Loading...

Αεροπορική εκδρομή Κωνσταντινούπολη - Καππαδοκία - Ικόνιο - Αττάλεια 8 ημέρες κωδ. 30S8

Επισκόπηση
8ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Τουρκία με αναχώρηση 26/4/2019! Κωνσταντινούπολη - Καισάρεια - Καππαδοκία - Ικόνιο - Αττάλεια - Πέργη - Άσπενδος - Αλάγια - Σίδη! Αεροπορικά εισιτήρια με Pegasus, διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*, ημιδιατροφή, μεταφορές, ξεναγήσεις πόλεων! Τιμές Early booking για κρατήσεις έως 28/2! Ανάσταση στο Πατριαρχείο - Πάσχα στην Καππαδοκία - Πρωτομαγιά στην Αττάλεια!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη (ασιατική πλευρά), συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας. Αναχώρηση για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί στη χερσόνησο που ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ) και τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού. Μετά από ένα διάλειμμα για γεύμα και λίγη ανάπαυση, η ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για ξενάγηση στο περίφημο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι (20€). Στη συνέχεια επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών, το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Ελεύθερος χρόνος, Το βράδυ μεταφορά στο Πατριαρχείο για την λειτουργία της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Καισάρεια

Μετά το πρόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Καισάρεια. Άφιξη στην ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Γνωριμία με την Καππαδοκία με επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος - Ιxλάρα (Ihlara), κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Καππαδοκία

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο Προκόπι στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Kαππαδοκία - Ικόνιο - Αττάλεια

Αναχώρηση για την Αττάλεια με ενδιάμεση στάση στην αρχαία πόλη Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μαυσωλείο. Συνεχίζουμε για την Μαγιόρκα της Τουρκίας, την Αττάλεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Αττάλεια

Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία με την πόλη. Η Αττάλεια είναι μεγάλη παραθαλάσσια πόλη της Μεσογείου στην νότια ακτή της Τουρκίας. Συνδυάζοντας παραλίες, αρχαιότητες και πολιτιστικά δρώμενα, θεωρείται «η πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού». Η παλιά περιτειχισμένη πόλη, το Καλέ Ιτσί (το εσωτερικό του κάστρου), με τα στενά δρομάκια και τα παραδοσιακά σπίτια, είναι μοναδική σε όλη την Τουρκία, τόσο για τη γαλήνη της όσο και για την ατμόσφαιρά της και πολλοί λένε ότι ομοιάζει με την πόλη της Ναυπάκτου.  Τα παλιά ελληνικά σπίτια έχουν κριθεί ως ιδιαιτέρου κάλους και είναι πλέον πολιτιστική κληρονομιά υπό προστασία. Κατόπιν θα επισκεφτούμε τους καταρράκτες Duden και έτσι θα έχουμε ένα συνδυασμό του ιστορικού και φυσικού πλούτου της περιοχής της Αττάλειας. Όλα τα ποτάμια της περιοχής που καταλήγουν στη Μεσόγειο έρχονται από τις πλαγιές του Ταύρου, μερικές φορές χερσαία, μερικές φορές υπόγεια μέχρι να φτάσουν στην θάλασσα. Έτσι δημιουργούνται πάνω από 20 καταρράκτες. Ο πιο όμορφος από αυτούς είναι ο Duden Falls. Επιστροφή στην Αττάλεια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Αττάλεια - Πέργη - Άσπενδος - Αλάγια - Σίδη

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις μεσογειακές πόλεις Πέργη, Άσπενδο, Σίδη και Αλάγια. Η Πέργη ήταν αρχαία ελληνική πόλη στη Μικρά Ασία, πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Βρισκόταν στις όχθες του Κέστρου ποταμού που ήταν πλωτός και καθιστούσε έτσι την πόλη παράλια. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους την πόλη επισκέφτηκαν οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας οι οποίοι και κήρυξαν τον Χριστιανισμό. Ξεχωρίζουν τα τείχη της ακρόπολης της Πέργης μια πύλη θριάμβου, το μεγαλοπρεπές θέατρο, το στάδιο και πολλοί ναοί. Συνεχίζουμε για το αρχαίο θέατρο της Ασπένδου, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στο κόσμο. Έχει διάμετρο 96 μ. και χωρητικότητα καθισμάτων 7.000 θεατών. Κτίσθηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ζήνωνα τον Κιτιέα το 155μ.Χ. στην ελληνιστική περίοδο. Διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία των 139 χιλιομέτρων φτάνουμε στην Αλάγια, την γραφική πόλη στην οποία ζούσαν αρμονικά 'Ελληνες και Τούρκοι ως το 1922. Θα περιηγηθούμε την πόλη και θα επισκεφτούμε το κάστρο της Αλάγιας και τον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε από Αλάγια για Σίδη. Επίσκεψη στον εκεί Αρχαίο ναό του Απόλλωνα και κατόπιν επιστροφή στην Αττάλεια. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Αττάλεια - Αθήνα

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία περιήγηση στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 28/2.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Pegasus Airlines
26/4 Αθήνα - Κωνσταντινούπολη PC 1192 09:55 11:15
28/4 Κωνσταντινούπολη - Καισάρεια PC 2732 09:10 10:35
3/5 Αττάλεια -  Κωνσταντινούπολη PC 2011 12:35 13:50
3/5 Κωνσταντινούπολη  - Αθήνα PC 1193 16:30 18:00

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά