Αεροπορική εκδρομή Κάιρο 5 ημέρες κωδ. 33P5

Αεροπορική εκδρομή

Αεροπορική εκδρομή Κάιρο 5 ημέρες κωδ. 33P5

Επισκόπηση
5ήμερη αεροπορική εκδρομή Κάιρο - Αλεξάνδρεια με αναχώρηση κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή!
Περιγραφή

1η ημέρα: Αθήνα - Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Κάιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση. Σας προτείνουμε βραδινή κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο και χορό της κοιλιάς.

2η ημέρα: Κάιρο

Πρωινό και ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, που θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου στο οποίο θα θαυμάσουμε τα χιλιάδες χειροποίητα αντικείμενα των Φαραώ καθώς και το θρυλικό θυσαυρό του Τουτ Ανκ Αμόν. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε 12χλμ από το κέντρο του Καΐρου για να επισκεφθούμε τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας (Πυραμίδα του Βασιλιά Χέοπα ύψους 138 m, Πυραμίδα του Βασιλιά Χεφρίνου ύψους 136 m και Πυραμίδα του Βασιλιά Μικερίνο ύψους 62 m) ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα. Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με περιπλάνηση στα περάσματα του αρχαίου πολύβουου παζαριού του Χαν Ελ Χαλίλ, το πιο γνωστό παζάρι του Καΐρου γεμάτο με μικρά μαγαζιά και εργαστήρια. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο

Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, στη πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής μας Καβάφης και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κάιρο - Αθήνα

Eλεύθερη μέρα στη διάθεση σας για ψώνια και βόλτες ή και για μια προαιρετική εκδρομή. Σας προτείνουμε την εκδρομή στη Μέμφιδα και Σακκάρα ή στο Ισλαμικό και κοπτικό Κάιρο ή στο μεσαιωνικό φρούριο Σιταντέλ του Σαλαχ Ελ Ντιν και το αλαβάστρινο τζαμί του Μωχάμεντ Άλυ καθώς και στο τζαμί του Σουλτάν Χασαν, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1356 – 1360 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κάιρο - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής για την Αθήνα.


 

Τιμές κατ' άτομο:

 

 

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες-οδηγίες

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία επίσκεψη.
Τα ξενοδοχεία μπορεί να αλλάξουν αλλά χωρίς αλλαγή κατηγορίας.
Η ξενάγηση γίνεται ή από Ελληνόφωνο ξεναγό ή από μεταφραστή ξενόγλωσσου ξεναγού.
Προσοχή απαραίτητα τα διαβατήρια να είναι νέου τύπου!

Φόρμα ενδιαφέροντος
Σαρανταπόρου 48, 12134, Περιστέρι

Δευτέρα: 09:00-17:00

Τρίτη: 9:00-20:00

Τετάρτη: 9:00-17:00

Πέμπτη: 9:00-20:00

Παρασκευή: 9:00-20:00

Σάββατο: 9:00-15:00

Κυριακή: Κλειστά