Loading...

Αεροπορική εκδρομή Κρακοβία - Πράγα 7 ημέρες κωδ. 51PX1

Επισκόπηση
7ήμερη αεροπορική εκδρομή με αναχώρηση 23/12 & 30/12! 3 νύχτες στην Πράγα και 3 νύχτες στην Κρακοβία!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Πράγα - Κρακοβία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Ολομουτς, πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μοράβα και μαζί με το Μπρνό αποτελεί το ιστορικό, πολιτικό, θρησκευτικό και μορφωτικό κέντρο της Μοράβιας. Θα θαυμάσουμε τη Στήλη της Αγ.Τριάδας, ένα από τα ανακηρυχθέντα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Oυνέσκο καθώς και το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Πανεπιστήμιο Παλάτσκι το οποίο ιδρύθηκε το 1573 από το τάγμα των Ιησουιτών Μοναχών. Στη συνέχεια της σημερινής μας διαδρομής, θα επισκεφτούμε το Κρόμεριτζ με το καταπληκτικό Κάστρο και τους Κήπους το οποίο ανήκει στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Τελευταίος προορισμός της σημερινής μας ημέρας η πανέμορφη πόλη της Πολωνίας,  η Κρακοβία. Άφιξη στο ξενοδοχείο.Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε τη γραφική πόλη και να χαρείτε τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κρακοβία (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και σήμερα θα ξεκινήσει η γνωριμία μας με την πόλη. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά κτίρια που κτίστηκαν όλα βάσει των παλιών σχεδίων πριν τις καταστροφές του Β´ παγκοσμίου πολέμου και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οικιστικό σύνολο με αρχοντικό και αυστηρό ύφος. Η κεντρική πλατεία, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Πολωνίας και ίσως ολόκληρης της Ευρώπης φτιαγμένη το 1257, έμεινε άθικτη ως τις μέρες μας. Θα περάσουμε μπροστά από το επιβλητικό δημαρχείο, θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπάρμπικαν. Από εκεί ακολουθώντας τη βασιλική οδό θα ανηφορίσουμε για τη Βαβέλ – κατοικία και φρούριο των Βασιλιάδων της Πολωνίας όπου βρίσκονται ο Καθεδρικός ναός, το ανάκτορο και φυσικά το φρούριο που δεσπόζει στη πόλη. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κρακοβία - 'Αουσβιτς  

Πρωινό και πρώτος μας σταθμός τη σημερινή μέρα τα κρεματόρια των Ναζί στο Άουσβιτς. Τελειώνοντας την επίσκεψη μας θα συνεχίσουμε για την περιοχή Βιελίτσκα 15 χλμ. νότια της Κρακοβίας. Ο θεσπέσιος συνδυασμός ορυχείων και θαλάμων που είναι λαξεμένοι πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και όλα ανεξαιρέτως τα αντικείμενα από τους πολυελαίους μέχρι τα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας, είναι φτιαγμένα από αλάτι. Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι αυτό το αλατωρυχείο έχει περιληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στην Κρακοβία και στον ελεύθερο χρόνο σας εξερευνήστε την πανέμορφη πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κρακοβία - Μπρνο - Αούστερλιτς - Πράγα

Πρωινό και αναχώρηση για το Μπρνο, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Τσεχίας. Πέρα από το ιστορικό κέντρο του, αξιοπρόσεχτη είναι η ιδιαίτερη γραμμή των κτιρίων σε σύγχρονους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς: αναμφισβήτητα, το αριστούργημα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής είναι η βίλα Τούγκενχαντ, που σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτέκτονα Μίες Βαν Ντερ Ρόχε. Χτίστηκε περίπου πριν εβδομήντα χρόνια αλλά ακόμα και σήμερα αποτελεί έκφραση του στυλ που αντιπροσωπεύει. Το κτίριο αποτελεί κλασικό δείγμα αρχιτεκτονικής και παρουσιάζεται ως κύριο θέμα σε πολλά βιβλία και ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο λόφος Σπίλμπεργκ προσφέρει καταπληκτική θέα της Πόλης και των περιχώρων της. Το ομώνυμο οχυρό βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και ενώ σήμερα φιλοξενεί μουσείο και πινακοθήκη, κάποτε ήταν η χειρότερη φυλακή στην Αυτοκρατορία των Αψβούργων. Στη συνέχεια της διαδρομής μας το χωριό Σλάβκοβ ή Αούστερλιτς από την  ομώνυμη Μάχη, γνωστή επίσης ως η Μάχη των Τριών Αυτοκρατόρων που αποτέλεσε την πιο λαμπρή νίκη του Ναπολέοντα. Η μάχη έγινε κοντά στο χωριό περίπου 10 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μπρνο, περιοχή που ανήκε εκείνη την εποχή στην Αυστριακή Αυτοκρατορία και σήμερα αποτελεί τμήμα της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Τελευταίος μας προορισμός η Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για διασκέδαση σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πράγα

Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη «Χρυσή Πόλη», την Πράγα. Θα δούμε την περιοχή Χράτσανι, παλιά έδρα των Βασιλιάδων, το κάστρο της Πράγας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτο, τη φημισμένη Γέφυρα του Καρόλου κ.α. Θα περπατήσουμε στον δρόμο των Αλχημιστών, το Λορέττο, παλιό μοναστήρι και σημερινό μουσείο, καθώς και την γραφική συνοικία Μάλα Στράνα. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε μια βόλτα στην Πράγα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε μια παράσταση του Μαύρου Θεάτρου ή να κάνετε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα : Πράγα

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας να την εκμεταλευτείτε όπως εσείς νομίζετε. Πρότασή μας είναι μία ολοήμερη εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ. Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στη λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘‘κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ - Αθήνα

Πρωινό και εκδρομή στην ομορφότερη λουτρόπολη, το Κάρλοβυ Βάρυ, που ακούγεται σαν θρύλος στο Βορρά. Βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή, σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίσματα. Γνωστή λόγω των ιαματικών της πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες, τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» απ΄ τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος ο 1ος , ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ και ο Μάρξ. Σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά κέντρα Υγείας & Ανανέωσης της Κεντρικής Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.


 

Τιμές κατ΄άτομο:

 

 Οι παραπάνω τιμές είναι προσφορά Early Booking για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση. Μετά επιβάρυνση 30€ το άτομο.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Ναυλωμένες πτήσεις 23/12 & 30/12
 Αθήνα - Πράγα 04:30 06:10
Πράγα - Αθήνα 22:30 02:10

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά