Αεροπορική εκδρομή Κάστρα Λίγηρα - Νορμανδία - Παρίσι 7 ημέρες κωδ. 4M4

Αεροπορική εκδρομή

Αεροπορική εκδρομή Κάστρα Λίγηρα - Νορμανδία - Παρίσι 7 ημέρες κωδ. 4M4

Επισκόπηση
7ήμερη αεροπορική εκδρομή Κάστρα Λίγηρα - Νορμανδία - Παρίσι με αναχώρηση 3/8 & 10/8/2019! Σαμπόρ - Τουρ - Σενονσώ - Αμπουάζ - Μον Σαιν Μισέλ - Σαιν Μαλό - Μπαγιέ - Καέν -  Μπεβρόν Εν Αζ - Ντωβίλ - Τρουβίλ - Ονφλέρ! Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean, διαμονή σε ξεοδοχεία 3* & 4*, πρωινό, μεταφορές, ξεναγήσεις! Τιμές Early Booking για περιορισμένο αριθμό θέσεων!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Παρίσι - Σαμπόρ - Τουρ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Φτάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Λίγηρα (Loire), με πρώτο μας σταθμό το κάστρο αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Σαμπόρ (Chambord) με τα 440 δωμάτια και τα 365 τζάκια - το μεγαλύτερο στην Κοιλάδα του Λίγηρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Τουρ. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: Τουρ - Σενονσώ - Αμπουάζ - Τουρ

Πρωινό και ακολουθεί περιπατητική γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφτούμε το Κάστρο Σενονσώ (Chenonceau), ένα ακόμα αναγεννησιακό αριστούργημα με καταπληκτικούς κήπους. Συνεχίζουμε για να εξερευνήσουμε το κυρίαρχο αναγεννησιακό στυλ του Κάστρου του Αμπουάζ (Château d ‘Amboise) στην κοιλάδα του Λίγηρα της Γαλλίας. Η θέση του ψηλά πάνω από τον ποταμό Λίγηρα το καθιστά εμφανές από αρκετά μεγάλη απόσταση καθώς οδηγείτε κατά μήκος των δρόμων στην όχθη του ποταμού. Μια περιήγηση θα σας οδηγήσει μέσα από τα υπόγεια περάσματα και τους πύργους του κάστρου. Επιστροφή στην Τουρ και χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στο εντυπωσιακό ιστορικό της κέντρο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τουρ - Μον Σαιν Μισέλ - Σαιν Μαλό

Πρωινή αναχώρηση για την Βρετάνη, με πρώτο μας σταθμό ένα από τα θαύματα του δυτικού κόσμου, το οχυρωμένο νησί-χωριουδάκι Μον Σαιν Μισέλ, το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Γαλλίας, που βρίσκεται κουρνιασμένο σε έναν γρανιτένιο λόφο, περιτριγυρισμένο από τα νερά της Μάγχης και με έντονο το φαινόμενο της παλίρροιας. Συνεχίζουμε για το Σαιν Μαλό, ένα σημαντικό εμπορικό και τουριστικό κέντρο του σήμερα και κέντρο πειρατείας του χθες, με το ιστορικό λιμάνι, τα παράξενα γρανιτένια δρομάκια, τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια κλπ. Αφού περιηγηθούμε πεζοί στα αξιοθέατά του, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σαιν Μαλό - Μπαγιέ - Παραλίες Απόβασης - Καέν

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από τη Καέν κάνοντας μια πρώτη σύντομη στάση στη πόλη Κανκάλ για περίπατο και φωτογραφίες. Συνεχίζοντας θα επισκεφτούμε αρχικά την ιστορική πόλη του Καλβαντός, τη Μπαγιέ (Bayeux), που διαρρέεται από τον ποταμό Ορ (Aure). Έχοντας υποστεί τις μικρότερες καταστροφές από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Νορμανδίας κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, το ιστορικό της κέντρο έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί ο Καθεδρικός ναός με βιτρώ που απεικονίζουν τις ηρωικές πράξεις του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Το κυριότερο όμως αξιοθέατο της πόλης είναι η περίφημη και μοναδική στο είδος της μεσαιωνική ταπισερί (διαστάσεων 70,4x0,5 μέτρων), στην οποία απεικονίζονται 72 διαφορετικές εικόνες και 1512 μορφές ανθρώπων και ζώων (ακόμα και μύθοι του Αισώπου). Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε τις παραλίες της απόβασης στη Νορμανδία την 6η Ιουνίου 1944: είναι η περίφημη D-Day, που αποτελεί την εκκίνηση της προσπάθειας των Συμμάχων να απελευθερώσουν την ηπειρωτική Ευρώπη από την γερμανική κατοχή κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο (ρίψη αλεξιπτωτιστών και απόβαση περίπου 160.000 στρατιωτών από τη θάλασσα, μόνο εκείνη την ημέρα). Οι πέντε παραλίες έχουν τα κωδικά ονόματα Σουόρντ (Sword: Άγγλοι, Γάλλοι), Τζούνο (Juno: Καναδοί), Γκολντ (Gοld: Άγγλοι), Ομάχα, Γιούτα (Omaha, Utah: Αμερικάνοι). Ξεκινάμε από την Ομάχα και συνεχίζουμε με την Αρομάνς (Arromanches) στην ακτή της απόβασης Γκολντ, όπου θα παρακολουθήσουμε μία 40λεπτη προβολή. Συνεχίζουμε με το Point du Hoc, όπου θα δούμε γερμανικά πυροβολεία, την Κολεβίλ Συρ Μερ (Coleville Sur Mer) με το αμερικανικό νεκροταφείο, καθώς και το γραφικό χωριουδάκι Σαιντ-Μερ-Εγκλίζ (Sainte-Mere-Eglise) στην χερσόνησο Κοτεντέν, όπου προσγειώθηκαν οι Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές το βράδυ 5-6 Ιουνίου 1944 - μπροστά στο Δημαρχείο υπάρχει ένα κυκλικό κολωνάκι που σημαδεύει την έναρξη του "Δρόμου της Ελευθερίας" (Voie de la Liberté) με την ένδειξη "km 0" (Χιλιόμετρο Μηδέν). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Καέν και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Καέν - Μπεβρόν Εν Αζ - Ντωβίλ - Τρουβίλ - Ονφλέρ - Παρίσι

Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με την περιήγηση μας στην Καέν. Συνεχίζουμε για τη γραφική Beuvron-en-Auge κι αμέσως μετά θα επισκεφτούμε την αριστοκρατική, κοσμική λουτρόπολη Ντωβίλ με την αρχοντική Κορνίς, τη διπλανή δίδυμή της πόλη Τρουβίλ, καθώς και τη μοναδική Ονφλέρ, με τον μικρό μεσαιωνικό πύργο και το γραφικό της λιμανάκι αντικριστά στην Χάβρη. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το Παρίσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Παρίσι (Ξενάγηση, Μουσείο Λούβρου)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Ομονοίας, τα Ηλύσια Πεδία, την Αψίδα του Θριάμβου, την Όπερα, τον Πύργο του Άιφελ, την Παναγία των Παρισίων κ.ά. και θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δούμε την Ελληνική πτέρυγα με την Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου κλπ., καθώς και την πτέρυγα με τους πίνακες σημαντικών ζωγράφων, όπως του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (Τζοκόντα), του Ντελακρουά (Σφαγή της Χίου), του Γκόγια, του Ρούμπενς, του Τιτσιάνο, του Ρέμπραντ, του Ελ Γκρέκο κ.ά. Μετά το τέλος της περιήγησης μας σας κάνουμε δώρο μια ρομαντική κρουαζιέρα στον Σηκουάνα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε ένα από τα φημισμένα παριζιάνικα καμπαρέ (Μουλέν Ρουζ, Λίντο, Παραντίς, Λάτιν κ.ά.).

7η ημέρα: Παρίσι - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, ψώνια, επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα. Απολαύστε τον περίπατό σας στα πάρκα της πόλης, επισκεφτείτε την Παναγία των Παρισίων, ανεβείτε στον Πύργο του Άιφελ, περιπλανηθείτε στην μποέμ συνοικία της Μονμάρτρης με τα γραφικά δρομάκια, επισκεφθείτε τα πασίγνωστα πολυκαταστήματα Gallerries Lafayette και Printemps, απολαύστε έναν γαλλικό καφέ στο "Avenue" ή στο περίφημο Cafe de la Paix. Μεταφορά στο αεροδρόμιο αργά το απόγευμα και πτήση για την Αθήνα.


 

Τιμές κατ' άτομο:
 

Οι παραπάνω τιμές είναι προσφορά Early Booking για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων. Μετά επιβάρυνση +50€ για κάθε ενήλικα.

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Aegean
Αθήνα - Παρίσι A3 610 08:35 11:10
Παρίσι - Αθήνα A3 615 20:45 00:15

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις και προσαρμόζεται ανάλογα με το ωράριο των πτήσεων.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα-Τετάρτη: 09:00-17:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00-18:00

Σάββατο: 09:00-15:00