Loading...

Αεροπορική εκδρομή Κουσάντασι-Σμύρνη-Έφεσος 8 ημέρες κωδ. 30P5

Επισκόπηση
Golden Escape 50+! 8ήμερη αεροπορική εκδρομή Κουσάντασι - Σμύρνη - Έφεσος με αναχώρηση κάθε Δευτέρα έως 6/5! Στην τιμή περιλαμβανεται ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ και οι ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Σμύρνη - Κουσάντασι

Αναχώρηση για τη Σμύρνη. ’Αφιξη και αναχώρηση για το Κουσάντασι. Άφιξη στο πασίγνωστο λιμάνι, που μας περιμένει για να μας υποδεχτεί στις αγορές και τα καταστήματα, την παραλιακή ζώνη και το κάστρο του. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κουσάντασι - Σμύρνη

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τη Σμύρνη, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Τουρκίας, όπου γεννήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια περιεκτική γνωριμία με την πόλη - λίκνο της Ιωνικής τέχνης με έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς. Θα επισκεφτούμε το λιμάνι, τη διάσημη πλατεία του ρολογιού, στην απέναντι όχθη το Κορδελιό, την περιοχή του Αλσαντζάκ και τα γραφικά σοκάκια της. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για ψώνια στη φημισμένη κλειστή αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και ελεύθερος χρόνος για ενα βραδινό περίπατο στη φωταγωγημένη πανέμορφη παραλιακή ζώνη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρίηνη - Μίλητος (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και προαιρετική αναχώρηση για την αρχαία Πρίηνη, όπου θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, το αρχαίο θέατρο, το τέμπλο της Αθηνάς, την Αγορά, το ναό του Δία και της Κυβέλης. Συνεχίζουμε για τη Μίλητο, μια από τις κυριότερες ιωνικές πόλεις και γενέτειρα του Θαλή. Θα γνωρίσουμε το θέατρο, τις αγορές και τις Θέρμες της Φαυστίνας. Στον ιερό χώρο Δίδυμα θα δούμε το Τέμπλο του Απόλλωνα, που ο ίδιος ο Παυσανίας υποστήριζε οτι είναι πολύ πιο παλιό ακόμη κι από τον πρώτο Ιωνικό αποικισμό. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Παμούκαλε (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και προαιρετική εκδρομή στο Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος. Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο o οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Bουρλά - Αλάτσατα - Τσεσμέ (προαιρετική εκδρομή)

Μετά το πρωινό μας, προαιρετικά, θα ξεκινήσουμε για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα Bουρλά (με την οικία του μεγάλου εθνικού μας καλλιτέχνη Σεφέρη για τα οποία είχε γράψει «Τα Βουρλά ήταν για μένα ο μόνος τόπος που και τώρα ακόμη, μπορώ να ονομάζω πατρίδα, ο τόπος όπου βλάστησαν τα παιδικά μου χρόνια»). Στη συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα Αλάτσατα (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα). Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου, Θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στο πανέμορφο Τσεσμέ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών. Επιστροφή στο Κουσάντασι αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Αλικαρνασσός (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και προαιρετική αναχώρηση για την Ιστορική Αλικαρνασσό (σημερινό Μπόντρουμ). Μεταξύ άλλων θα δούμε το αρχαίο θέατρο της, το Μαυσωλείο το οποίο θεωρούσαν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, το υποθαλάσσιο μουσείο, τα ερείπια της αρχαίας πόλης και τα τείχη όπου έκτισαν οι Ιππότες της Ρόδου. Η Αλικαρνασσός σήμερα αριθμεί 32000 κατοίκους και είναι τουριστικό θέρετρο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Έφεσος - Κιρκιντζέ

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για μια αρκετά γνωστή αλλά ποτέ βαρετή διαδρομή με άξονα την καλύτερα διατηρημένη αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο. Ο άφθονος χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου ο ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για το χωριό Κιρκιντζέ, γνωστο κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Βόλτα στο γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια. Επιστροφή στο Κουσάντασι αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Κουσάντασι - Σμύρνη - Αθήνα

Πρωινό και ολοκληρώνοντας τις τελευταίες εικόνες μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Pegasus Airlines
Αθήνα - Σμύρνη PC 806 12:50 13:45
Σμύρνη - Αθήνα PC 805 11:15 12:10

Προαιρετικές εκδρομές:

Ολοήμερη εκδρομή Μίλητος - Πριήνη - Δίδυμα: 45€
Ολοήμερη εκδρομή Παμούκαλε: 45€
Ολοήμερη εκδρομή Αλάτσατα - Τσεσμέ: 45€
Ολοήμερη εκδρομή Αλικαρνασσός: 45€

Μπορείτε να αγοράσετε το πακέτο και των 4 εκδρομών από Ελλάδα με 140€!

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά