Αεροπορική εκδρομή Κύπρος

5 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή

Αεροπορική εκδρομή Κύπρος

Τιμή ατόμου από
450
Φόρμα ενδιαφέροντος
Επισκόπηση
Αεροπορική εκδρομή στην Κύπρο, 5 ημέρες στη Λάρνακα - Λεμεσός - Λευκωσία - Άγιος Νεόφυτος - Πάφος. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείo 3* στη Λεμεσό με πρωινό και 4 δείπνα συνολικά, μεταφορές, εκδρομές. Αναχωρήσεις: 4/3/22 & 24/3/22. Ενημερωμένες τιμές για Άνοιξη 2022
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Λάρνακα - Λεμεσός

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση από την Αθήνα για την Λάρνακα. Άφιξη Επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε το ταξίδι μας με την πρώτη μας στάση στο χωριό Κιτι όπου θα θαυμάσουμε το θαυμάσιο Βυζαντινό ψηφιδωτό του 6ου αιώνα στην ομώνυμη εκκλησία της Αγγελόκτιστης. Συνεχίζουμε για την πόλη της Λεμεσού για μια πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο, σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου, του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λεμεσός - Λευκωσία

Μετά το πρωινό που θα πάρουμε στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα Λευκωσία την τελευταία διχοτομημένη πόλη στην Ευρώπη. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές της Κύπρου όπου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων που εκτελέστηκαν από τους Άγγλους κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955 – 1959. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λεμεσός - Άγιος Νεόφυτος - Πάφος

Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη - βασίλειο. Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου λέγεται ότι αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής, ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην “Εγκλείστρα” του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριό του, είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του, τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου. Θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Θα επισκεφθούμε, την έπαυλη του Διονύσιου, χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λεμεσός - Πλάτρες - Τροοδίτισσα - Μονή Κύκκου - Όμοδος

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κερασοχώρια» στο όρος Τρόοδος Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο στις Πλάτρες του Σεφέρη. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες Μονές του νησιού γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου από το 1100 αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Λεμεσός - Λάρνακα - Πτήση για Αθήνα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Λάρνακα επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής χτισμένη από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ τον Σοφό. Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του ήρθε στη Κύπρο, χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου από τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο και έζησε εδώ άλλα 30 χρόνια. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Ελεύθερος χρόνος στην περίφημη παραλία τον Φοινικούδων. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας με της καλύτερες εντυπώσεις και πτήση για Αθήνα.

Τιμές κατ' άτομο
Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στον αναλυτικό πίνακα τιμών
Άνοιξη 2022
Αναχώρηση 4/3 & 24/3/22 Harmony Hotel 3*
2κλινο 450 €
3ο άτομο 450 €
3ο άτομο έως 12 ετών 350 €
1κλινο 550 €

Αεροπορικά εισιτήρια με  Sky Express

04/3

Αθήνα – Λάρνακα

GQ 600

09:50-11:30

08/3

Λάρνακα– Αθήνα

GQ 605

16:25-18:10

Αεροπορικά εισιτήρια με  Sky Express

24/3

Αθήνα – Λάρνακα

GQ 600

09:50-11:30

28/3

Λάρνακα– Αθήνα

GQ 605

22:05-23:45

Παροχές

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με Sky Express

 • Αποσκευή 20 κιλών, χειραποσκευή 8 κιλών

 • Φόροι αεροδρομίων

 • Μεταφορές στην Κύπρο & εκδρομές βάση προγράμματος

 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο Harmony Bay 3* sup

 • Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

 • Ολοήμερη εκδρομή στα: Πλάτρες, μονή Τροοδίτισσας, μονή Κύκκου, Όμοδος, Πάφο, Άγιο Νεόφυτο, με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

 • Έμπειρος αρχηγός – ξεναγός

 • Επίσημος τοπικός ξεναγός

 • Ο φόρος διαμονής ξενοδοχείου

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα

 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Λεπτομέρειες

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί κάτι

 • Το τελικό πρόγραμμα θα σας δοθεί με το ενημερωτικό σας

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.

 • Το Harmony Hotel 3* βρίσκεται πάνω στην θάλασσα

Φωτογραφίες
3
Ηλιοβασίλεμα στην Κύπρο
3
Καλοπαναγιώτης, Λευκωσία, Κύπρος
3
Κάβο Γκρέκο Κύπρος
3
Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά