Loading...

Αεροπορική εκδρομή Καππαδοκία-Κωνσταντινούπολη 7 ημέρες κωδ. 29PE7

Επισκόπηση
7ήμερη αεροπορική εκδρομή Καππαδοκία - Κωνσταντινούπολη με αναχώρηση Αγ. Πνεύματος 20/6!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα, στη Μονή της Χώρας, με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες, και στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη, το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα επισκεφθούμε το γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί ( Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος, το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Τέλος θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στην αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) Misir Carsιsi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. Για απόψε προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα σόου με χορό της κοιλιάς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη
κουζίνα.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Πριγκιπόννησα

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόννησα. Αναχωρώντας με το πούλμαν για την αποβάθρα του “ Bostanci “ από όπου θα πάρουμε το πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας, θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci, επιβίβαση στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Συνιστούμε προαιρετικά μια επίσκεψη με αμαξάκια μέχρι τον Άγ. Γεώργιο τον Κουδουνά, στην Πρίγκιπο. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας απολαμβάνοντας ένα μοναδικό δειλινό στον Κεράτιο Κόλπο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Νεάπολη ή Προκόπι - 'Αβανος - Πασαμπάγ 

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για την πτήση μας για Νεάπολη. Άφιξη και απευθείας θα επισκεφθούμε το Κόραμα/Γκορεμέ, μια πεδιάδα με άγρια φυσική ομορφιά όπου Βυζαντινοί μοναχοί λάξευσαν αμέτρητες εκκλησίες όπου υπάρχει η μοναστική πολιτεία που ανάγεται από τον 9ο-14ο αιώνα. Περιήγηση στις κοιλάδες των νυμφών στο Πασάμπαγ και επίσκεψη στο Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται το μοναστήρι με τις τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν επί Νικηφόρου Φωκά και τέλος επίσκεψη στην υπόγεια πόλη της Ανακούς και στη Μαλακοπή. Στην Άβανο, γνωστή για τα περίτεχνα κεραμικά της, θα φτάσουμε διαβαίνοντας τον «κόκκινο» ποταμό Άλυδα/Κιζίλιρμακ. Σήμερα, τα καλύτερα πλακάκια και αντικείμενα από πηλό που πωλούνται στις μεγάλες αγορές της Κωνσταντινούπολης είναι από την Άβανο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι ή στη Νεάπολη. Δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Προκόπι - Σινασός - Ούτσχισαρ

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε τη Σίνασο / Μουσταφά Πασά. Η πόλη διατήρησε το χριστιανικό της χαρακτήρα και τη γλώσσα παρά το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι ήταν πολυπληθέστεροι των χριστιανών. Θα δούμε την εκπληκτική πρόσοψη της αφιερωμένης στους Κωνσταντίνο και Ελένη, εκκλησίας του 19ου αιώνα. Εδώ επίσης βρίσκεται και η υπόσκαπτη εκκλησία του Αγίου Βασιλείου. Επίσης θα περιηγηθούμε στα παλιά Ελληνικά αρχοντικά και θα επισκεφτούμε το αρχοντικό του Ρίζου .Τέλος θα επισκεφθούμε το Ούτσχισαρ που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO "μνημείο εθνικής κληρονομιάς", με τις υπόσκαπτες κατοικίες που μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα κατοικούνταν από Έλληνες χριστιανούς, οι οποίοι άφησαν μια θαυμάσια κληρονομιά πέτρινων αρχοντικών και εκκλησιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι ή Νεάπολη. Δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

6η ημερα: Προκόπι - Καρβάλη

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Κοιλάδα του Περιστρέμματος μέσω της Αρχελαΐδας και της Νεάπολης. Περιήγηση της κοιλάδας με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και τη μοναστική πολιτεία. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την Καρβάλη με τον ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου, σήμερα τέμενος, όπου βρίσκεται το τέμπλο που δώρισε ο Τσάρος Νικόλαος στην άλλοτε δυναμική Ελληνική κοινότητα. Τέλος θα επισκεφτούμε την Υπόγεια Πόλη -Μαλακοπή / Ντερινκουγιού που σημαίνει βαθιά πηγή, λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης. Η οργάνωση της ζωής σε αυτές τις υπόγειες πολιτείες ήταν εκπληκτική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι ή Νεάπολη. Δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Προκόπι - Αθήνα

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καισάρειας ή Νεάπολης για την πτήση μας για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και αναμονή έως την ώρα της πτήσης μας για την Αθήνα. 


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Πτήσεις με Turkish Airlines
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ΤΚ 1846 10:05 11:25
Κωνσταντινούπολη - Νεάπολη ΤΚ 2006 07:05 08:20
Καισάρεια - Κωνσταντινούπολη ΤΚ 2013 14:30 16:00
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα ΤΚ 1843 19:25 20:50

Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη.

Φόρμα ενδιαφέροντος
Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Εγγραφείτε στην ταξιδιωτική μας κοινότητα σήμερα
Από εξωτικούς προορισμούς μέχρι κρυμμένα διαμάντια, λάβετε τα τελευταία νέα, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές κατευθείαν στα εισερχόμενα σας.
Τι να περιμένεις
  • Ένα email την εβδομάδα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Ειδικές προσφορές
  • Νέα και ενημερώσεις
  • Ευκαιρίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς
Τι να μην περιμένεις
  • Spam
  • Ψεύτικες προσφορές
  • Μεγάλα ανώφελα emails
  • Ενοχλητικές διαφημίσεις
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-18:00

Τρίτη: 9:00-18:00

Τετάρτη: 9:00-18:00

Πέμπτη: 9:00-18:00

Παρασκευή: 9:00-18:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά