικρή πόλη πνιγμένη στο πράσινο των κήπων της και γνωστή από παλιά για τα ξυλόγλυπτά της. Θα ξεναγηθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Λαύρας της Αγίας Τριάδος. Επίσης θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Σεργίου με τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ. Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα της μονής περιλαμβάνει 50 κτίρια κατασκευασμένα από τεχνίτες της γύρω περιοχής. Από το 1993 η μονή συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.  Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στον Πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ με το φημισμένο μετρό, γνωστό ως Υπόγειο παλάτι. Οι περισσότεροι σταθμοί, ειδικά αυτοί που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια, με τις τοιχογραφίες τους, τα αγάλματα, τα βιτρό, τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους, είναι αληθινά έργα τέχνης. Φτάνοντας στην Αρμπάτ, έναν από τους παλιότερους δρόμους της Μόσχας, θα έχουμε χρόνο για να την περπατήσουμε ή να απολαύσουμε τον καφέ μας σε κάποιο από τα πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μόσχα - Αγία Πετρούπολη

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για Αγία Πετρούπολη. Θα απολαύσουμε μια πανέμορφη διαδρομή με απέραντα τοπία της ρωσικής επαρχίας με τα παραδοσιακά της χωριά. Άφιξη στη γνωστή «Βενετία του Βορρά». Θα ξεκινήσουμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη, την οποία ίδρυσε ο Μ. Πέτρος πριν από τρεις αιώνες για να δώσει στην αυτοκρατορία του μια έξοδο προς τη θάλασσα του Βορρά. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου των Ναυτικών, την Εκκλησία του Καζάν, που το όνομά της το πήρε από τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που ανακαλύφθηκε στο Καζάν το 1579 και άλλα αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αγία Πετρούπολη - Αγ. Ισαάκ - Πετροπαυλόφσκι - Ερμιτάζ

Μετά το πρωινό, συνεχίζουμε την ξενάγηση της πόλεως. Θα ξεναγηθούμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ισαάκ, τη μεγαλοπρεπή εκκλησία της Αγίας Πετρούπολης, χωρητικότητας 14.000 ατόμων. Θα περάσουμε από την κεντρική οδό της πόλης, τη λεωφόρο Νιέφσκι, γνωστή για τα θαυμαστά παλάτια των αριστοκρατών της Τσαρικής Ρωσίας. Επίσης θα δούμε και τον Μεγαλοπρεπή Ναό του Αλεξάνδρου Νιέφσκι, που ίδρυσε ο Μ. Πέτρος για να τον τιμήσει. Η γνωριμία μας με την πόλη συνεχίζεται με το Ναυαρχείο, την πανεπιστημιούπολη και πάρα πολλά άλλα αξιοθέατα. Θα ξεναγηθούμε επίσης στον αρχαιότερο ναό της Αγ. Πετρούπολης, το Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το λεγόμενο Πετροπαυλόφσκι. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το μουσείο του Ερμιτάζ, (τα πρώην χειμερινά ανάκτορα της Τσαρικής οικογένειας). Η συλλογή του περιέχει πάνω από τρία εκατομμύρια εκθέματα, από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας. Εκεί μπορείτε να δείτε τα αριστουργήματα του Leonardo da Vinci, του Raphael, του Rembrandt, του El Greco και πολλών άλλων καλλιτεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  Στο πρόγραμμα της Πρωτοχρονιάς υπάρχει η δυνατότητα, για όσους το επιθυμείτε, να βγείτε μια βόλτα το βράδυ, για να γιορτάσετε την αλλαγή του χρόνου, στις όχθες του ποταμού Νέβα, πίνοντας σαμπάνια, που θα σας κεράσει η συνοδός της εκδρομής, μαζί με τους πλημμυρισμένους από κέφι κατοίκους της Αγ.Πετρούπολης. Η ατμόσφαιρα που θα ζήσετε είναι απαράμιλλη! Ο ουρανός γεμίζει πυροτεχνήματα, που γίνονται ένα με τα εκατομμύρια φώτα του εορταστικού στολισμού της πόλης, προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο υπερθέαμα σε κάθε τυχερό παρευρισκόμενο! Όλος ο κόσμος ανταλλάσει αγκαλιές, φιλιά κι ευχές για μία καλή νέα χρονιά, συμμετέχοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν ποτέ σε μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου, χορεύοντας και γελώντας με την καρδιά του. Πολυάριθμα happenings και εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτινών ημερών, προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου, στις διάφορες πλατείες και στα πάρκα, με επίκεντρο την πλατεία Παλατιού (Ντβορτσόβαγια), μπροστά στο Ερμιτάζ. Αξίζει να το ζήσετε!

6η ημέρα: Αγία Πετρούπολη - Πούσκιν

Mετά το πρωινό, θα μεταβούμε στην περιοχή Πούσκιν και συγκεκριμένα στο πάρκο Τσάρσκογιε Σελό, το αγαπημένο μέρος ξεκούρασης των Ρώσων Τσάρων. Πρόκειται για ένα συγκρότημα από παλάτια, κήπους, τεχνητές και φυσικές λίμνες με νησάκια. Εκεί θα επισκεφτούμε το μεγαλοπρεπές, σε μπαρόκ στιλ παλάτι της Μεγάλης Αικατερίνης, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε το κεχριμπαρένιο δωμάτιο, γνωστό και ως όγδοο θαύμα του κόσμου. Η κεχριμπαρένια του διακόσμηση έχει εξ’ολοκλήρου ανακατασκευαστεί, καθώς η τύχη του αυθεντικού αγνοείται από το 1945. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε φολκλορικό σόου σε κάποιο από τα παλάτια της Αγίας Πετρούπολης.

7η ημέρα: Αγία Πετρούπολη 

Μετά το πρωινό, ημέρα ελεύθερη για να κάνετε τα τελευταία σας ψώνια ή τη βόλτα σας στη γνωστή λεωφόρο Νιέφσκι, όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά γλυκά πίνοντας τον καφέ σας ή τη βότκα σας.  Μια εμπειρία, που αξίζει να ζήσετε, είναι η επίσκεψη (προαιρετική) στο χωριό του ρώσου Άη Βασίλη, Ντεντ Μορόζ, μόλις λίγα λεπτά έξω από την Αγ.Πετρούπολη. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε τα γραφικά παραδοσιακά εργαστήρια (αγγειοπλαστικής, σιδηρουργικής κλπ.), όπου μπορείτε να συμμετάσχετε κι οι ίδιοι στις διάφορες εργασίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ποικίλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, φεστιβάλ κλπ.), να κάνετε ιππασία, καθώς και να απολαύσετε τον καφέ σας ή το φαγητό σας ή και να αγοράσετε διάφορα σουβενίρ ρώσικης τέχνης. Άλλες δραστηριότητες που μπορεί να ενδιαφέρουν τον επισκέπτη είναι η κατοικία του Άη Βασίλη, το Μουσείο Ιστορίας των Συνθηκών Διαβίωσης («Βίκινγκς στην Αρχαία Ρωσία»), η παιδική χαρά με το τραμπολίνο, το Θέατρο με τα παραμύθια, ο μίνι Ζωολογικός Κήπος («Η Φάρμα των Ζώων») και πολλά άλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Αγία Πετρούπολη - Αθήνα

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Aeroflot
Αθήνα - Μόσχα SU 2111 13:40 18:50
Μόσχα  - Αγία Πετρούπολη SU 038 14:00 15:20
Αγία Πετρούπολη - Μόσχα SU 035 06:20 07:35
Μόσχα - Αθήνα SU 2110 09:30 12:45

Για την έκδοση της Βίζας απαιτούνται τουλάχιστον 6 εργάσιμες ημέρες.
Δικαιολογητικά:
Διαβατήριο (με την υπογραφή του κατόχου και να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ταξιδιού), μια πρόσφατη φωτογραφία (τύπου διαβατηρίου), συμπληρωμένη αίτηση για Βίζα. Για άτομα άνω των 75 ετών υπάρχει προσαύξηση κόστους 1 ευρώ ημερησίως για την ασφάλεια.

Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά